Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşadamları: Belirsizlik sürerse, 5 yılda elde ettiklerimizi kaybederiz

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, global ekonomideki dalgalanmaya rağmen Türkiye ekonomisinin sağlam temellere oturduğunu savundu. Davulcuoğlu, “Bu belirsizlik ortamı devam ederse, dört-beş yılda elde edilenlerin tamamını kaybettiğimiz gibi yine dışarıya bağımlı oluruz. Kredi bulamaz, yatırım yapamaz, mahkûm hale geliriz” dedi.


Aç ve yoksul sayısı artıyor

Hükümetin yeni millî gelir hesabıyla bir gecede kişi başına düşen gelirin 3-4 bin dolar artmasına rağmen, açlık ve yoksulluğun da buna paralel arttığı

Yatırımcının güveni sarsılmaya başladı

Finansinvest Genel Müdürü Zafer Onat, AK Partinin aleyhine açılan davanın bir anda yatırımcı güvenini sarsmaya başladığını, şu anda Türkiye’deki iç so


  Unakıtan’dan esnafa KDV müjdesi

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, bazı esnaf odaları başkanlarıyla ziyaret ettikleri Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, el emeğiyle çalışan esnaftan alınan KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirileceğini açıkladığını söyledi.


  E-fatura’nın altyapısı oluşturuluyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, ‘’elektronik fatura kayıt sistemi’’ için gerekli adımları tamamladı. “Elektronik fatura” altyapısının bütün unsurları ile hayata geçirilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, başlangıç aşaması olarak tasarlanan “elektronik fatura kayıt sistemi” ile ilgili Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı hazırlandı.


  Bankalar, TOKİ ile arazi satışında anlaştı

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’a taşınması öngörülen kamu sermayeli bankalar ile TOKİ arasında arazi satışı konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.


  Sendikalardan grev kararı

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı 1 Nisan Salı günü saat 14.00’te tüm Türkiye’de kitlesel eylemler gerçekleştirecek.


  Asya’da ekonomik büyüme yavaşlayacak

Asya ülkelerinin ekonomik büyümeleri bu yıl yavaşlayacak. Yapılan bir ankete göre, ABD ve Avrupa’daki talep azalması, Asya ülkelerinin ihracat hacmini de düşürecek.


  İstanbul’un vergi rekortmeni Aydın Doğan

Aydın Doğan, 10 milyon 454 bin 56 YTL ile 2007 yılı İstanbul gelir vergisi rekortmeni oldu.


  Kamu 2006’da çevreye 6,8 milyar YTL harcadı

Kamu sektörünün 2006 yılı toplam çevresel harcamaları, 6,77 milyar YTL olarak hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2006 yılına ilişkin kamunun çevresel harcama verilerini açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri