Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Prim indirimi süresiz teşvik olacak

İstihdam paketi, uzun süren tartışmaların ardından Bakanlar Kurulu’na sevk edildi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 5 puanlık SSK prim indiriminin süresiz teşvik olarak uygulanacağını açıkladı. Düzenlemenin yılın son çeyreğinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Uzun bir süredir hükümetin gündeminde olan istihdam paketi yol açacağı maliyet nedeniyle, bir türlü tamamlanamadı. Özellikle işverene ait 5 puanlık SSK prim indiriminin bütçeye getireceği yük IMF’nin uyarılarına sebeb oldu. Ancak hükümet bu konuda geri adım atmadı.

Çalışma Bakanı Çelik, istihdam paketini Bakanlar Kurulu’na sevk ettiklerini açıkladı. Çelik, “İstihdam paketinde 5 puan, indirim şeklinde değil, süresiz teşvik olarak yer alacak. Herkes süresiz olarak yararlanabilecek. Örneğin işverenin SSK prim payı 33 ise 28’e düşecek” dedi.

Asıl tartışma konusu olan prim teşviğinin ne zaman yürürlüğe gireceği ile ilgili takvim, Bakanlar Kurulu’nda karara bağlanacak. Ancak Çalışma Bakanlığı düzenlemenin, bu yılın son çeyreğinde uygulanmasını öneriyor.

Kıdem tazminatı yerine ‘İşsizlik Bankası’

Hükümet ‘kıdem tazminatı’ yerine yeni bir düzenlemeye gidiyor. Buna göre ‘kıdem tazminatı’ yerine her çalışan için çalışırken aldığı maaş tutarı üzerinden yapılacak kesintiye göre bir fon oluşturulacak ve işsiz kaldığında bu fondan para alması sağlanacak. Bir tür ‘işsizlik bankası’ oluşturulacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının sağlıklı işlemediğini belirterek, ‘Kıdem tazminatı bir yerde varsa diğer yerde uygulanmıyor. Bu nedenle kıdem tazminatı yerine, işsizlik sigortasını artırma ya da işsizlik fonu oluşturma gibi çalışmalar yapıyoruz. Bu istihdam paketi içinde yer alacak’ dedi.

/ ANKARA

27.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez’den yavaşlama uyarısı

  Unakıtan: Bir vergiyi olduğu gibi kaldıracağız

  Prim indirimi süresiz teşvik olacak

  Kimya sektöründen 11 milyar dolarlık ihracat

  Rusların hobisi marka ve kalite

  Otomobilde koruma sektör oluşturdu

  IMF'den sosyal güvenlik baskısı

  Havalar ısındı sebze fiyatları ucuzladı

  Açlık sınırı 715 YTL’ye çıktı

  Helal sertifikalı ürünlere geçilmeli


 Son Dakika Haberleri