Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Teröre “dur” deme zamanı çoktan geldi

Terör sorununun ülkemizdeki siyasî istikrarsızlıklardan da beslendiğini ve bundan dolayı soruna orta ve uzun vadeli stratejik plan dahilinde çözüm getirilemediğini belirten Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, “Son 25 yıldır binlerce askerimizi, güvenlik güçlerimizi şehit verdiğimiz; binlerce vatandaşımızı, gencimizi, yaşlımızı, küçük çocuklarımızı kaybettiğimiz terör sorununa artık ‘dur’ deme zamanı gelmiştir” dedi.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, Güneydoğu Bölgesinin kalkınmasının ve terör sorununun ülkenin birinci öncelikli sorunu olduğunu belirterek, ‘’Güneydoğu’da orta ve uzun vadeli bir ekonomik kalkınma seferberliği ilân edilmelidir’’ dedi.

Erturhan, yaptığı yazılı açıklamada, terör sorununun temelinde Güneydoğu’nun yetersiz ekonomik kalkınmasının yattığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ‘’Yıllardır konuşulan ve ülkemizdeki siyasî istikrarsızlıklardan da beslenen ve bundan dolayı orta ve uzun vadeli stratejik plan dahilinde çözüm getirilemeyen terör sorununa artık kalıcı, radikal orta ve uzun vadeli stratejik plan dahilinde dur deme zamanı gelmiştir. Son 25 yıldır binlerce askerimizi, güvenlik güçlerimizi şehit verdiğimiz binlerce vatandaşımızı, gencimizi, yaşlımızı, küçük çocuklarımızı kaybettiğimiz terör sorununa artık ‘dur’ deme zamanı gelmiştir. Terör sorununu bitirmek için gerekli olan siyasi ve ekonomik zemin ülkemizde günümüzde fazlasıyla mevcuttur.’’

GÜNEYDOĞULU İŞ ADAMLARINA BÜYÜK

GÖREVLER DÜŞÜYOR

Güneydoğu ve terör sorununun temelinde ekonomik yetersizlikler yattığını ifade eden Erturhan, Güneydoğu’da orta ve uzun vadeli bir ekonomik kalkınma seferberliği ilân edilmesi gerektiğini belirtti.

Yaşar Erturhan, Güneydoğu’da yaşayan insanların öncelikle eğitim seviyesi yükseltilerek, tarım ve sanayi sektörüne yönelik olarak emek yoğun alanlarda istihdam alanları açılmasını gerektiğini anlattı.

Erturhan, Türkiye’nin batısında verimli çalışmayan emek yoğun yatırımların Güneydoğu’ya kaydırılmasıyla iş ve istihdam alanında hızlı ve çok önemli gelişme sağlamanın mümkün olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

‘’Ülkemizde son 25 yıldır sadece bankacılık sektöründe buharlaşan ve teröre harcanan miktarlar göz önüne alındığında; Güneydoğu kalkınması için belirli bir stratejik plan dahilinde uygulanacak olan Güneydoğu kalkınma programının maliyeti Türkiye ekonomisi için getirileri götürülerinden fazla olacaktır. Sadece sanayi sektöründe değil emek yoğun teknolojilerle tarım ve hayvancılık alanlarında da Güneydoğu insanımızın yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi ile bölgede refah seviyesi yükselecektir. Bir yandan eğitim düzeyini yükselterek diğer yandan Güneydoğu’da refah düzeyini yükseltecek yatırım, önlem ve politikalarla terörist hareket destekçi bulamayacaktır.’’

GAGİAD Başkanı Erturhan, Güneydoğu’nun kalkınmasında, devletin yanında Türkiye’nin batı illerinde yaşayan Güneydoğulu iş adamlarına büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

/ GAZİANTEP

28.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yavaşlama sinyalleri güçleniyor

  Teröre “dur” deme zamanı çoktan geldi

  MHP’li Melen: Ekonomide durgunluk tehlikesi var

  KOBİ’lere, AB finans konferansı

  Made in Türkiye marka olacak

  ABD’lilere peştemal giydirecek

  Kalkınma Bankası Türkiye’ye geliyor

  Kamu alacaklarının tahsilinde uzlaşma imkanı


 Son Dakika Haberleri