Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

30 ülkede “Türk Filmleri Haftası”

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yılın Nisan ayından itibaren aralarında ABD, Kanada, Çin, Hindistan, Almanya ve Fransa’nın da olduğu 30’a yakın ülkede “Türk Filmleri Haftası” düzenleyecek.

Görkemli galalarla başlayacak film haftalarında, klasikleşmiş, ödül almış ve en son vizyona girmiş Türk filmleri beğeniye sunulacak. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 1,5 yıl içinde, ABD, Kanada, Arjantin, Brezilya, Çin, Hindistan, Türk cumhuriyetleri, Almanya’nın dört şehri, Fransa, Avusturya, İtalya, İsveç, Norveç ve Ukrayna gibi 30 civarındaki ülkede “Türk Filmleri Haftası” yapılacak.

Bakanlığın, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve sinema meslek birlikleriyle işbirliğinde gerçekleştireceği film haftalarının ilki, Nisan ayı içinde gerçekleştirilecek. Bu haftalarda Türk filmleri, “eski, klasikleşmiş ve nitelikli Türk filmleri”, “dünyaca bilinen ve ödül almış Türk filmleri” ve “en son vizyona girmiş Türk filmleri” olmak üzere üç kategoride beğeniye sunulacak. Türkiye’den sanatçıların da götürüleceği faaliyetler, gerçekleştirilecekleri ülkelerde ciddî reklâm kampanyalarıyla da duyurulacak.

26.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geleneksel Türk Tiyatrosu ilgisizlik kurbanı

  Düzdağ, millî şairi anlattı

  30 ülkede “Türk Filmleri Haftası”

  ...ve Oscar gitti


 Son Dakika Haberleri