Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yabancılar 10 milyar dolarlık gayrimenkul aldı

Yabancıların, 2003-2007’yi kapsayan son beş yıllık dönemde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarının tutarının 10 milyar doları aştığı belirlendi.

AKP hükümetlerinin uyguladığı politikalarla Türkiye’nin küresel ekonomiye entegrasyonunun artması, yabancı yatırımcı ilgisini artırdı. Yabancıların 2003-2007 döneminde gayrimenkul alımları yoluyla Türkiye’ye getirdikleri toplam döviz miktarı 10 milyar 56 milyon dolara ulaştı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, yaklaşık 70 ülkenin vatandaşları Türkiye’de gayrimenkul satın aldı. Türkiye’de gayrimenkul satın alan yabancılar daha çok İstanbul ve Antalya’yı tercih ediyor. Bu illeri de sırasıyla Bursa, İzmir, Muğla, Hatay, Aydın, Mersin ve Muğla izliyor.

56 milyar dolar yabancı sermaye geldi

AKP öncesinde, arızi artışlar dışında genelde yıllık 1 milyar doları aşmayan doğrudan yabancı sermaye yatırım girişleri de özellikle AB ile müzakerelerin açıldığı 2005’ten itibaren, rekor hızla artmaya başladı. 2003-2007’yi kapsayan beş yıllık dönemdeki toplam net doğrudan yabancı sermaye girişi 46 milyar 401 milyon dolara ulaştı. Bunun 45.4 milyar dolarını net doğrudan sermaye girişi, 1 milyar dolara yakın bölümünü yabancı sermayeli firmaların yabancı ortaklarından kullandığı krediler oluşturdu. Aynı dönemdeki 10 milyar 56 milyon dolarlık gayrimenkul satışıyla birlikte Türkiye’ye giren toplam yabancı sermaye 56 milyar 457 milyon dolara ulaştı.

/ ANKARA

26.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergide kayıp 12 milyar YTL

  Güler: Kazanan vergi verecek

  İşverenin prim borcu 43,5 milyar YTL

  ABD ekonomisi durma noktasında

  Yabancılar 10 milyar dolarlık gayrimenkul aldı

  Türk-İş’ten kıdem tazminatı uyarısı

  Pegasus kart 500 bin kişiyi uçuracak

  Yalçıntaş: Ücretsiz kömüre özel sektör de dahil edilmeli

  Smile’den çift sim kartlı cep telefonu

  Hububatta gümrük vergisi arttırıldı

  THY, “Anadolu Jet”le yurt içinde uçacak


 Son Dakika Haberleri