Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Gözler bugün Nyon'da

Şampiyonlar Liginde Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi İsviçre'nin Nyon şehrinde bugün saat 14.00'de çekilecek kurada belli olacak. Temsilcimiz ile birlikte İngiltere'nin Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Manchester United, İspanya'nın Barcelona, İtalya'nın Roma ve Almanya'nın Schalke 04 takımları çeyrek finale yükselmişti..

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi yarın belli olacak. İspanya'nın Sevilla takımını eleyerek, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkma başarısını gösteren Fenerbahçe için bugün önemli bir gün yaşanacak. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final maçlarının kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek. UEFA'nın Nyon'daki merkezinde, TSİ 14.00'de başlayacak kura çekiminde önce çeyrek final eşleşmeleri belirlenecek, ardından da çeyrek finalde turu geçecek takımların yarı finaldeki muhtemel rakipleri belli olacak.

İLK MAÇLAR 1 VE 2 NİSAN'DA

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçlarının ardından Fenerbahçe ile birlikte İngiltere'nin Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Manchester United, İspanya'nın Barcelona, İtalya'nın Roma ve Almanya'nın Schalke 04 takımları çeyrek finale yükselmişti. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalin ilk maçları 1 ve 2 Nisan'da, rövanşları ise 8 ve 9 Nisan'da oynanacak. Kupada yarı finalde ilk maçlar 22_23 Nisan'da, rövanşları ise 29_30 Nisan'da yapılacak. Final maçı ise 21 Mayıs'ta Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak.

14.03.2008


 

Volkan 7 gol attı

Minyatür kale maçında kaleci Volkan'ın 7 gol atarak keyiflendirdiği grup, maç sonunda sevinç gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçe, Süper Lig'de Pazar günü deplasmanda Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Zico yönetiminde Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren antrenmanda futbolcular orta alanda pas ve presin uygulandığı dayanıklılık çalışması yaptı.

Daha sonra takımı yeşil, mavi, lacivert ve beyaz olmak üzere 5'erli 4 gruba ayıran Zico, 4 takımı da minyatür kale maçlarda karşı karşıya getirdi. Özellikle kaleci Volkan'ın 7 gol atarak keyiflendirdiği grup, maç sonunda sevinç gösterilerinde bulundu. Kezman salonda çalışırken, Deniz antrenman öncesi sahada özel bir çalışma yaptı.

Roberto Carlos ise takımla birlikte koşu yaptıktan sonra çalışmasını fizyoterapist eşliğinde sürdürdü. Brezilyalı futbolcunun neşeli tavırları, takım arkadaşlarına takılması ve bir ara antrenör gibi oyuna müdahale etmesi dikkat çekti.

Gökhan Gönül: Bana güldüler

Fenerbahçe Gökhan Gönül, Şampiyonlar Ligi mücadelesiyle ilgili olarak, ''İnşallah Barcelona ile final oynarız'' demiştim.Çoğu insan bu lafıma gülmüştü. Finale çok var ama inanıyoruz. İnşaallah finalde Barcelona ile oynarız" dedi.

14.03.2008


 

Gökdeniz: Beni unutmayın

Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer olan Trabzon'un eski yıldızı dün yeni takımın Antalya'daki kampına katıldı. Gökdeniz, "Gönlüm burada kalacak. Taraftarlarımızı çok özleyeceğim" dedi.

Rusya'nın Rubin Kazan takımıyla 5 yıllık sözleşme imzalayan milli oyuncu Gökdeniz Karadeniz, yeni takımının kampına katılmak üzere Antalya'ya gitti. Rubin Kazan Kulübü yöneticileriyle birlikte Trabzon'dan ayrılan Gökdeniz Karadeniz'i eşi Serra, kızı Naz, babası Şefik ve annesi Nilüfer Karadeniz ile bazı yakınları uğurladı. Gökdeniz'in ayrılışı sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı.

KONUŞMAKTA ZORLANDI

Gökdeniz, havaalanında yaptığı açıklamada, çok duygulu olduğunu ve konuşmakta zorluk yaşadığını ifade ederek, ''Daha önce deplasmanlar için havaalanına geliyorduk. Şimdi ise temelli gidiyorum. Bu tip durumlarda söylenecek pek fazla cümle bulamıyorum. Ben Trabzonluyum ve Trabzonsporluyum. Gönlümün bir kısmını Trabzon'da bırakıyorum'' dedi.

FATİH TEKKE RAKİBİM OLDU

Transferinin hem kendisi hem de Trabzonspor için hayırlı olmasını dileyen Gökdeniz, ''İnşallah Trabzonspor da özlenen o eski günlerine kavuşur ve taraftarımıza özledikleri başarıyı yaşatırlar. Taraftarları çok özleyeceğim. Onlar da beni unutmasınlar'' diye konuştu. Eski takım arkadaşı Fatih Tekke ile aynı ligde oynayacak olmalarını da değerlendiren Gökdeniz, ''Futbolun güzelliği bu işte. Fatih eskiden takım arkadaşımdı şimdi ise rakibim oldu. Orada bende 61 numaralı formayı giyeceğim'' diye konuştu.

YABANCILIK ÇEKMEM

Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan ile anlaşmadan önce Rusya'da top koşturan Fatih Tekke ve Hasan Kabze ile görüştüğünü belirterek, ''Fatih Tekke ve Hasan Kabze'den takım hakkında bilgi aldım. Rubin Kazan'da çok iyi tanıdığım Hasan Kabze ve Tomas'ın olması benim için bir avantaj. Takımda yabancılık çekmeyeceğim'' diye konuştu.

14.03.2008


 

Fenerbahçe ULEB'de ilk 8 umudunu sürdürüyor

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nin 2. turunda (E) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, 5. maçında deplasmanda Litvanya'dan Lietuvos Rytas Vilnius'a, son periyottaki kötü oyunu ve hakemlerin son saniyelerdeki yanlı kararları nedeniyle yenilmesine karşın, ikili averaj durumunda rakibine 1 sayılık üstünlük sağladı.

Grupta 7 puan ve averajla 2. sıradaki yerini koruyan Fenerbahçe Ülker'in, playoff çeyrek finaline yükselebilmesi için son hafta, sahasında ağırlayacağı 2. turun yenilgisiz tek ekibi olan ve zirvedeki yerini garantileyen İspanyol temsilcisi TAU Ceramica Vitoria'yı yenmesi gerekiyor. Tarihinde ilk kez bu ligde yer alan sarılacivertli ekip, eğer İspanyol rakibine yenilirse, bu kez de Aris TT Bank Selanik'in, evinde BC Lietuvos Rytas Vilnius'u 31 sayının altında bir farkla yenmesini bekleyecek. Ligde TAU Ceramica Vitoria'nın yanısıra (G) Grubu'nun 9 puanlı lideri Rusya'nın USH CSKA Moskova takımı da grup birinciliğini ve playoff çeyrek finaline yükselmeyi garantiledi.

14.03.2008


 

Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanı oldu

Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım seçildi.

Vakfın Ankara Balgat'taki merkezinde yapılan toplantıya, 18 kulüpten 16'sı katılırken, Galatasaray ve Bursaspor'un da vekaletleriyle birlikte bütün kulüplerin oyunu alan Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Vakfı'nın 4. başkanı oldu. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Divan Kurulu Başkanlığı yapan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım'ın 18 kulübün de oyunu alarak başkan seçildiğini söyledi. Cavcav, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın başkanvekilliği görevini, başkan yardımcılıklarını da İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdal ile Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'un yapacağını bildirdi.

14.03.2008


 

Oftaş'lı Orhan rekora gidiyor

Genç futbolcu, Süper Ligde bu sezon geride kalan 25 maçın hepsinde de 90 dakika sahada kalan tek isim oldu.

Gençlerbirliği OFTAŞ Sporlu Orhan Şam, Süper Lig'e damgasını vuruyor. Başkent temsilcisinin genç futbolcusu, Turkcell Süper Lig'de bu sezon geride kalan 25 maçın tamamında 90'ar dakika sahada kalan tek futbolcu oldu. 22 yaşındaki savunma oyuncusu Orhan, takımının ligdeki hiçbir maçını kaçırmazken, hepsinde de 90 dakika forma giyerek, toplam 2 bin 250 dakika sahada kaldı. Orhan Şam, bu performansıyla sakatlık, hastalık ve kart cezalarına da adeta meydan okudu. Orhan Şam'ın ardından toplamda en çok süre alan ikinci oyuncu ise 25 maçın yine tamamında oynayan, ancak 2 bin 178 dakika sahada kalan Kayserisporlu Mehmet Topuz oldu.

14.03.2008


 

Vestel Manisa, Sivas'ı ağırlıyor

Sivasspor ile Vestel Manisaspor bugün oynanacak maçla birlikte 12. kez karşı karşıya gelecek.

Ligde zirve mücadelesi veren Sivasspor ile alt sıralardan kurtulmak isteyen Vestel Manisaspor, yarın saat 20.00'de Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda karşılaşacak. Her iki takım açısından da önem taşıyan maçı, Halis Özkahya yönetecek.

14.03.2008


 

G.Saray'da Feldkamp şoku

Galatasaray'da, torununu görmek üzere ülkesi Almanya'ya giden teknik direktör Karl Heinz Feldkamp rahatsızlandı.

Almanya'ya gitmesinin ardından salı akşamı yüksek ateş ve grip teşhisiyle Feldkamp'ın kontrol altına alındığı öğrenilirken, bu gelişme sonrası teknik adamın bugün beklenen İstanbul'a dönüşü ertelendi. Hala ülkesinde kontrol altında tutulan Feldkamp'ın 1-2 gün içinde İstanbul'a geleceği bildirilirken, doktorlarının dinlenmesini istediği ve Turkcell Süper Lig'deki Ankaraspor maçında takımın başında olmasının da zor olduğu öğrenildi.

14.03.2008


 

Engelli gençler Efes'i izledi

Eğitilebilir zihinsel engelli gençler, Efes Pilsen'in idmanını izleyerek, teknik heyet ve sporcularla bir araya geldi.

Bahçelievler Kazım Beyaz İş Okulu'nda eğitim gören ve aynı zamanda basketbol oynayan 15 zihinsel engelli genç, Efes'in idmanını dikkatle izledi. Yaşları 16 ile 20 arası değişen gençler, antrenör David Blatt'a çiçek verdi. David Blatt da Engelliler Basketbol Marmara Bölge Şampiyonası'na katılacak gençlerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.Blatt, engelli gençlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

14.03.2008


 

Güle güle Gökdeniz

Bir kere bu yazı, Gökdeniz’e veda yazısı değil. Biliyorum ki, Gökdeniz Karadeniz Türkiye’ye dönmek isterse ilk uğrayacağı yer Trabzonspor olur. Çünkü o Trabzonspor sayesinde Gökdeniz oldu, Trabzonspor da onun sayesinde iyi paralar kazandı.

Alıp başını gitmedi, usulüne uygun gitti. Bu gidişte her şey güzeldi. Gökdeniz’e ve Trabzonspor’a ödenen para, transferin zamanlaması ve diğer süreç. 18 yaşından bu yana Trabzonspor’un hemen her maçında sahada gördüğümüz, canının dişine takarak gönülden oynayan 61 numaraya veda ediyoruz. İddia olayını dışarıda tutarsanız, Gökdeniz Karadeniz’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Ama bu kadar emeğe rağmen, hala daha Gökdeniz yıldız değil sözünü doğru bulmuyorum. Saygı duyduğum sayın başkan Sadri Şener’in bu sözü söylemediğine inanmak istiyorum.

Sayın Şener, siz kendi köşenizdeyken Gökdeniz Trabzonspor’u ipten alıyordu. 2004 senesinde şampiyonluğun elimzden alındığı maçta ben de Fenerbahçe Stadındaydım. Onun ve Fatih Tekke’nin emekleriyle oralara gelmiştik. O zaman Fatih Tekke de yıldız değil. Yıldız kim? Gökdeniz Karadeniz yıldız futbolcudur, büyük futbolcudur. Gökdeniz yıldız oyuncu değilse, takımdakiler ne merak ediyorum doğrusu? 8.5 milyon Euro bonservis bedelli kaç oyuncumuz var sayın başkan? Türkiye’de böyle kaç oyuncu var?

Gökdeniz transferinde gittiği takım dışında sorun yok bence. O da kendi bileceği iş. Rusya’da oynamayı kendi tercih etti. Fatih Tekke Rusya’da mutlu, bunu biliyoruz. Üstelik Zenith UEFA kupasında çeyrek finale de yükseldi. Rubin Kazan da sanırım atılım içinde. Gökdeniz için hayırlı olur umarım.

Keşke bu hafta sonu Beşiktaş maçını oynayıp gitseydi. O maçta ona çok ihtiyaç olacak. Takımda böylece kala kala bir Yatara kaldı. Artık Yatara nedeniyle maçlara gidilecek. Yönetimin de bu parayla önümüzdeki sezonun planlamasını yapacağını düşünüyorum. Bir de yönetim kalıcı olmak istiyorsa, bu paranın belli bir kısmını altyapının kasasına koysun. Çünkü Gökdeniz altyapıdan çıktı unutmayın. O Trabzonspor altyapısının ürünü. Ona göre..

Kadir Bıyıklı

14.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri