Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hakimler siyasetçi gibi konuşamaz

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, “Temel ilkeleri kendi yetki ve sorumluluklarımızla değerlendirmek zorundayız. Hakimlerin başka kurumlarla ilişki kurmuş kişiler gibi, politikacılar gibi konuşmaması gerek” dedi. Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğiyle ilgili düzenlemeler hakkında ise Gerçeker, somut olaylara girmek istemediğini söyledi.


Olumsuz etkileri, olumluları geçti

Avrupalı düşünür Edgar Morin, Batının, medeniyetin özellikle maddî ve teknik yönünü geliştirdiğini, ama maneviyat gibi konularda tamamen bir azgelişmi

Bakanın 301’den haberi yok

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK’nın 301. maddesindeki değişiklikle ilgili olarak, “acaba izin yetkisini Cumhurbaşkanına versek mi?” diye bir görüş


  CHP’den nüfus sayımı için önerge

CHP, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi için Meclis araştırması açılmasını istedi.


  TBMM önünde başörtüsüne destek eylemi

Memur-Sen üyeleri, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliği kararına destek vermek amacıyla TBMM önünde eylem yaptı.


  Araştırma görevlisi seçimine yeni düzenleme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), araştırma görevlilerinin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi bir sınavla seçilip yerleştirilmelerine yönelik çalışma başlattı.


  AKP ve MHP umutlarını ek-17’ye bağladı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP ve MHP’nin başörtüsü konusunda umutlarını YÖK Kanunun’daki Ek-17. maddeye bağladıklarını söyledi.


  DTP’li Tuncel hakkında fezleke

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, “Terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı” gerekçesiyle DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in “dokunulmazlığının kaldırılması” için fezleke hazırladı. Fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.


  Yeni büyükelçilerden AB beklentisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni atanan büyükelçilerle öğle yemeğinde bir araya geldi


  Bediüzzaman özgürlük kahramanı

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Beytar, savunduğu düşüncelerden kesinlikle taviz vermeyen Bediüzzaman Said Nursî’nin bir “insan haklan ve özgürlük kahramanı” olduğunu söyledi. Taraf gazetesine yazan Beytar, “Özgürlüğü, eşitliği, insan haklarını koruyan, hoşgörü ve muhabbetin kapısını açan, katılımcılığı benimseyen yönetimlerin desteklenmesi Said Nursî'nin siyaset anlayışının temel unsurlarını oluşturmaktadır” dedi.


  Türkiye artık tam üye olmalı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ‘’Biz AB üyesi olmak istiyoruz. Genciz, yakışıklıyız ve de çok çalışkanız. Türkiye artık tam üye olmalı’’ dedi.


  Gurbetçi, Göç Yasası’ndan rahatsız

Komisyon üyeleriyle birlikte Almanya’da Türklerin ölümüne sebep olan yangınlar ve Göç Yasası ile ilgili incelemlerde bulunan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Üskül, TBMM’de düzenledği basın toplantısında incelemeleri hakkında bilgi verdi.


  Suç işlemeyi TV’de öğreniyorlar

“Sokakta Yaşayan, Suç İşleyen ve Suça Maruz Kalan Çocuklar: Ankara ve İstanbul Örneği, Çözümler ve Öneriler” araştırmasına göre, çocukları suç işlemeye yönlendiren etkenlerin başında arkadaş çevresi ve televizyon geliyor.


  360 köye ulaşılamıyor

Van’da etkili kar sebebiyle 360 köy yolu ulaşıma kapandı.


  Gözleriniz yaşınızı ele veriyor

Danimarkalı bilim adamları, bir kişinin yaşının göz merceğine bakılarak anlaşılmasının yolunu buldular.


  3,5 ton mesir macunu saçılacak

Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, bu yıl düzenleyecekleri 468. Geleneksel Mesir Şenliği Festivali’nde Sultan Camii’nin kubbe ve şerefelerinden halka 3,5 ton mesir saçılacağını bildirdi.


  Peri bacaları kara büründü

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da her mevsim ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunan peribacaları, kar ile birlikte beyaza büründü.


  Karlı zeminde nasıl yürümeli?

Kış aylarında artan kırık ve çıkıklara karşı uzmanlar, yolda yürürken dikkat edilmesi gereken noktalar olduğu konusunda uyarıyor.


  Kavşakkaya Barajı devreye girdi

nkara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, Kavşakkaya Barajı’ndan ilk aşamada her gün 80 bin metreküp suyun Kurtboğazı Barajı’na verilmeye başlandığını bildirdi.


  Camide barkovizyonlu tebliğ

Antalya Manavgat Müftülüğü cami girişine kuracağı barkovizyon ekranla gün boyu İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca ve Flemenkçe olarak İslâm dini hakkında temel bilgiler verecek.


  Karın suyu az, “kepeği” çok

Yer altı ve yer üstü suları önemli oranda azalan Konya Kapalı Havzası’na yağan karın su yoğunluğunun sadece yüzde 11 olduğu bildirildi.


  Göle kar takviyesi

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, cadde ve sokaklardan topladıkları karları kamyonlarla Mogan Gölü’ne akan dereye döktüklerini belirterek, “Kar yağışı, ilçemizin en eski ve önemli sorunu olan Mogan Gölü’ndeki su seviyesinin düşüklüğü için de umut olmuştur” dedi.


  Su için 15 gündür tezek yakıyorlar

Muş’ta, merkeze bağlı Mercimekkale köyünde içme suyu şebekesi tamamen donunca, köylüler, donan boruları çözmek için 15 gündür ateş yakıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri