Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çölaşan’a suç duyurusu

“27 Mayıs’ın darbe değil, devrim olduğunu” ileri sürerek darbeyi öven Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Mazlum-Der tarafından yapılan suç duyurusunda, Çölaşan’ın “suçu ve suçluyu övme” suçundan cezalandırılması istendi.

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Av. Emrullah Beytar tarafından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede Ankara Barosu’nun düzenlemiş olduğu konferansa konuşmacı olarak katılan Çölaşan’ın konuşmasında, 27 Mayıs 1960 askeri darbesini doğru gördüğünü, hukuku ve demokrasiyi askıya alan darbe eylemini devrim olarak nitelendirdiği bildirildi. Danıştay Başsavcısının devrim olarak gördüğü ve yapılmasının da doğru olarak nitelendirdiği 27 Mayıs 1960 tarihli askeri darbe eyleminin 5237 sayılı yasanın 309. maddesinde açıkça suç olarak tanımlandığı hatırlatılan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

“Tansel Çölaşan’ın yerinde, doğru ve devrim olarak nitelendirdiği 27 Mayıs 1960 tarihli olay bir darbe olduğu kendisi dışında hemen herkesin ortaklaştığı bir tespittir. Yani o dönemde anayasal düzen silah zoruyla değiştirilmiş, Demokrasi ve ekonomi tahrip edilmiş, hukuk katledilmiş, siyaset kurumu ve toplumsal düzen alt üst olmuş, Vatandaşlarımızın bir kaçının hayat hakkı ortadan kaldırılmıştır. Bu askeri darbe olarak isimlendirilen bu fiil TCK’nın 309. maddesinde açıkça suç olarak nitelendirmiştir.”

Dilekçede, Çölaşan’ın söz konusu panelde sarfetmiş olduğu sözlerden dolayı TCK’nın 215 ve 218. maddelerini de ihlal ettiği, suç ve suçluyu övdüğü belirtilerek, Danıştay Başsavcısı hakkında 5237 sayılı yasanın 215. maddesinde tanımı yapılmış bulunan suçtan dolayı hakkında kamu davası açılması istendi.

Cemil Yüzer / ANKARA

12.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Danıştay neden hâlâ suskun?

  Her kesimden tepki var

  Çölaşan’a suç duyurusu

  Erdoğan: Sendikalar yalan söylüyor

  Türk-İş Başkanı: Biz yalancı değiliz

  ‘Arasta’da 8 tutuklama

  Özkök: TSK’yı incitmek istemem

  İlgili kurumlar neden sessiz?

  Başbakan’ın ziyaretleri Meclis gündeminde

  Abdi İbrahim İlaç firması : Dine saygılıyız, başörtülü çalışanımız var

  Lise şebekesi çökertildi

  Vekâleten eğitim

  Protesto konferansı iptal ettirdi

  Türk: Operasyonu polemik konusu yapmaya gerek yok

  Altın fiyatları düğün erteletiyor

  Milletvekili danışmalarının ücretlerine zam

  Şehitler Abidesi’ne dev bayrak

  Kur’ân gençlere emanet

  Ucuz saatler alerji yapıyor


 Son Dakika Haberleri