Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Anayasa Mahkemesi’nde ön inceleme

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AKP’nin kapatılması talebiyle açılan dâvâda, iddianamenin kabulüyle ilgili ilk incelemenin en kısa zamanda yapılacağını söyledi. İddianamenin üyelere dağıtıldığını bildiren Paksüt, “Zaten içeriği hakkında tüm kamuoyu kadar üyelerimiz de bilgi sahibi olmuştur. Şimdi resmi şekilde incelemeye başlamışlardır” dedi.


Parti kapatmanın faydası yok

Geçmişten bu yana siyasî partilerin kapatılmasının ülkeye bir faydasının olmadığını belirten Av. Bahri Belen, sadece çok oy alanların değil, Meclise g

45 yılda 24 parti kapatıldı

Anayasa Mahkemesi, kurulduğu 1963 yılından bu yana 24 siyasi partiyi kapattı. Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşundan önce kapatılan 2 partiyle birlikte T


  AKP, kapatmayı görüştü

AKP’liler TBMM’de grup toplantısı yaptı. Tüm milletvekillerinin katıldığı 40 dakika sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda, parti hakkında açılan kapatma davasının ele alındı.


  DTP'li Palangalı: Demokrasi adına parti kapatmalarına karşıyız

Demokrat Parti Kütahya İl Başkanı Atilla Palangalı, demokrasilerde her türlü kapatılmalara karşı olduklarını belirterek, AKP’ye açılan kapatma davasını tasvip etmediklerini söyledi.


  Hüsrev Kutlu: İddianameye karşı savunma yapmaya gerek yok

AKP’nin kapatılmasını isteyen iddianamede siyaset yasağı istenen 71 kişiden biri olan AKP Adıyaman Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Fehmi Hüsrev Kutlu, iddianamenin gayrı ciddi olduğunu söyledi. Kutlu, “İddianameye karşı savunma yapmaya da gerek yoktur. İddianameye karşı savunma yapmak hakka karşı haksızlık olur” dedi.


  Şahin: Yargı mensupları vehimlerle hareket etmemeli

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yargı mensuplarının önyargı ve vehimleriyle hareket etmemeleri gerektiğini belirtti.


  Fırat: Anayasa Mahkemesi belki Türkiye’yi bir ayıptan kurtarır

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, tüzel kişiliklere dava açılmasını hukuk mantığına aykırı bulduğunu ifade ederek, ‘’Anayasa Mahkemesi belki bu davayı reddederek Türkiye’yi böyle bir ayıptan kurtarır’’ dedi.


  Tanrıverdi: Bu kadar yetki fazla

ASDER Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Yargıtay Başsavcısına verilen dava açma yetkisi ve Anayasa Mahkemesine verilen parti kapatma yetkisinin fazla olduğunu söyledi.


  Malatya’da yeni suç duyuruları

Malatya’daki yayınevinde biri Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili dâvânın dördüncü duruşmasında, müdahil avukatların, “reddi hakim’’ ve emanetteki CD’lerin teslim edilmesine ilişkin dilekçelerini zamanında göndermeyen görevli memurlar, zabıt katipleri ve posta görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.


  Kâğıthane’de 4 araç kundaklandı

Kağıthane’de park halinde duran 4 araç, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı.


  Kazalarda yeni dönem

Maddi hasarlı trafik kazalarının tesbiti ve değerlendirilmesi işlemleri, 1 Nisan’dan itibaren sigorta şirketleri tarafından yerine getirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulamasıyla birlikte, maddi hasarla sonuçlanan ve tarafların anlaştığı trafik kazalarına trafik zabıtalarının müdahil olmaları uygulamasına son verilecek.


  Bilinçli medya dersi verilecek

Antalya Millî Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim çocukları arasında bilinçsiz medya kullanımının en aza indirgenmesi amacıyla Yazılı ve Görsel Medya ile İnternetin Eğitime Faydalı Materyal Olarak Kullanılması Projesi başlattı.


  Suç sitelerine sıkı takip

Sanal ortamda işlenen suçların önlenmesi amacıyla faaliyete geçirilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bünyesindeki İnternet Dairesi Başkanlığına vatandaşlar ihbar yağdırdı.


  Çocukları reklâmlardan koruyalım

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, gıda reklâmlarının çocuklar üzerindeki etkisi ve okul kantinlerinde satılan gıdaların muhtevasına işaret ederek, ‘’Çocuklar ve toplumumuz hızla sağlığını kaybetmeden tüm kesimler üzerine düşeni yapmalı’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri