Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Unakıtan: Dâvâ ekonomik belirsizlik getiri

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AKP hakkındaki kapatma davasının yabancı yatırımcılara etkisi konusunda ‘’Etkilemez olur mu? Herhalde etkiler. Siyasi belirsizlik ekonomik belirsizlikleri getirir’’ dedi.

TESK’i ziyaretindi gazetecilerin sorularını cevaplayan Unakıtan, AKP hakkındaki kapatma davasının yabancı yatırımcının Türkiye’ye bakışını değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin soru üzerine, ekonomik istikrar sağlanmadıkça, ekonominin kalkınamayacağını vurguladı. Unakıtan, “Türkiye’nin en önemli dertlerinden biri sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır. Bunun için ekonomik istikrar gerekir. Siyasi istikrarsızlığın olduğu yerde ekonomik istikrarı zor sağlarsınız” dedi. “Siyasi istikrar eşittir, ekonomik istikrar. O da eşittir büyümedir” diyen Bakan Unakıtan, dünya ekonomisindeki dalgalanmaya ilişkin bir soru üzerine de dalgadan etkilenmemek için yeni tedbir aldıklarını kaydetti.

Unakıtan, “AB ile müzakerelere hız vermek istiyoruz. Yapısal reformları hızlandırıyoruz. Sosyal Güvenlik Reformu’nu çıkarmak mecburiyetindeyiz. AR-GE düzenlemesini çıkardık. İstihdamla ilgili çalışıyoruz. Yaptığımız, Türk ekonomisini güçlendirici tedbirleri alıyoruz” diye konuştu.

/ ANKARA

19.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Son yılların en büyük krizi geliyor

  En çok İMKB değer kaybetti

  Kriz altına yaradı

  Şimşek: IMF’yle yeni stand-by yok

  Gerçek işsiz sayısı 4.7 milyon

  Sebze fiyatları arttı

  ‘Sosyal Güvenlik’te geri adım yok

  Piyasaların gözü PPK’nın faiz kararında

  8.9 milyon çalışan emekli olamayacak

  Yabancıların yarısı yatırım yapacak

  Kartlardan yıllık ücret alınmayacak

  Unakıtan: Dâvâ ekonomik belirsizlik getiri


 Son Dakika Haberleri