Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merkez’den yavaşlama uyarısı

Küresel ekonomideki yavaşlamanın boyutuna yönelik belirsizliğin sürdüğünü vurgulayan Merkez Bankası, sert bir yavaşlama ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Para Politikası Kurulu’nun son toplantısının özet raporunda, küresel ekonomideki yavaşlamanın boyutu ve şiddetine ilişkin belirsizliklerin sürdüğü belirtildi. Merkez Bankası’nın orta vadeli enflasyon ve para politikasının, Türkiye’nin önemli bir portföy şoku yaşamayacağı varsayımıyla hazırlandığı belirtilirken, küresel ekonomide sert bir yavaşlama olma ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

MALÎ DİSİPLİNİN DEVAMI

KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Türkiye ekonomisinin dünyadaki dalgalanmadan önemli ölçüde etkilenmediğine değinilen raporda, risk algılamalarının bozulmaya devam etmesi halinde ekonominin dayanıklılığının korunması için malî disiplin ve yapısal reformların devamlılığının kritik önem taşıdığı vurgulandı.

VERGİ ARTIRMAYIN, HARCAMALARI KISIN

Bütçe harcamalarının hedefle uyumlu olmasına yönelik uyarıların yer aldığı raporda, faiz dışı fazla hedefinin tutturulması için ek finansman gerekmesi halinde vergi artışı yapılmaması, harcamaların kısılması önerisi de yapıldı.

ENFLASYON ŞUBAT’TA ARTIŞA GEÇEBİLİR

Kurul, para politikasının kontrolü dışındaki olumsuz gelişmelerin sürmesi halinde enflasyonun geçici bir süre hedeften sapmasına izin verilebileceğine dikkati çekti. Kurul, bu bağlamda, enflasyonun hedefe ulaşma süresinin büyük oranda gıda ve enerji fiyatlarının seyrine bağlı olacağının belirtilmesi gerektiğini de bildirdi. Olumsuz hava şartları sebebiyle Şubat ayında işlenmemiş gıda fiyatlarının geçen yıla göre yüksek bir artış gösterebileceğini ve bu artışın yıllık enflasyonda geçici bir yükselişe sebep olabileceğini açıklayan kurul, bununla birlikte, gıda ve enerji kalemleri dışlanarak hesaplanan enflasyonun yüzde 4 seviyesine yaklaşmaya devam etmesinin beklendiğini de kaydetti.

/ ANKARA

27.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez’den yavaşlama uyarısı

  Unakıtan: Bir vergiyi olduğu gibi kaldıracağız

  Prim indirimi süresiz teşvik olacak

  Kimya sektöründen 11 milyar dolarlık ihracat

  Rusların hobisi marka ve kalite

  Otomobilde koruma sektör oluşturdu

  IMF'den sosyal güvenlik baskısı

  Havalar ısındı sebze fiyatları ucuzladı

  Açlık sınırı 715 YTL’ye çıktı

  Helal sertifikalı ürünlere geçilmeli


 Son Dakika Haberleri