Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş zorlu virajda

Süper Lig lideri Beşiktaş'ı zorlu maçlar bekliyor. Hafta sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak siyah-beyazlılar, daha sonra F.Bahçe'yi konuk edip, ardından Sivas deplasmanına çıkacak.

Süper Lig'de 58 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş'ı zorlu maçlar bekliyor. Ligde bu hafta sonunda Olimpiyat Stadı'nda kümede kalma mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak siyah-beyazlılar, daha sonra şampiyonluk mücadelesi verdikleri 2 rakibi Fenerbahçe ve Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'yi 28. haftada BJK İnönü Stadı'nda konuk edecek Beşiktaş, 29. haftada da Sivasspor ile deplasmanda oynayacak. Siyah-beyazlılar, bu rakipleri ile ligin ilk yarısında oynadığı maçları kazanamamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile golsüz berabere kalan ''Kara kartallar'', Fenerbahçe ve Sivasspor'a aynı skorlarla 2-1 yenilmişti.

SARI KART ALARMI

Beşiktaş'ta, hafta sonunda oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi sarı kart alarmı verildi. Siyah-beyazlılarda, sarı kart cezası sınırında bulunan 4 futbolcu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sarı kart görmeleri halinde Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Ligde 3'er sarı kartları bulunan İbrahim Üzülmez, Mert Nobre, Serdar Özkan ve Gökhan Zan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler ve 28. haftadaki Fenerbahçe derbisinde görev alamayacaklar.

18.03.2008


 

Trabzon'un mazereti hakem

Beşiktaş'a 3-0 yenilen Trabzonspor'da, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın yönetimine tepki gösterildi. Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Beşiktaş karşısında art arda gol pozisyonları yakaladıkları ve skora denge getirebilecekleri bir dönemde genç oyuncuları Barış'ın haksız yere oyundan atıldığını söyledi.

Süper Lig'de dün deplasmanda Beşiktaş'a 3-0 yenilen Trabzonspor'da, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın yönetimine tepki gösterildi. Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın, ligin ilk yarısında, yine Beşiktaş ile sahalarında yaptıkları maçtaki yönetiminin etkisinde kaldığını iddia etti. Maç öncesi Bülent Yıldırım'ın ligin ilk yarısındaki maçın etkisinde kalmayacağına inandıkları yönünde bir açıklama yaptıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Ama belli ki ilk maçın çok etkisinde kaldı. Birçok kararı hatalıydı. Örneğin Barış'a faul yapanı değil de Barış'ı oyun dışı bıraktı. Baki Mercimek'e, yaptığı hareket nedeniyle kart göstermesi lazımdı. Daha önce Jabi'ye kart gösterdi, ancak ona göstermedi. Buna benzer ters kararlar verdi. Verdiği kararlar hatalıydı ve maçı çok kötü yönetti'' dedi.

GENÇ BARIŞ HAKSIZ ATILDI

Beşiktaş karşısında art arda gol pozisyonları yakaladıkları ve skora denge getirebilecekleri bir dönemde genç oyuncuları Barış'ın oyundan atıldığını kaydeden Hacısalihoğlu, ''Hakem, haksız yere Barış'ı oyundan ihraç ederek maçın kaderini değiştirdi. İkinci devre çok iyi oynuyorduk. Rakibimizi kendi alanına sıkıştırmıştık. Ancak o dönemde onları hakem kurtarabilirdi'' diye konuştu. Barış'ın ligde yeni forma giymeye başladığını dile getiren Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: ''Hakemin ligde top oynamaya yeni başlamış bir genci böyle haksızlıklarla karşı karşıya getirmesi doğru değil. Hem moral, hem futbola bakış açısından çok yanlış bir tutum oldu. Hakem bu tip oyunculara destek olmalı. Teşvik etmesi gerekirken baltalayıcı oluyor ve bundan da hiç sorumlu olmuyor.'' Hacısalihoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ile yollarına devam ettiklerini ve herhangi bir sorunun bulunmadığını da kaydetti.

18.03.2008


 

F.Bahçe 2. yarıda affetmiyor

Ligin ilk yarısında ilk 9 maçta 13 gol atan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda 9 maçta 26 gol kaydetti. F.Bahçe ilk yarıda 9 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi alırken, ikinci yarıda 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı.

Turkcell Süper Lig'de dün deplasmanda Konyaspor'u 4-1 gibi farklı bir skorla yenen Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında gol sayısını ikiye katladı. Ligin ilk yarısında ilk 9 maçta 13 gol atan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda 9 maçta 26 gol atarak, gol sayısını ilk yarıya göre 2 katına çıkardı. 56 golle ligin en fazla gol atan takımı durumunda bulunan Fenerbahçe, ilk yarıda 17 maçta 30 gol atıp, 1.76 gol ortalaması yakalarken, ikinci yarıda ilk 9 maçta 2.8 gol ortalamasına ulaştı.

İLK YARIDA 13 GOL

Ligin ilk yarısına İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 yenilerek, şok bir yenilgiyle başlayan Fenerbahçe, ilk maçtan sonra her maçta gol atmasına karşın, bir tek 9. haftada Konyaspor'a 4 gol atabildi. Sarı-lacivertliler, ilk 9 maçlık bölümde 5 maçta tek gol atarken, bir maçta gol atamadı, 2 maçta 2 gol ve bir maçta da 4 gol kaydetti. Fenerbahçe ilk yarıda 9 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti.

FARKLI'' İKİNCİ YARI

Ligin ikinci yarısında adeta gol patlaması yapan sarı-lacivertliler, 4 maçta 4 gollü galibiyet alırken, Gaziantepspor'u 5-0 yenerek, ligde bu sezonki en farklı galibiyetini aldı. İkinci yarının ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, ilk yarıda sahasında 2-1 yendiği Gaziantepspor'u ikinci yarıda deplasmanda 5-0, ilk yarıda 1-0 yendiği Sivasspor'u ikinci yarıda deplasmanda 4-1 ve yine sahasında 1-1 berabere kaldığı Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-2 yendi.

2 MAÇTA GOL ATAMADI

Fenerbahçe, ilk yarıda deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Gençlerbirliği OFTAŞ'I ikinci yarıda sahasında 3-1, yine ilk yarıda deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Vestel Manisaspor'u da sahasında 4-1 gibi farklı skorla mağlup etti. İkinci yarıda sadece 2 maçta gol atamayan sarı-lacivertliler, sahasında Bursaspor'a 2-0 yenilirken, deplasmanda da Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı.ligin ikinci yarasında 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Semih ile Kezman 23 gole imza attı

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında iddiasını sürdüren ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde İngiltere'nin Chelsea takımı ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de golcülerin performansı sevindiriyor. Fenerbahçe'nin Konyaspor'u 4-1 yendiği maçta 2'şer gol atan Semih ve Kezman, sarı-lacivertli takımın ligde kaydettiği 56 golün 23'üne imza koydu. Konyaspor maçında 53. dakikada oyuna girerek, 2 gol birden atan Semih, 13 golle gol krallığında lider durumda bulunurken, Kezman ise ikinci yarıda patlama yaparak 9 gol atıp, ligde gol sayısını 10'a çıkardı. Teknik direktör Zico, Konyaspor maçından sonra Semih ve Kezman arasında tercih yapmakta ''tatlı bir zorluk'' yaşadığını açıklamıştı.

18.03.2008


 

Ersun Yanal büyük maçlarda gülemedi

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, büyük maçlarda galip gelme başarısı gösteremedi. Bordo-mavililer, Ersun Yanal yönetiminde Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'a da mağlup oldular.

Trabzonspor, ligin 13. haftasında sahasında Galatasaray'a 1-0, ligin 17. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2, dün de Beşiktaş'a deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Karadeniz ekibi, 3 karşılaşmada 2 gol atarken kalesinde 7 gol gördü ve hiç puan alamadı. Trabzonspor, ligin 9. haftasında sahasında Beşiktaş'a teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde 3-2 yenilmişti. Doğan, bu karşılaşma sonrası görevinden istifa etmişti.

18.03.2008


 

G.Saray Feldkamp'sız çalııyor

Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında çarşamba günü Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını, yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Hasta olan teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın yokluğunda, antrenör Ahmet Akcan yönetiminde gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren idmanda, sarı-kırmızılı futbolcuların bir hayli neşeli olmaları dikkati çekti.Antrenmanda bir hayli neşeli olan futbolcuların sık sık şakalaşmaları dikkati çekti. Antrenmana sakatlıkları bulunan Lincoln, Hakan Şükür ve Mehmet Topal katılmazken, cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçında oynayamayacak Ümit de idmanda yer almadı.

Antrenör Akcan, antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, hiç arzu etmedikleri bazı sakatlarının bulunduğunu belirterek, ''Son maçta aldığı darbeler nedeniyle Lincoln ve Mehmet Topal antrenmana çıkacak düzeyde değil. Hakan Şükür'ün son dönemde belinde ağrılar vardı, biz zorlamamak için Ankaraspor maçında oynatmamayı düşündük. Lincoln'ün, Gençlerbirliği maçında oynaması zor gözüküyor. Hakan Şükür ve Mehmet Topal ise oynamak istiyor ve tedavilerini yaptırıyorlar. Arda ve Sabri de darbeye bağlı ağrıları olmasına rağmen bugün çalışmaya katıldılar'' diye konuştu.

Keyifli ve zevkli çalıştıklarını dile getiren Ahmet Akcan, ''Arkadaşlarımızın coşkuları da üst düzeyde. Önümüzdeki hem lig, hem de kupa maçlarında bu coşkuya ihtiyacımız var. Böyle devam edeceklerini düşünüyoruz. Böyle bir durumda da arzu ettiğimiz sonuçlar, oyunlar mutlaka ortaya çıkacaktır'' ifadesini kullandı.

18.03.2008


 

Nihat İspanya'da 12. golünü attı

İspanya Birinci Ligi La Liga'da geçen hafta Barcelona'yı deplasmanda 2-1 yenerek büyük yankı uyandıran ve tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşayan Villarreal, geçen hafta da Real Zaragoza'yı yendi.

Villarreal'in etkili ismi Nihat Kahveci, Zaragoza galibiyetinde büyük rol oynarken, Villarreal Nihat Kahveci'nin 11. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlanırken 65. dakikada Rossi penaltıdan attığı golle skoru 2-0'a getirdi. Villarreal bu galibiyetle puanını 53'e yükseltirken zirvedeki iddiasını korudu. Nihat Kahveci ise Zaragoza'ya attığı golle bu sezon ligdeki 12. golüne imza attı. Nihat ligdeki en son golünü Ocak ayında Valencia'ya karşı kaydetmişti.

18.03.2008


 

Beşiktaş ULEB'de Kızılyıldız önünde

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ULEB Kupası 3. tur rövanş maçında bugün Sırbistan'ın Kızılyıldız takımıyla karşı karşıya gelecek.

ULEB Kupası'nda şampiyonluğu hedefleyen Beşiktaş Cola Turka'nın, Kızılyıldız ile bugün BJK Cola Turka Arena'da oynayacağı karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Karşılaşma Kanal 24'den naklen yayınlanacak. Sırbistan'da oynanan ilk maçta temsilcimiz 80-80 berabere kalmıştı.

18.03.2008


 

Semih 11'de olmalı

Fenerbahçe Konya'da az kalsın lige havlu atacaktı. Ceyhun'un golüyle şoka uğrayan Brezilyalı çalıştırıcı Zico, Semih'i sahaya sürerek paçasını kurtardı. Ancak Zico'nun Semih gibi bir golcüyü son haftalarda sürekli olarak yedek kulübesinde oturtmasını anlayamıyoruz. Bu sezon attığı kritik gollerle takımına şampiyonluk yolunda birçok puan sağlayan Semih'in artık nöbetçi golcü ünvanından kurtulması gerekir. Konya'da üst üste attığı gollerle Fenerbahçe'nin yarışa devam etmesini sağlayan Semih'in ne kadar faydalı olduğu bir defa daha anlaşıldı.

Zico, kurulu düzeni bozmak istemiyor. Bu yüzden kadroda pek değişikliğe gitmiyor. Oynayacaklar ile girecekleri tribündeki seyirci bile biliyor. Maldonado'nun sakatlıktan yeni çıktığı için yedek soyunması normal. Ama Semih iki haftadır düzelmesine karşılık oyunun son dakikalarında forma şansı bulabiliyor. Bu da golcü futbolcuyu moralman bozuyor. Konya'da attığı golden sonraki tepkisi bir yerlere mesaj olarak algılanmalı.

Halbuki, Semih-Kezman ikilisi rakip savunmalara büyük korku salar. Her ikisi de mücadeleci ve pozisyonları çok iyi takip ediyor. Attıkları gollere bir bakın. Topun nereye geleceğini, nereden gol pozisyonuna gireceklerini çok iyi seziyorlar. Zico, bu hafta Kasımpaşa maçında bu ikiliye ilk 11'de fırsat verirse tahmin ediyorum Fenerbahçe farklı skorla kazanacaktır.

Konya'da herkes Semih ve Kezman'ın gollerini alkışlarken kaleci Serdar unutuluyor. Ceyhun'dan yediği şanssız golün ardından kalesinden yüzde yüz 2 gollük şutu kurtararak galibiyette önemli bir rol oynadı. Zaten bu hafta kalecilerin haftası oldu. Ankara'da Aykut kurtarışlarıyla Galatasaray'a 3 puan armağan ederken, İstanbul'da Rüştü Beşiktaş'ı Trabzon'un elinden kurtardı.

Erol DOYURAN

18.03.2008


 

Basit mağlubiyet

Öyle bir maç oldu ki! Hani seyir zevki yüksek miydi? Değildi ama futbol oynamaya çalışan takım futboldan bihaber takıma 3-0 mağlup oldu. Beşiktaş Trabzonspor maçından aklımıza kalan bu oldu. İlk yarı ve ikinci yarı Beşiktaş’ın toplam 1 pozisyonu var. Goller Trabzonspor’un armağanı. Oysa Trabzonspor ikinci yarı 4 net pozisyonu harcadı, maçı da mağlup bitirdi.

Ersun Yanal’ı bu kadar sıradan oyuncularla bile Beşiktaş karşısındaki dik oyunundan dolayı kutluyorum. Benim beklediğimden daha iyi bir Trabzonspor sahada vardı. Hele Erdinç’in aksamasını iyi tespit edip Erdinç-Jabi değişikliği yerindeydi. Tayfun’u stopere çekmesi de doğruydu. Çağdaş’ı da değiştirseydi keşke. Çağdaş-Tolga değişikliğine de gidebilirdi.

Yönetimin işi çok zor. Ne olacak bu topçular, kim alır bunları bilmiyorum ama bu takımın yüzde 80’i mecburen değişmeli. Takım oyununda yıldız yoktur ama yıldızın oldu mu da maçı alır gidersin. Gökdeniz olsa Trabzonspor en az iki gol bulurdu. Bir tek Yattara ile olmuyor, yetmiyor. Umut, geçtiğimiz maçlara göre daha bir futbolcu gibi oynadı. Hüseyin’i beğendim. İlk gol Erdinç’in ikramı, ikinci gol kaleci Tolga’nın, üçüncü gol de Çağdaş’ın.

Sorun nerede anladınız mı? Yani problemleri çözmeye defanstan başlayabilirsiniz. Trabzonspor Beşiktaş’a yenilmeyi hak etmedi. Koca Beşiktaş, ikinci yarı bir kez Trabzonspor kalesine geldi.

Bu maçın bir kahramanı da hakem Bülent Yıldırım’dı. İnsaf yani, Barış Memiş’i attığı pozisyonu biz tribünden faul gördük ama o saha içinden iki metreden aldatma olarak gördü. Yani orta alanda neden aldatsın seni? Sonra Baki Mercimek kesin atılmalıydı. İlk yarıda Umut’u arkadan biçti, devam dedi. İkinci yarıda boğazına sarıldı orada da kurtuldu. İbrahim Jabi mücadelesinde Gökhan Zan’ın tehditvari gelişine hiçbir şey yok Yattara’nın çok masum itirazına sarı kart var.

Hoca sen bu işi öğren de gel diyeceğim. Ben Türk hakemlerine güveniyorum ama Bülent Yıldırım gibilere asla güvenmiyorum. Yönetim kurulu da benim gibi statda maçı izledi. Onlar da gördü. Takımın değişecek parçası çok. Hocaya dokunmayın ve birkaç oyuncuyu da satmayın, sonrası kolay.

Kadir Bıyıklı

18.03.2008


 

Kartal liderliğini korudu

Turkcell Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında sahasında Trabzonspor'u 3-0 yenen Beşiktaş liderliğini korudu.

BJK İnönü Stadı'nda Trabzonspor'u ağırlayan lider Beşiktaş, çekişmeli geçen mücadelede güçlü rakibini 3-0 gibi net bir skorla geçerek önemli bir galibiyet aldı. Nobre, Dalgado ve Aydın'ın golleriyle 3 puana uzanan siyah-beyazlı takım, puanını 58'e çıkararak bu hafta da liderliğini sürdürdü.

Zorlu başşehir deplasmanında Ankaraspor'a konuk olan Galatasaray, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın yokluğunda çıktığı 3. maçta galip gelmeyi başardı. Ümit Karan'ın 25. dakikada kaydettiği golle haftayı kayıpsız kapatan sarı-kırmızılı ekip, puanını 57'ye yükseltti. Son haftalarda aldığı farklı skorlu yenilgiler sebebiyle zor günler geçiren Konyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibinin öne geçmesine karşın sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Sarı-lacivertli takımda 2 önemli golcü Semih ve Kezman, attıkları 2'şer golle maçın sonucunu belirlerken (4-1), deplasmanda aldığı bu galibiyetle puanını 57'ye çıkaran Fenerbahçe, zirve yarışını sürdürdü.

Toplam 23 golün atıldığı Süper Lig'in 26. haftasında, 6 maçı evsahibi takım, 2 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 1 mücadele de berabere sonuçlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Vestel Manisaspor-Sivasspor : 1-1

Kayserispor-Gençlerbirliği : 3-0

Bursaspor-Çaykur Rizespor : 2-1

Ankaraspor-Galatasaray : 0-1

Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Bld. : 1-0

Ankaragücü-Gençlerbirliği OFTAŞ : 2-0

Denizlispor-Gaziantepspor : 2-1

Konyaspor-Fenerbahçe : 1-4

Beşiktaş-Trabzonspor : 3-0

26. HAFTANIN MAÇLARI

21 Mart Cuma: Fenerbahçe-Kasımpaşa. 22 Mart Cumartesi: Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Vestel Manisaspor, Gaziantepspor-Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş. 23 Mart Pazar: Sivasspor-Konyaspor, Çaykur Rizespor-Ankaragücü, Gençlerbirliği-Ankaraspor, Trabzonspor-Kayserispor, Galatasaray-Denizlispor.

Seyhan Şentürk

18.03.2008


 

3 puan Rüştü'nün

Kendisinden önce oynayan rakipleri maçı kazanınca, Beşiktaş’ın liderliği devam ettirebilmesi için 3 puanı alması gerekiyordu. Maça hırslı ve hızlı başladılar. Daha ilk dakikalarda Holosko’nun üstün gayreti ve Nobre’nin bitirici hamlesi ile skor avantajını ele geçirdiler. Delgado’nun muhteşem frikik golü ile devre 2-0 bitince Beşiktaş taraftarı nihayet rahat maç izleyecek diye bekliyorduk ki, Trabzon'da Rüştü’yü haksız yere oyundan atan hakem Bülent Yıldırım bu defa İbrahim Toraman’a kırmızı kart gösterdi ve maç bir anda zora girdi.

İbrahim Toraman, hırçın ve kontrolsüz hareketleri ile dikkat çekti. Beşiktaş eksilince Trabzonspor atakları arttı. Burada Ertuğrul Sağlam hücumdan bir oyuncu çıkarıp defansı veya orta sahayı güçlendirmeyi düşünemeyince iş Rüştü’ye düştü. Beşiktaş bu maçta 3 puan aldıysa bunu kaleci Rüştü’ye borçlu. Zaten bir takım şampiyon olacaksa, kalecisi bazı maçları tek başına kurtarmalı. Barış Memiş, Toraman’ın oyundan haksız yere atılmasını sağlayan davranışının bedelini kendisi de haksız yere atılarak ödemiş oldu.

Beşiktaş zor maçlarda iyi mücadele ediyor. Diğer maçların aksine Galatasaray ve Trabzon maçlarında gol yememesi herhalde konsantrasyondan kaynaklanıyor. Haftaya oynanacak İstanbul Belediye maçı da zor geçecek. Bundan sonra iyi futboldan çok, sonuç ve puan önemli. Diğerlerine göre şampiyonluğu daha çok isteyen Beşiktaş camiası için geri sayım devam ediyor. Kaldı 8x90.

Nidai Paksoy

18.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri