Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayici yüksek kâr beklemesin

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, sanayicinin kâr oranlarının düşmesiyle ilgili olarak, ‘’Sakın çok yükselecek zannetmeyin, enflasyon düşer, istikrar devam eder, bu kârlar fazla artamaz ona göre hesaplayın’’ dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis toplantısında yaptığı konuşmanın ardından meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Unakıtan, Türkiye’de yapılan bankacılık reformu sebebiyle Türkiye’nin Amerika’daki krizden fazla etkilenmediğini anlattı. Sanayicinin kâr oranlarının düşmesiyle ilgili de Unakıtan, ‘’Sakın çok yükselecek zannetmeyin, enflasyon düşer, istikrar devam eder, bu kârlar fazla artamaz ona göre hesaplayın’’ dedi. Özel sektörün tasarrufa uyması gerektiğini belirten Unakıtan, ‘’Öyle bölgeler ihdas etmeye çalışıyoruz ki artık kimsenin Mısır’a, bilmem nereye gitmesine gerek kalmayacak, o, oraya gittiği zaman en rekabetçi duruma gelecek. Sadece tabii bu ‘vergileri almayacağız, sigortanın yarısını alacağız’ manasında değil, bir de asgari ücret meselesi var. Onu da çözmemiz lazım’’ diye konuştu.

Türkiye’nin en önemli dertlerinden birinin terör olduğuna işaret eden Unakıtan, şunları kaydetti; ‘’Terörü önleyebilmek için bizim oralarda işleri açmamız lazım. Sınır bölgelerine açmamız lazım. O şekilde biz şartları getirmeye çalışıyoruz. ‘İsmail Bey Hakkari’de fabrikanı aç’ diyeceğiz, sanayici arkadaşlarla öyle bir çalışmanın içindeyiz. Biraz daha olgunlaşsın hükümetimiz tarafından açıklanacak.’’

Makro tedbirlerin yanında mikro tedbirler açısından da alınacak çok önlem bulunduğunu dile getiren Unakıtan, ‘’Üreticinin önündeki bütün engelleri dış rekabet açısından kaldırmamız lazım, yolunu asfalt yapmamız lazım. Türk Ticaret Kanunun herkesin önünü açacak bir kanun ‘’ şeklinde konuştu.

/ İSTANBUL

28.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni ekonomik kriz 2001’i aratır

  Sanayici yüksek kâr beklemesin

  Kuraklık ziraî üretimi vurdu

  Türk mucidin büyük başarısı

  Bangladeş’ten, Türk işadamlarına yatırım çağrısı

  Akaryakıta denetim

  Dolar 1,28 YTL’ye çıktı

  Doğuyu KOBİ’ler kurtarır

  Petkim devrediliyor

  Algida, 100 milyon litreyi aştı, yüzde 34 büyüdü

  SunExpress’te, bilet fiyatlarına “her şey dahil”

  Ülker’den, yeni krakerler

  Müşteri odaklı hizmet İGDAŞ'a iki ödül getirdi

  Video kasetlerini CD'ye dönüştüren cihaz satışta

  Türk mucidin büyük başarısı


 Son Dakika Haberleri