Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“AB bizim demokrasi açığımızı kapatacak”

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, demokrasi açığımızı kapatmada AB sürecinin öneminin büyük olduğunu belirterek, “Biz, halkımızın birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf kurumsal altyapıyı ve yasal altyapıyı hak ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla AB süreci aslında bizim kendi sürecimiz” dedi.


Yargıya güven sarsıldı

AP Türkiye Raportörü Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten tarafından kaleme alınan Türkiye raporu taslağı, AP Dış İlişkiler Komisyonunda t

Günay: Çözümü siyasette arayalım

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Sağ duyuya, aklımızı başımıza devşirmeye, siyaseti, siyaset alanlarında yapmaya, ara yollardan çözüm aramama


  Eğitim-Sen Başkanı Dinçer: Başsavcı AKP’ye çalıştı

EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Alaattin Dinçer, ‘’14 Mart’ta emekçiler, tam da AK Parti ile hesaplaşma içerisine girmişken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bir can simidi gibi AK Parti’ye kapatma davasını aynı gün açarak, AK Parti’yi kuyudan çıkarmıştır’’ dedi.


  Babacan: Zamanı gelince 301 değişecek

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “301, artık bizim üzerinde değişiklik yapmaya karar verdiğimiz ve sadece zamanlamanın sorulabileceği bir konu” dedi.


  Kutan: Ülke kayıkçı kavgalarıyla meşgul ediliyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, “Aslında gerçek gündem işsizliktir, açlıktır, yoksulluktur, gençlerimizin içine sürüklendiği bunalımdır. Ahlaki ve manevi tahribattır. Ama bunlarla, yani gerçek meselelerle uğraşmak yerine ülke bir gerginliğin içine sürükleniyor” diye konuştu.


  Uras: Tatlı yedik tatlı konuştuk

DP Genel Başkanı Ufuk Uras’ı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede demokratikleşmenin önemi üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek “Tatlı yedik tatlı konuştuk” dedi


  Zeynep Damla Gürel CHP’den istifa etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e danışman olan CHP eski Milletvekili Zeynep Damla Gürel partisinden ayrıldı.


  TBMM KİT Komisyonu denetimlerine başlıyor

TBMM KİT Komisyonu, 1. Etap denetimlerine 2 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Komisyonun ilk toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi ve bağlı ortaklıklarının 2006 yılına ait hesaplarını ele alarak başlayacak.


  Gazeteci Şamil Tayyar’a “Ergenekon” soruşturması

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, ‘’Operasyon Ergenekon’’ adlı kitabında yer alan bazı bilgi ve belgelerle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘’Ergenekon Soruşturması’’ kapsamındaki ‘’gizlilik ve yayın yasağını’’ ihlal ettiği iddiasıyla talimatla ifade verdi.


  Roch dâvâsına beraat

Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş. eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman’ın da aralarında bulunduğu 18 sanık, ‘’Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak’’ suçlarından yargılandıkları davada beraat etti.


  Vakit’e para cezası

“Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görev yapan bazı generalleri terör örgütlerine hedef gösterdikleri iddiasıyla’’ yargılanan Anadolu’da Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy, 20’şer bin YTL adli para cezasına çarptırıldı.


  Diyarbakır'da 14 bin kişiye, 172 milyon YTL terör zararı ödendi

Diyarbakır'da ‘’Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Yasası’’ kapsamında bugüne kadar 49 bin 650 kişinin başvurduğu, bunlardan yaklaşık 14 bin kişiye 172 milyon YTL ödeme yapıldığı bildirildi.


  Işıklar küresel eylem için bir saat kapatılacak

Küreseliklim değişikliğine dikkat çekmek için bugün dünya çapında gerçekleştirilecek eyleme, Türkiye’den de kurum ve kuruluşlar ışıklarını kapatarak destek verecek.


  Toptan Arabistan’a gidiyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Şura Meclisi Başkanı Saleh bin Abdullah Hamid’in resmi davetlisi olarak bugün Suudi Arabistan’ın Başşehri Riyad’a gidecek.


  Eskişehir, Üstad’ı andı

Eskişehir'deki anma programında konuşan Mehmet Kutlular, 1908'de ilan edilen meşrutiyetle Türkiye'nin maceralı bir yola girdiğini söyledi.


  İstanbul’daki Bediüzzaman paneli yarın

Risâle-i Nur Enstitüsü, Meşrutiyetin 100. yılında düzenleyeceği anlamlı bir panelle Türkiye’nin sancılı demokrasi geçmişine ışık tutacak. Kamuoyundan büyük ilgi görmesi beklenen panele Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr Atilla Yayla, Prof. Dr. Doğu Ergil, Dr. Cengiz Aktar, Gazeteci-Yazar Kâzım Güleçyüz konuşmacı olarak katılacaklar.


  Youtube yasağı Avrupa Parlamentosu’nda

Avrupa Parlamentosu’nda, Türkiye’deki YouTube’a erişim yasağıyla ilgili bir soru önergesine verilen cevapta, sözkonusu yasak ve “ifade özgürlüğü” arasında bağlantı kuruldu.


  Işık Üniversitesi’ne yeni rektör

Işık üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin getirildiği bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin Mart ayı itibarıyla Işık Üniversitesi’nde rektörlük görevine başladığı belirtildi.


  Saatler son kez 1 saat ileri

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan yaz saati (ileri saat) uygulaması yarın gece başlıyor.


  Kazalara derin analizli çözüm

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bir proje ile kaza yapan sürücünün yaşı, cinsiyeti ile yol eğimi, yol durumu, hava durumu, kaza saati gibi yaklaşık 96 veri değerlendirilerek çıkan sonuca göre gerekli tedbirler alınıyor.


  Yolcu otobüsü devrildi: 8 yaralı

Çanakkale'de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1’i ağır 8 kişi yaralandı.


  Peygamberimiz (a.s.m.) Tekirdağ’da düzenlenen törende rahmetle anıldı

Hazreti Muhammed (asm), doğumunun 1437’nci yılında Tekirdağ’da düzenlenen törenle anıldı. Hazreti Muhammed’in (asm) hayatının anlatıldığı gecede, katılımcılar duygulu anlar yaşadı.


  Enerji kaynaklarımız bize fazlasıyla yeter

Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Türkiye’nin toplam elektrik enerjisi tüketiminin en az iki katını sağlayabilecek rüzgâr enerjisi potansiyeline sahip olduğunu söyledi.


  Saf Anadolu arısı üretilecek

ODTÜ'lü araştırmacılar, Türkiye’nin çeşitli illerinden toplanan arıların DNA’larını kullanarak, dış etkenlere dirençli ve bal üretimi yüksek saf Anadolu arısı üretecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri