Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye Cenedriye’nin “şeref misafiri”

Bu yıl Türkiye’nin “Şeref Misafiri” olarak katıldığı geleneksel Cenedriye Festivali etkinlikleri başladı. Etkinlikler 19 Mart’a kadar Suudi Arabistan’daki Thumama yolu üzerinde bulunan Cenedriye festival alanında gerçekleştirilecek. Festival her yıl Suudi Arabistan’dan ve Arap ülkelerinden yüz bine yakın kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın himayesinde ve Kral’a doğrudan bağlı Milli Muhafız Ordusu’nun ev sahipliğinde yapılan Cenedriye Festivalinin açılışı Kral tarafından yapılıyor. Festival alanının merkezinde Türkiye’ye tahsis edilen yaklaşık 1000 m2 genişliğindeki bir alanda, seramik, çini, hat-boyama, üfleme cam, ebru, dokuma, lületaşı, kazaz, sedef, ahşap ve gümüş işleme stantlarında geleneksel el sanatları ziyaretçilere tanıtılacak. Festival alanında ayrıca Türk yemekleri, kahve, fındık, Antep fıstığı, Malatya kayısısı, incir, kuru üzüm, dondurma ve tatlılar gibi Türk mutfağının çeşitli zenginlikleri ziyaretçilere ikram edilecek.

Festival süresince Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait halk dansları gösterileri gerçekleştirilecek. Yaklaşık bin 500 kitabin tanıtılacağı kitap sergisi, Riyad Intercontinental Otelinde düzenlenecek Türk yemekleri haftası, fotoğraf sergisi, İstanbul sergisi ve “Belgelerle Osmanlı-Suudi İlişkileri” sergisi, festival çerçevesinde Türkiye’nin tanıtımına yönelik etkinliklerden arasında yer alacak.

Festival çerçevesinde, Türkiye’den gelecek bilim adamları ve uzmanlar tarafından Türkiye Suudi Arabistan ilişkilerinin çeşitli boyutları ve Türkiye konulu konferanslar verilecek.

Cenedriye Festivali boyunca, akşamları TC. Riyad Büyükelçiliği’nde son dönem Türk sinemasının önde gelen eserlerinden, “Babam ve Oğlum, Kurtlar Vadisi Irak, Eşkıya, Duvara Karşı, Temmuzda” filmleri gösterilecek.

Türkiye bu etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı başta olmak üzere, Bakan Müsteşarı, Türkiye-Suudi Arabistan parlamentosu dostluk gurubu üyesi milletvekilleri, özel sektör temsilcileri sanatçılar ve değişik görevler için gelen 120 kişilik bir heyetle katılacak.

Bakan Günay Riyad’da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 23. Cenedriye Festivali’nin açılışına katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gitti.

06.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye Cenedriye’nin “şeref misafiri”


 Son Dakika Haberleri