Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bizde dini baskı olmaz

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, "Bütün takımlar içinde namazında niyazında olan futbolcular vardır. Brezilyalı oyuncular içinde de tarikata mensup oyuncular vardır. Takımda dini bir baskı olduğunu hissetmedim. Yabancılar haç çıkararak maça çıkıyor, bizim oyuncular dua edince olay oluyor'' dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, 15-22 Mart tarihlerinde yapılacak kulüp başkanlık seçimlerinde aday olan isimler içinde Adnan Polat'ı, yöneticilik tecrübesi nedeniyle daha uygun gördüğünü söyledi. Canaydın, Kanal 1 Televizyonu'nda yayınlanan Teke Tek Programı'nda canlı yayına katılarak, soruları cevapladı. Adaylar hakkında fikirlerini söyleyen Özhan Canaydın, Adnan Polat'ın 1992-94 ve 1994-96 dönemlerinde Alp Yalman yönetiminde, 2006-08 kendi döneminde görev aldığını belirterek, ''1994-96 döneminde kamp merkezini yaptı, bir tecrübesi var. Adnan Öztürk genç, kafası çok iyi çalışan, saygılı, kendini yetiştirmiş bir arkadaşımız. Yönetim tecrübesi az. 1 sene benimle beraber çalıştı, yedek üyeydi ama kendisi ayrıldı. Ama kopmadı, Galatasaray için ne istediysem yaptı. Ribery'nin gelmesinde Adnan Öztürk'ün payı var'' diye konuştu.

2 ŞAMPİYONLUK YAŞADIM

Özhan Canaydın, başkan adayı olmama kararını sezon başında verdiğini dile getirerek, muhalefet içinde kendisine düşmanlık duyanların çoğaldığını ve buna tahammül edemediğini kaydetti. Canaydın, kendisini başarısız olarak görmediğini ifade ederek, ''2 şampiyonluk yaşadım, 100 yılın en önemli atılımı olan Seyrantepe Projesi'ni gerçekleştirdim. Futbol takımımız şampiyonluğa ve Türkiye Kupası'nı almaya doğru gidiyor. Basketbol ve diğer branşlarda başarılıyız. Ben görevimi huzur içinde devrediyorum, müsterihim, mutluyum. Hiç bir zaman kavga etmedim. Büyük alkışlarla, geri dön talepleriyle ayrılıyorum, bu benim için mutluluktur. Ben hak ettim. Yaptıklarım ortada, zaman her şeyi gösterecektir'' diye konuştu.

DİNİ BASKI HİSSETMEDİM

Canaydın, bir soru üzerine, takım içinde dini bir baskı hissetmediğini söyledi. Galatasaray'ın batıya açılan bir pencere olduğunu kaydeden Özhan Canaydın, ''Ama ben Galatasaray Lisesi'nde okurken hademeler orada yatardı. Onlarla cuma namazına giden arkadaşlarımız vardı. Bütün takımlar içinde namazında niyazında olan futbolcular vardır. Brezilyalı oyuncular içinde de tarikata mensup oyuncular vardır. Takımda dini bir baskı olduğunu hissetmedim. Yabancılar haç çıkararak maça çıkıyor, bizim oyuncular dua edince olay oluyor'' ifadelerini kullandı.

CANAYDIN'IN TERCİHİ ADNAN POLAT

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, hedefinin kongrede tecrübeli insanları birleştirmek olduğunu kaydederek, ''Kuvvetli bir yönetimle, en kıdemli yönetici kimse bana göre o Adnan Polat'dır. Hepsi bir araya gelirse güzel bir iş çıkacak. Bu tablo Adnan Polat'ı gösteriyor. Çıkan adaylar içinde gördüğüm o. En iyisi müşterek bir liste ile bir çatı altında toplanmaları. Tecrübeye istinaden söylüyorum. Galatasaray, uzaktan kolay gözüken ama zor yönetim tarzı olan kulüptür. Kuvvetli ve tecrübeli isimlerin faydalı olacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

12.03.2008


 

Sergen: Beşiktaş % 40 şampiyon

Beşiktaş'ın eski yıldız futbolcularından ve Eskişehirspor'da forma giyen Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını yüzde 40 olarak gördüğünü söyledi.

Bir dizinin çekimine katılan yıldız futbolcu, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluk yarışında diğer rakiplerine göre avantajlı olduğunu ifade eden Sergen, "Uzun bir aradan sonra liderliği ele geçirdiler. Benim tahminin şampiyon olacak. Gönlüm onlardan yana. Büyük avantajları bulunuyor. Derbileri kendi sahalarında oynayacaklar." dedi.

Şampiyonluk yarışı konusunda Sergen, şöyle konuştu: "Kağıt üzerine bakıldığında 4 takım aday gibi görünüyor ancak bence Sivasspor'un hiç şansı bulunmuyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında geçer. Bundan sonra maç kaybetmeyen takım şampiyon olur. Bana göre Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı yüzde 40, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ise yüzde 30." Sergen Yalçın Beşiktaş'ın oynadığı futbol konusunda yapılan eleştirilere de, "Bu saatten sonra çok iyi oynamak önemli değil. Maçları kazanmak daha önemli. Bundan sonra iyi futbol oynama beklentisi fazla olmamalı. Kötü oynadığınız zamanda maçları kazanmak daha önemli. Kaybedilen bir maçtan üç puan almış oluyorsunuz." diye konuştu.

2008 Avrupa Şampiyonası kadrosuna çağrılması konusunda Sergen Yalçın, şöyle konuştu: "Milli Takımlar çok farklı bir yer. Orası lig düzeyinde değil. Fatih hoca ve ekibi herkesi izliyorlar. A Milli Takım'da oynamak için çok yetenekli olmak gerekiyor. Benim için söylenecek seyredilecek bir durum yok. Benim kalitem ortada."

12.03.2008


 

Yılmaz Vural görevi bıraktı

Teknik direktör Yılmaz Vural, takımın önünü açmak için Vestel Manisaspor'daki görevini bıraktığını açıkladı.

Vural, yaptığı açıklamada, görevden ayrıldığını ve Vestel Manisaspor ile organik bağının kalmadığını belirterek, şunları kaydetti: ''Vestel Manisaspor herkes kadar ligde kalma iddiası olan bir takım. Takımın 22 puanı var. Takıma bir şey veremediğimi düşündüm. Bu şartlarda takımın önünü açmak istedim. Devam etmekte ısrarcı olmanın bir alemi yok. Başka bir arkadaşımız daha başarılı olabilir. Eğer böyle hissediyorsam inat etmek doğru değil, Vestel Manisaspor sevdiğimiz bir camia, bir şey veremediğimi hissediyorum. 22 senelik antrenörlük hayatımda ilk defa böyle düşündüm. Takımla aramızda doku tutmadı.''

12.03.2008


 

ULEB'de Fener'in zor sınavı

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (E) Grubu'ndaki 5. hafta maçında bugün deplasmanda Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımıyla karşılaşacak.

Başkent Vilnius'taki Siemens Arena'da TSİ 20.15'de başlayacak maç 24 televizyonundan naklen yayınlanacak. 2 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunan Fenerbahçe Ülker ikinci sırada yer alırken, Litvanya temsilcisi ise 1 galibiyet ve 3 yenilgi ile üçüncü sırada bulunuyor. Fenerbahçe Ülker, İstanbul'da Lietuvos Rytas'ı 95-91 yenmişti. Bu maçta, Solomon'un, normal sürenin son anında attığı basket, konuk ekibin itirazı üzerine uzun süre tartışıldı ve geçersiz sayıldı. Yaklaşık 1 saat sonra maçın uzatma devresinin oynanmasına karar verilmesi ULEB Avrupa Ligi tarihine geçmişti.

12.03.2008


 

Konya ligin en çok gol yiyen takımı

Süper Lig'de 25. hafta sonunda maç başına yaklaşık 2 gol yiyen Konyaspor, toplam 49 golle ligin kalesinde en fazla gol gören takımı oldu.

İkinci yarıya oldukça kötü başlayan Konyaspor, 8. hafta sonunda sadece Trabzonspor'a karşı kazanırken, 7 yenilgi aldı. Konyaspor, 13 yenilgiyle Çaykur Rizespor ve Vestel Manisaspor ile birlikte Kasımpaşa'nın ardından ligin en fazla mağlubiyet gören ikinci takım unvanını da taşıyor. Yeşil-beyazlılar, sıralamada kendisinden daha az galibiyet alan 6 takımın altında bulunuyor. 25. hafta sonunda, maç başına kalesinde yaklaşık 2 gol (1.96 gol) gören Konyaspor, toplamda yediği 49 golle ligin en fazla gol yiyen takımı oldu. Buna karşın yeşil-beyazlılar rakip fileleri 27 kez havalandırdı.

12.03.2008


 

Bir Gökdeniz gider 100 Gökdeniz gelir

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yıldız oyuncuları Gökdeniz Karadeniz'e Rus kulüplerinden gelen transfer önerilerinin değerlendirildiğini söyledi.

Şener, göreve gelirken Gökdeniz'i göndermek düşüncesinde olmadıklarını belirterek, ''Ancak kendisi özel hayatında yaşanan problemlerden dolayı gitmek istediğini söyledi. Zorla bir oyuncuyu takımda oynatmak mümkün değil. Bir Gökdeniz gider, yüz tane Gökdeniz gelir'' diye konuştu. Şener, Rubin Kazan'ın teklifinin ciddi olduğunu söyledi.

12.03.2008


 

İbrahim Üzülmez 34. yaşını kutladı

Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı İbrahim Üzülmez, 34. yaş gününü takım arkadaşları ve teknik heyet ile birlikte antrenmanda kutladı.

İbrahim Üzülmez'in yaş günü nedeniyle yapılan, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, antrenörler ile futbolcuların katıldığı kutlamada, pasta kesildi. İbrahim, arkadaşlarından, kendisine verilebilecek en güzel hediyenin sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak olduğunu söyledi.

12.03.2008


 

Kayseri- G.Birliği maçı 1 YTL

Kayseri- G.Birliği maçının biletleri kale arkası 1 YTL, açık trübün 2 YTL'den satışa çıktı.

Kayserispor, bu hafta kendi sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını Kadir Has tesislerinde sürdürüyor. Basın Sözcüsü Yücel Şahin, "Bilet fiyatlarında indirim yaptık. Gençlerbirliği maçında kale arkası 1 YTL, açık trübün 2 YTL, kapalı trübün ise 20 YTL'den satışa çıktı. Taraftarlarımızı maça bekliyoruz'' dedi.

12.03.2008


 

G.Saray İtalyan Famila ile oynuyor

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası yarı final rövanş maçında bugün deplasmanda İtalya'nın Beretta Famila ekibiyle karşılaşacak.

Schio kentindeki Pala Campagnola Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 21.30'da başlayacak. Galatasaray İstanbul'da yapılan ilk maçı 6355'lik skorla kazanmıştı.

12.03.2008


 

Sakarya zirvede

Bank Asya 1. Lig'de Sakarya, Malatya'yı farklı yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Eskişehir İzmir'de Atlay'a boyun eğerken, son haftaların flaş takımı Ordu ise Antalya'dan 1 puan aldı. Kocaeli evinde tek golle Karşıyaka'yı geçti ve zirve için umutlandı.. Bu hafta Ligin dibinde de sürpriz sonuçlar alındı. Küme düşme korkusu yaşayan Samsun deplasmanda Elazığspor'u mağlup ederek az da olsa nefes almış oldu. İstanbul ise sahasında Gaziantep Belediye önünde 5 gol yiyerek, ümidini kaybetti.

Sakarya, bütün rakiplerinin puan kaybetmesiyle birlikte en kârlı takım oldu ve zirvede yeniden liderliği eline geçirdi. Ancak bu hafta yakın takipçisi Eksişehir deplasmanına çıkacak. Eskişehir, İzmir'de Altay önünde 3 puan bırakarak ağır bir yara aldı. Bu bakımdan Sakarya ile oynayacağı maç haftanın en kritik maçı olarak görülüyor. Antalya ise sahasında Ordu'yu yenemeyerek büyük bir avantajdan oldu.

Ligde düşmemeye oynayan takımlar da çok sıkıntılı. Mesela ikinci yarıda tüm maçlarını evinde oynayan Elazığ her hafta puan kaybediyor. Kendisi gibi düşme stresi yaşayan Samsun'a boyun eğerek ateş çemberinin içine düştü. Gaziantep Belediye, İstanbul'u 5 golle geçerken herkesi şaşırttı. Mardin ve İstanbul ligde formalite maçları oynuyor. Şimdi gözler düşecek üçüncü takım kim olacak sorusuna geliyor. istikrarsızlıkları devam ederse en büyük iki aday Elazığı ve Samsun olur derim.

Said Yalçın

12.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri