Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Ruhun renkleri resim sergisi

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi hastalarının eserlerinden oluşan, ‘’Ruhun Renkleri’’ sergisi açıldı.

İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ndeki serginin açılışında konuşan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Ayer, daha önce iki kez Manisa’da açtıkları sergi ile Manisa’yı İzmir’de temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Hastanenin son yıllarda bir gelişim içinde olduğunu anlatan Ayer sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 2 yıldır daha nitelikli olmak üzere resim, el işi, nakış ve müzik alanlarında hastalarımıza yönelik çalışmalarımız var. Gelecekte sera, seramik san’atlar ve plâstik san’atlar konularında bu tür uygulamalar devam edecek. Bu tür çalışmalar hastalarımızı daha iyi bir yaşam döngüsüne getiriyor.’’

Türkiye’de psikiyatri alanında en ağır hastalık olarak kabul edilen şizofreni hastası sayısının 700 bin civarında olduğunu ifade eden Ayer, bu hastalığın iyileştirilmesinde toplumun da büyük bir önemi bulunduğunu sözlerine ekledi.

Sergide resimleri bulunan Erhan Bilge Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, resim yapmaya başladıktan sonra kendisini geliştirdiğini belirterek, resimlerinde içindeki duyguları aktardığını ifade etti.

/ İZMİR

02.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yahya Kemal’in hatırasını yaşatmak boynumuzun borcu

  “Ruhun renkleri resim sergisi

  “Bozkırda Deniz Kabuğu”

  Karikatürle zabıtanın 100 yılı


 Son Dakika Haberleri