Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üç ud, üç hikâye

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “Üç Ud’un hikâyesi”ne evsahipliği yapıyor. Konserde, Türk, Yunan ve Arap  ud ustaları enstrümanları ile kendi kültürlerini anlatacak.

‘Üç Ud’un Hikâyesi’ konseri, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda müzikseverlerle buluşuyor.

Yüzyıllardan beri birbirlerinin sırlarını araştıran doğu ve batının gizemi bu konserde aydınlanıyor. Türk, Yunan ve Arap  ud ustalarının enstrümanları ile kendi kültürlerini anlatacakları ‘Üç Ud’un Hikâyesi’ başlıklı konser, 25 Şubat’ta Cemal Reşit Rey’de.

Ud kökeni Türk olmakla beraber, tarih boyunca dünyanın birçok bölgesine seyahat etti, çeşitli sebeplerle birçok kere şekil değişikliğine uğradı, gün oldu bütün evlere girdi, gün oldu unutuldu ve gün geldi ‘sazların kraliçesi’ denilerek payelendirildi.

CRR’de, 25 Şubat’ta, Yunanistan ve Mısır’dan çıkagelen ‘ud’lar, anavatanlarında Mehmet Bitmez’in ud’uyla buluşacak ve her biri kendi hikâyesini anlatacak.

Üç ayrı coğrafyanın kültürlerinin ve kültürlerarası ilişkilerinin müziksel yansımalarla ifade edileceği bu konsere; Kahire’den Naseer Shamma, Selanik’ten Kyrıakos  Kalaitzidis ve Türkiye’den Mehmet Bitmez solist olarak katılacak.

0 (216) 556 98 00)

21.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üç ud, üç hikâye

  Devlet desteği için 602 başvuru

  Özdabak’ın karikatürleri haber7.com’da


 Son Dakika Haberleri