Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ordu çok kızgın ve kırgın

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Sedat Laçiner, TSK’nın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Irak’ın kuzeyine yapılan kara harekâtına ilişkin eleştiriler sebebiyle, “çok kızgın ve kırgın” olduğunu söyleyerek, “Bu ölçüsüz eleştiriler, önümüzdeki operasyonları riske atabilir” dedi.


Asker, muhalefete de “muhtıra” verdi

Önceki dönemlerde askerin hükümete yönelik müdahale ve muhtıralarına “alışık” olan kamuoyu, son tartışmalarda, evvelce hedefinde hükümetin bulunduğu m

Gündem demokratikleşme ve kalkınma olmalı

Doğu Güneydoğu Sanayici v e İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şeyhmus Akbaş, siyasetçilerin son günlerde sun’î gündem üzerinden ülkeyi gerdikl


  Başörtüsü yasağı kaldırılsın

AP Türkiye Raportörü Oomen-Ruijten, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılması gerektiğini belirterek, yasağın kalkmasıyla eğitime erişimin artacağını, daha fazla kızın okuma imkânı bulacağını kaydetti.


  Meclis'te kapalı oturum

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, bazı belediyelerin kapatılmasını öngören yasa tasarısının görüşmeleri sürerken kapalı oturuma geçildi.


  OKS startı 10 Mart’ta

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, özel okullar, polis kolejinde okumak isteyen öğrenciler ile devlet parasız yatılı okuyacak ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS), başvurular 10 Mart Pazartesi günü başlıyor.


  Türkiye, yasa dışı göçle mücadelede başarılı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan, Türkiye’nin yasa dışı göçle mücadele ederken kendi sınırlarından çıkanları dahi yakalayan tek ülke olduğunu söyledi.


  Kadınların eğitim seviyesi yükseliyor

Türk kadının eğitim seviyesi giderek yükseliyor. Fakülte ve yüksekokullara giden kız çocuklarının oranı, son 10 yılda yaklaşık 2 kat arttı. Lise ve dengi okullarda net okullaşma oranı yüzde 34’ten yüzde 52’ye çıktı.


  Okul önlerinde sigara takibi

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okul önlerinde sigara içen öğrencileri tespit etmek ve onları bu kötü alışkanlıktan korumak amacıyla ‘’sigara takip ekipleri’’ oluşturulacağını söyledi.


  Kazanılmış haklara sosyal güvenlik tırpanı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 76 maddelik Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik öngören tasarının, önceki gün 21 maddesi daha kabul edildi. Komisyonda kabul edilen maddeler arasında, kamuoyunda tartışmaya sebep olan ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı iş kollarında fiilî hizmet zammını kaldıran düzenleme de bulunuyor.


  Babacan, NATO dışişleri zbakanları ile buluşacak

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bugün Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak.


  İtfaiyeciler bakanlık istiyor

ANKARA - Türkiye İtfaiyeciler Derneği Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, ‘’Türkiye’de il, ilçelerden, beldelere kadar başarılı itfaiyecilik hizmetinin verilebilmesi için bakanlık ya da müsteşarlık çatısı altında teşkilâtın yenilenmesi gerekir’’ dedi.


  Zapsu’dan sürpriz istifa

Cüneyd Zapsu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğinden istifa etti.


  ‘Cep’leri var şebekeleri yok

Van’dan 15 kilometre uzaklıktaki Köşebaşı ve Beşçatak köylüleri, GSM operatörlerinin şebekesi olmadığı için bin 500 cep telefonu sahibinin görüşme yapamadığından yakınıyor.


  Müzisyen robot Türkiye 2’ncisi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Japon JIKA kurumunun ortaklaşa düzenlediği 2. Robot Yarışması’nda Körfez Endüstri Meslek Lisesi, org çalan müzisyen adlı robot ile serbest kategoride Türkiye 2.si oldu.


  Internet 14 elektrik santrali yiyor

Küresel internet kullanımı, kişisel bilgisayar ve dev ana bilgisayarlar (serverlar) için 14 elektrik santraline eşdeğer güce ihtiyaç duyuyuyor.


  Mars’ta çığ düştü

Bilim adamları, kızıl gezegenin yüzeyinde çığ meydana geldiğini gösteren fotoğraflar yayınladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri