Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: İyi olanı kadroya alırım

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Tüm oyuncular Avrupa Şampiyonası kadrosuna girme yarışı içinde olmalıdırlar. Kimsenin 'nasıl olsa girerim veya beni nasıl olsa almaz' düşüncesi olamaz" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm futbolcuların, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek kadro içine girmek için çabalamaları gerektiğini söyledi. Beyaz Rusya ile yapılacak özel maç öncesi Polat Renaissance Otel'de (A) Milli Takım ile kampta bulunan Fatih Terim, burada bir basın toplantısı düzenledi. Yaptığı açıklamada, bazı mevkilerde kadroda ekstra değişiklikler olabileceğinin sinyalini veren Terim, ''Bir grupta maç yaparken bazı şeyleri telafi edebilirsiniz. Ama finallerde böyle bir imkanınız yok. Eğer ihtiyacımız var ise tatmin olmamışsak, açıkça söylüyorum, bazı mevkilerde form durumları iyice izlenerek radikal bazı değişikliklere gidebiliriz. Tüm oyuncular, Avrupa Şampiyonası kadrosuna girme yarışı içinde olmalıdırlar. Kimsenin, 'Nasıl olsa girerim veya beni nasıl olsa almaz' düşüncesi olamaz. Herkes önce kulübünde iyi oynayacak. Kendi takımına katkı sağlarsa bize de sağlar'' dedi.

ŞİMDİDEN HAZIR OLUNMALI

Terim, turnuvaya, turnuva zamanı hazırlanılamayacağını ifade eden Terim, ''Fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmak için daha önceden kendinizi hazırlamak zorundasınız. Yapacağımız toplantıda ekibimizin hazırladığı reçeteyi biz oyuncularımıza sunacağız'' ifadesini kullandı. UEFA'ya 20 oyuncu artı 3 kaleciden oluşan kadroyu 28 Mayıs tarihine kadar vermek zorunda olduklarını hatırlatan Terim, sakatlıklar önlerinde iki plan bulunduğunu aktararak, ''İlk olarak fazla sayıda oyuncu götürüp, kesin kadroyu açıkladıktan sonra kalanları şampiyonayı tribünden izletip veya geri gönderebiliriz. İkinci seçenek ise bir bekleme listesi oluşturup, olası sakatlık veya hastalıklarda oradan bir oyuncuyla değiştirebiliriz. Böyle iki düşüncemiz var'' diye konuştu. Terim, Beşiktaş'tan İbrahim Toraman'ın neden kadroya çağrılmadığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine ise ''Şimdi şahsi olarak konuşmaya başlarsak bu her oyuncu için geçeri olabilir. Böyle işin içinden çıkamayız. Kendisinden zaman zaman faydalandık ve bundan sonra da faydalanmayacağız diye bir şey yok. Şahsi konulara girersek çıkamayız'' cevabını verdi.

FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI

Terim, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin başarısının, (A) Milli Takım'a da pozitif katkı sağlayacağını söyledi. Hangi seviyede olursa olsun, başarının motivasyona katkısı olduğunu dile getiren Terim, ''Fenerbahçe'nin başarısı takıma pozitif katkı sağlar. Avrupa'da önemli başarı elde etmiş bir grubun pozitif yansımalarını, müthiş derecede özlemiş durumdayız. Çok güzel bir şey. Lokal başarılar olur ama uluslararası başarılar çok daha önde olmalıdır. Biz de finallere o ciddiyetle hazırlanıyoruz. Yapamadığımız şeyleri yapmak için çaba sarf ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Hakan Şükür bilmediğimiz

bir oyuncu değil ki

Kadroda radikal değişiklikler yapabileceğini söyleyen Fatih Terim, radikal değişiklikten ne anlanılması gerektiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi: ''Ben, 'Radikal değişiklikler yapacağız' demedim, 'Yapabiliriz' dedim. Her oyuncunun kendisini buraya hazırlamasını rica ediyorum. Şu anda çağırmadığımız bir oyuncu da kadroya gelebilir. Radikalden kastım bu. Mesela Hakan Şükür'ün çağrılması radikal bir değişiklik olmaz, normal bir değişiklik olur. Bilinmeyen bir oyuncu değil ki."

25.03.2008


 

Milli Takımın yeni formaları tanıtıldı

Nike'ın, sponsoru olduğu (A) Milli Futbol Takımı için hazırladığı yeni formalar, milli futbolcular tarafından basına tanıtıldı. Polat Renaissance Oteli'nde yapılan tanıtımda, milli futbolculardan Arda Turan, Gökhan Gönül, Gökhan Ünal, Volkan Demirel, Gökhan Zan, Mehmet Topal ve Gökdeniz Karadeniz mankenlik yaptı.

Gökhan Zan, Mehmet Topal ve Gökdeniz Karadeniz ilk kez basına tanıtılan kırmızı beyaz formaları giyerken, Arda, Gökhan Gönül ve Gökhan Ünal turkuaz forma, Volkan Demirel siyah kaleci forması ile podyuma çıktı. Futbolcular yeni formaları beğendiklerini, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak istediklerini söylediler. Tanıtımda, Türkiye'nin tarihinde ilk maça 1923'te kırmızı göğüs bantlı beyaz formayla çıktığı, 85 yıl sonra geçmişin izlerini taşıyan formada güncel bir görünüm sağlandığı belirtildi. Kırmızıbeyaz formaları milli takım futbolcularının iç saha maçlarında giyeceği kaydedildi. Daha önce tanıtılan, Türk kültürünün simge rengi olan turkuaz renkli formaların ise deplasmanda giyileceği bildirildi. Kaleciler için ise siyah, yeşil ve sarı formaların hazırlandığı ifade edildi.

25.03.2008


 

F.Bahçe-Chelsea maçı biletleri satışa çıktı

FENERBAHÇE'NİN Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalde 2 Nisan Çarşamba günü İngiltere'nin Chelsea takımıyla yapacağı maçın biletleri satışa çıkarıldı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, 2 Nisan tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Chelsea ile oynanacak Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçının biletlerinin, satışa çıkarıldığı bildirildi. Açıklamada, maçın biletlerini almak isteyen taraftarların kulüp üyesi veya Fenerbahçe Kart sahibi olması gerektiği kaydedildi. Bilet alacak taraftarlar, yanlarında kulüp üye kartı veya Fenerbahçe kartlarını getirmeleri, aksi takdirde kendilerine bilet satışı yapılmayacağı yönünde uyarıldı. Maçın bilet fiyatları şöyle: Fenerium Alt BF Blok: 200 YTL, Fenerium Alt CE Blok: 240 YTL, Fenerium Alt D Blok: 350 YTL, Fenerium Alt G Blok.....: 150 YTL, Fenerium Üst Tribun: 100 YTL, Maraton Üst Tribun: 100 YTL, Migros.: 50 YTL, Telsim: 50 YTL.

25.03.2008


 

Mutlu: Olimpik sporları üvey evlat görüyorlar

PEKİN Olimpiyatları'na hazırlanan olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, sponsorların amatör branşlarda olimpik sporu üvey evlat olarak gördüklerini söyledi.

Halil Mutlu, amatör branşlara sponsorlukta yeterince destek verilmediğini kaydetti. Yıllardır spora destek için mücadele ettiğini ve amatör branşlarda kendisinin bir vitrin olduğunu ifade eden Mutlu, ''Yıllardır destek diye bağırdık, ama maalesef futbolun dışında amatör sporlara eğilen olmadı. Amatör branşlarda olimpik sporu üvey evlat olarak görüyorlar'' dedi.Sadece yaptığı sporla gündemde kaldığını belirten Mutlu, şunları söyledi: ''Bundan sonda da beklentim yok. Sponsorluktan ümidi kestim. Başarılarımda da sponsorum yoktu. Devlet bana para veriyor diye de spor yapmadım. Önce ülkem, sonra da kendim için yaptım. Amatör branşlarda bir vitrin olduğumu düşünüyorum. Devlet spor yapabilmemiz için gerekli desteği sağlıyor. Artık sponsor, para düşünme vakti değil, sadece olimpiyadı düşünüyorum.''

25.03.2008


 

Beşiktaş her maça eksik kadro çıktı

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren, ancak İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı maçtan 21 mağlup ayrılarak bu mücadelede büyük bir yara alan Beşiktaş, bu sezon yaptığı maçların hiçbirinde tam kadro sahaya çıkamadı.

Siyahbeyazlılar, bu sezon sakatlık ve cezalı futbolcuların olması nedeniyle lig maçlarında şu ana kadar tam kadro mücadele etme fırsatı bulamadı. Sezonun ilk haftasından itibaren fire veren ve hep eksik mücadele etmek zorunda kalan Beşiktaş'ın bu durumu da teknik heyeti sıkıntıya soktu. Sakat Mehmet Yozgatlı ve cezalı İbrahim Üzülmez'in yokluğu nedeniyle lige iki eksikle başlayan siyah-beyazlı ekip, şu ana kadar yaptığı maçlarda rakipleri karşısında sahaya hep bazı oyuncularından yoksun çıktı. Beşiktaş'ın teknik heyeti, en çok sıkıntıyı ise sürekli sakat oyuncuların olmasından dolayı yaşadı. Sakatlar nedeniyle başı ağrıyan teknik heyet, bir diğer sıkıntıyı ise cezalı oyuncuların olması sonrası yaşadı.

25.03.2008


 

Milli Takıma anket desteği

Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ankete katılanlar, Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde (A) Grubu'nu ikinci sırada tamamlayacağına inanıyor.

Federasyonun internet sitesinde düzenlenen ve halen devam eden ankette şu ana kadar 32 bin 102 kişi oy kullandı. Katılımcıların yarısı Milli Takımın grupta ikinci olacağı yönünde görüş bildirdi. 'Sizce (A) Milli Takımımız, İsviçre, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti ile eşleştiği 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri A Grubu'nu kaçıncı sırada bitirir?'' sorusuna katılımcıların verdiği oyların dağılımı şöyle: 1. Sırada: Yüzde 22, 2. Sırada: Yüzde 51, 3. Sırada: Yüzde 14, 4. Sırada: Yüzde 13.

25.03.2008


 

Trabzon kolları sıvadı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, lig bittiğinde transferi bitirmek amacında olduklarını, kafalarında sadece transfer olduğunu söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor olarak bu yılı istedikleri dereceyle kapatamayacaklarını ifade ederek, ''Ancak önümüzdeki maçlarda en iyi sonuçları almak için mücadele edeceğiz. Artık gelecek sezonu düşünüyoruz ve bununla ilgili olarak da çalışlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ligler bittiğinde biz de transferi bitirmek amacındayız. Kafamızda sadece transferler var'' diye konuştu. Kayserispor galibiyetinin de transfer çalışmalarını yürütmek açısından iyi olduğunu dile getiren Şener, ''Sadece Tunuslu oyuncular Mehdi ve Chermiti ile değil, bir çok oyuncu ile ilgileniyoruz. Şu ana kadar transferden iyi sonuçlar aldık. Nisan ayında bir çok transferi sonuçlandıracağız'' diye konuştu. Tunus'a Trabzonspor'un eski teknik direktörü Giray Bulak ile gittiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Şener, şöyle devam etti:

TUNUSLU FUTBOLCULARI BEĞENDİK

''Hüseyin Tok ile birlikte bu futbolcuları izledik ve çok beğendik. Bir de hocamızın bu futbolcuları izlemesini istedik. Tunus Milli Takımı, önümüzdeki günlerde Fransa Milli Takımı ile bir maç yapacak. Hocamız bu maçı izleyecek ve futbolcular hakkındaki fikrini bize iletecek. Hoca konusunda da herhangi bir değişiklik yok.'' Şener, Rubin Kazan'dan Gökdeniz'in parasının geldiğini belirterek, şunları söyledi: 'Teminat mektubumuz zaten vardı. Herkes bundan sonra hangi futbolcuları alacağımızı takip etsin. Gelecek sezon için ciddi bir kadro kurmak, ondan sonra da yeniden yarışmaya başlamak istiyoruz. Kulübü tekrar eski haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bizim için en önemli güç, camiamızın dayanışması ve bütünlük içerisinde sorunları aşma kabiliyeti olacaktır.''

Umut'un gol özlemi sona erdi

Trabzonspor'da, Kayserispor'a 2 gol atan Umut Bulut'un gol özlemi sona erdi. En son ligin 22. haftasındaki Ankaragücü maçında gol kaydeden Umut Bulut, 4 haftalık aradan sonra gol atma başarısı gösterdi. Umut Bulut, ligdeki gol sayısını da 11'e yükselterek, Rubin Kazan takımına transfer olan Gökdeniz Karadeniz'in gol sayısına ulaştı. Umut Bulut, son haftalarda galip gelmekte zorlandıklarını ifade ederek, ''Bu ister istemez moralimizi bozuyordu. Benim de gol şansızlığım vardı. Bu maçta hem kazandığımız hem de 2 gol attığım için mutluyum. Takım halinde galibiyeti elde ettik.'' dedi.

25.03.2008


 

Sivasspor'un evinde bileği bükülmüyor

Bu sezon sahasında başarılı bir grafik çizen Sivasspor, Konyaspor'u da mağlup ederek iç sahadaki 12. galibiyetine imza attı.

Sahasında bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1, Gaziantepspor'u 2-0, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u 1-0, Bursaspor'u 32, Vestel Manisaspor'u 1-0, Kasımpaşa'yı 4-0, Kayserispor'u 1-0, Denizlispor'u 2-0, Gençlerbirliği'ni 2-0, Trabzonspor'u 2-0 ve Ankaragücü'nü 3-2 mağlup eden Sivasspor, Konyaspor'u da 3-0 yenmeyi başardı. Bu sezon sahasında sadece Fenerbahçe'ye 4-1 yenilip, Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan kırmızıbeyazlı ekip, Konyaspor'u da yenerek iç sahadaki 12. galibiyetini elde etti. İç sahada oynadığı 14 maçta rakip filelere 27 gol atıp, kalesinde 9 gol gören Sivasspor, topladığı 37 puanla iç saha puan durumuna göre ligin en başarılı takımı.

25.03.2008


 

Kasımpaşa ligde tek penaltı atmayan takım

Süper Lig'e bu sezon penaltılarla yükselen Kasımpaşa'nın penaltılardan yana yüzü hiç gülmedi. Play-off maçlarında Altay'ı penaltı atışlarının ardından 4-3 yenerek 43 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselen Kasımpaşa, bir daha penaltı yüzü göremedi.

. Lacivert-beyazlılar, ligde lehine hiç penaltı verilmeyen tek takım olurken, çalınan 7 penaltı düdüğüyle de aleyhine en fazla penaltı kararı alınan ekip olma özelliğini taşıyor. Süper Lig'de geride kalan haftalarda hakemler, toplam 53 kez penaltı noktasını gösterdi. Kullanılan atışlardan 40'ını gole çevirmeyi başaran takımlar, 13'ün de ise bu atışlardan yararlanamadı. Lehine en fazla penaltı çalınan takımların başında Galatasaray, Gaziantepspor ve Ankaragücü gelirken (6), bu takımları 5 penaltıyla Çaykur Rizespor, 4 penaltıyla da Denizlispor, Gençlerbirliği ve Kayserispor izledi.

25.03.2008


 

Halil Altıntop 2010 yılına kadar Schalke'de

Alman Birinci Lig'i (Bundesliga) takımlarından Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Halil Altıntop, bu takımda mutlu olduğunu belirterek ve 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunduğunu hatırlattı.

Hertha BSC Berlin'e karşı bugün Berlin'de oynadıkları ve 2-1 kazandıkları karşılaşmadan sonra açıklamada bulunan Halil, geçen hafta kendisine Fenerbahçe'den teklif geldiği yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Benimle doğrudan konuşan olmadı. Menajerlerim, sağ olsunlar Türk takımlarının her zaman olduğu gibi ilgi gösterdiklerini söyledi. Ciddiye alacak bir şey yok. Schalke'de mutluyum, 2010 yılına kadar kontratım sürüyor. Burada doğup büyüdüm'' dedi.

25.03.2008


 

Miniklerin çamur sahada futbol çilesi

Ardahan'da iki amatör kulübe ait minikler futbol takımının çamur sahadaki futbol mücadelesi görenleri şaşırttı.

Ardahanspor ile Karagölspor kulüplerine ait 11-13 yaş grubu minikler futbol takımlarının Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde çamur sahada verdikleri mücadele takdir topladı. Karagölspor'ün Ardahanspor'u 4-2 yendiği 60 dakikalık maç sonrası minik futbolcular rakiplerinden çok çamurla mücadele etmek zorunda kaldılar. Ardahan'da yeterli futbol sahasının olmadığını ifade eden minik sporcular, spor yapmaları için gerekli tesislerin kurulmasını istediler.

25.03.2008


 

F.Bahçe ve G.Saray liderliğe ortak oldu

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, 60 puan ve averajla liderliğe yükseldi. Haftanın son maçında Denizlispor'u konuk eden Galatasaray, Okan ve Servet'in golleriyle Denizlispor'u 2-1 yenerek puanını 60'a çıkardı. Almanya'da tedavisi devam eden teknik direktör Karl Heinz Feldkamp bu maçta da takımın başında sahaya çıkmadı. Fenerbahçe ile aynı puana ulaşan Galatasaray, haftayı ikinci sırada tamamladı. Haftanın açılış maçında Kasımpaşa'yı 3-0 geçen Fenerbahçe, puanını 60'a çıkararak liderliğe yükselirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilen Beşiktaş ise liderlik koltuğunu bıraktı ve 3. sıraya geriledi. Kayserispor deplasmanda Trabzonspor karşısında son dakikada yediği golle 2-1 yenilirken puanı 48'de kaldı. Trabzonspor ise Beşiktaş yenilgisinden sonra seyircisi önünde çok başarılı bir futbol oynamamasına karşılık, Umut'un fırsatçılığı sayesinde sahadan 3 puanla ayrıldı ve puanını 38'e çıkardı. Ligin dibinde ise 6 takım küme düşme tehlikesini yakından hissediyor. 19 ile 28 puan arasında bulunan Kasımpaşa, Vestel Manisa, Çaykur Rize, Ankara, Konya ve Gençlerbirliği kalan haftalarda ligde kalabilmek için olağanüstü mücadele örneği verecekler.

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği OFTAŞ -Vestel Manisa..............(1-0)

Gençlerbirliği-Ankaraspor....................................(1-3)

Çaykur Rizespor-Ankaragücü..............................(0-0)

Sivasspor-Konyaspor...............................................(3-0)

Trabzonspor-Kayserispor......................................(2-1)

Fenerbahçe-Kasımpaşa...........................................(3-0)

Gaziantepspor-Bursaspor......................................(1-0)

Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş.......................(2-1)

Galatasaray-Denizlispor..........................................(2-1)

HAFTANIN MAÇLARI

29 Mart Cumartesi: 15.00 Denizlispor-Gençlerbirliği (Denizli Atatürk), 15.00 Ankaraspor-Trabzonspor (Yenikent), 19.00 Beşiktaş-Fenerbahçe (BJK İnönü). 30 Mart Pazar: 15.00 Vestel Manisaspor-Çaykur Rizespor (Manisa 19 Mayıs), 15.00 Konyaspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk), 15.00 Kayserispor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk), 15.00 Ankaragücü-Bursaspor (Ankara 19 Mayıs), 15.00 Kasımpaşa-Sivasspor (Recep Tayyip Erdoğan), 19.00 Galatasaray-Gaziantepspor (Ali Sami Yen).

25.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri