Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Azerî-Ermeni hattında sükûnet bozuldu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerî-Ermeni cephesinin çeşitli kesimlerinde dün meydana gelen ateşkes ihlâlleri ve çatışmalarda 12 Ermeni askerinin öldüğünü bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerî-Ermeni cephesinin çeşitli kesimlerinde dün meydana gelen ateşkes ihlâlleri ve çatışmalarda 12 Ermeni askerinin öldüğünü bildirdi.

Bakanlık yetkilileri, Ermenistan’a bağlı güçlerin cephe hattının bazı kesimlerinde önceki sabah saatlerinden itibaren ateşkes ihlâlinde bulunması üzerine çatışma çıktığını ve gece geç saatlere kadar sürdüğünü belirterek, “Düşman, uluslararası kamuoyunun dikkatini Ermenistan’daki iç karışıklık ve kanlı olaylardan başka yöne çekmek amacıyla böyle bir kışkırtmaya başvurmuştur” ifadesini kullandı.

Azerbaycan ordusunun, düşmanın tüm saldırılarını cesaretle geri püskürttüğünü ve karşı tarafa ağır darbeler indirdiğini kaydeden yetkililer, çatışmalarda 12 Ermeni askerinin öldüğünü, 15’inin ağır yaralandığını bildirdi. Yetkililer, Azerbaycan ordusunun ise 3 şehit verdiğini ve bir askerinin de yaralı olduğunu kaydetti. Önemli kesimi Azerbaycan’ın Ermeni işgali altındaki toprakları üzerinde bulunan cephe hattında dün meydana gelen ateşkes ihlâli ve çatışmalarda Azerbaycan tarafında ayrıca iki sivil yaralanmıştı. Ermenistan’daki cumhurbaşkanı seçimlerini kazanan Başbakan Serj Sarkisyan tarafından yapılan açıklamada ise cephe hattındaki çatışmaların Azerbaycan tarafının Ermeni güçlerinin kontrolündeki bazı mevzileri almak istemesiyle çıktığı, kısa süre Azeri güçlerinin elinde kalan bu mevzilerin tekrar geri alındığı ileri sürüldü. Ermenistan devlet radyosunun haberine göre, Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ve Genelkurmay Başkanı Korgeneral Seyran Ohanyan tarafından yapılan açıklamalarda da Azerbaycan’ın, Ermenistan’daki iç karışıklıktan yararlanmak istediği ve bu nedenle ateşkes ihlâli yaptıkları iddia edildi.

/ BAKÜ

06.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Azerî-Ermeni hattında sükûnet bozuldu

  İsrail’den katliama devam

  Amerikalı generalden çok tartışılacak sözler

  McCain adaylığını garantiledi

  Hillary rahat bir nefes aldı

  Abdulkadir Han hastaneye kaldırıldı

  ‘PKK’ya göz yumduk’


 Son Dakika Haberleri