Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mağdurlardan rektörlere tepki

Başörtüsü Mağdurları Öğrenci Platformu, Anayasanın 10.ve 42. maddesiyle başörtüsü yasağını kaldırmasına rağmen yasağa devam eden rektörler hakkında cezai işlem uygulanması için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığına dilekçe gönderdi.

Sirkeci PTT binası önünde toplanan Başörtüsü Mağdurları Öğrenci Platformu üyesi grup, basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan İstanbul İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Betül Cevher, başörtüsü yasağının Anayasa değişiklikleri gerçekleştirilmeden önce dahi yasalarda hiçbir dayanağı olmadan fiilî uygulamalar ve sanal gerçeklerle haksız ve hukuksuz biçimde uygulanmakta olduğunu belirtti. Başörtüsüne uygulanan fiilî yasağı kaldırmak için Anayasada değişiklik yapıldığını ve 23 Şubat 2008 tarihi itibariyle değişikliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Cevher, yasağı hala uygulayanların resmen hukuku hiçe saydığını, hiçkimsenin Anayasa değişikliğini tanımama ve kendini Anayasadan üstün görme lüksünün olamayacağını kaydetti.

Başörtülü öğrencileri okula almayanların açıkça suç işlediğini, kanunsuz emri yerine getirenlerin de “eğitim ve öğreniminin engellenmesi,ayrımcılık yasağının ihlâli ve görevin kötüye kullanılması” suçlarına iştirak ettiğini vurgulayan Cevher, “Bu ülkenin vatandaşları olarak bizler,Anayasa değişikliklerinin derhal hayata geçirilmesini, vergilerimizle koltuklarında rahat bir şekilde otururken insan haklarını ayaklar altına almaya devam eden rektörler hakkında cezai takibat başlatılmasını talep ediyoruz” dedi.

Platform üyeleri, basın açıklamasından sonra hukuka aykırılığı sürdürmekte ısrar eden kişiler hakkında gerekli soruşturmanın yapılması talebiyle yazdıkları dilekçeleri ve suç tutanaklarını Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığına gönderdi.

İbrahim İzmirli / İSTANBUL

14.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü eğitim hakkı

  Medya da faizden besleniyor

  YÖK Başkanı çok sıkıntılı

  Mağdurlardan rektörlere tepki

  Yargıtay dosya yorgunu

  Baydemir’e dâvâ

  Kul hakkına herşey giriyor

  Öğretmenlere AB destekli laboratuvar eğitimi verilecek

  Bir yılda üç bin doktor istifa etti

  Tuzla’da, ABD bayraklı gemide 6 kişi zehirlendi

  Bilgi kirliliğine dikkat!

  Hayırseverler devleti geçti

  Çiğdemler çiçek açtı

  “80’lik nine”lere eğitim

  Seraları hortum vurdu

  Anne Oteli ödül getirdi

  Diş beyazlatıcıları kullanırken dikkat

  Diyabetli misiniz?


 Son Dakika Haberleri