Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe'nin Avrupa'da zor gecesi

Fenerbahçe Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İngiltere'nin Chelsea takımıyla bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada, Danimarka Futbol Federasyonu'ndan hakem Claus Bo Larsen düdük çalacak.

Star TV karşılaşmayı naklen ekrana getirecek. Sarı-lacivertliler, kendi saha ve seyircisi önünde yapacağı ilk karşılaşmada, rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etmek istiyor. Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı olan Gökhan Gönül bugünkü maçta forma giyemeyecek. Gökhan'ın yerine Önder Turacı'nın oynaması ve henüz tam olarak hazır olmayan Roberto Carlos'un da 18 kişilik kadroda yer alması bekleniyor. Fenerbahçe'nin bugünkü maça şu 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Önder, Lugano, Edu, Vederson, Deivid, Aurelio, Maldonado (Selçuk), Uğur, Alex, Kezman. Karşılaşmanın rövanşı 8 Nisan Salı günü İngiltere'de yapılacak. 54 bin kişilik Şükrü Saraçoğlu Stadında bütün biletlerin tükendiği bildirildi. Fenerbahçe, bu maçla birlikte Avrupa kupalarında 141. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 140 maçta 46 galibiyet, 22 beraberlik ve 72 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 168 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 238 gole engel olamadı. Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı toplam 32 maçta 10 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 4 beraberlik, 18 yenilgi alırken, attığı 36 gole karşılık kalesinde 56 gol gördü. Sarı-lacivertliler, bu sezon (G) Grubu'nu 11 puanla 2. sırada tamamlayarak 1. turdaki gruplarda en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını da elde etti. İngiliz ekiplere karşı Avrupa kupalarında yaptığı 11 maçta 3 galibiyeti bulunan Fenerbahçe, rakipleri karşısında 2 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı.

02.04.2008


 

Kadıköy'de 2 yıldır yenilmiyor

Sarı-lacivertliler, Şükrü Saraçoğlu Stadında yaptığı son 11 Avrupa Kupası karşılaşmasında da hiç yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunun ilk maçında İngiltere'nin FC Chelsea takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, iki sezondur kendi sahasında ortaya koyduğu maçlardaki etkili performansıyla rakiplerine gözdağı veriyor. Teknik direktör Zico yönetiminde iki sezondur Avrupa kupalarında yükselen bir grafik çizen sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı son 11 Avrupa kupası maçında yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 11 maçlık bir yenilmezlik serisi yapan sarı-lacivertli ekip, son yenilgisini yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 11 Avrupa kupası maçında 8 kez kazanırken, 3 maçta eşitliği bozamadı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki üst üste yaptığı son 5 Avrupa kupası maçından da galibiyetle ayrıldı. Zico'lu F.Bahçe'nin Avrupa karnesi iyi Teknik direktör Zico yönetiminde, Avrupa kupalarında başarılı bir dönem geçiren Fenerbahçe Futbol Takımı, Brezilyalı çalıştırıcı yönetimindeki 22 maçta 5 kez yenildi. Zico'lu Fenerbahçe, 22 Avrupa kupası mücadelesinin 11'ini kazanırken, 6 beraberlik, 5 de yenilgi aldı. 22 maçta rakip filelere toplam 43 gol atan sarılacivertli ekip, kalesinde 26 gol gördü.

02.04.2008


 

Anelka: Kadıköy'de çılgın bir atmosfer var

Chelsea'nın eski Fenerbahçeli oyuncusu Anelka, Sükrü Saracoğlu Stadı'nda çılgın bir atmosfer yaşanacağını belirtirken, sarı-lacivertli takımın iyi futbol oynadığını, bu nedenle dikkatli olmaları gerektiğini savundu.

Fransız forvet, eski takımının çeyrek finale yükselmesinin kendisi için sürpriz olmadığını söylerken, ''İki yıl önce Fenerbahçe'de oynadığım zaman da güçlü bir takımdık. Gruptan çıkamamamız, bir şanssızlıktı'' diye konuştu.

02.04.2008


 

Bin Chelsea taraftarı İstanbul'a geliyor

Fenerbahçe'nin Chelsea'ye 2250 bilet tahsis etmesine rağmen sadece 1000 İngiliz taraftarın İstanbul'a geleceği belirtildi.

Chelsea'nın İstanbul'daki maça gelecek taraftarlarının internette yayımlanan mesajlarla tehdit edildikleri iddia edildi İngiltere'de yayımlanan The Mirror gazetesi, ''Chelsea taraftarları, internetten ölüm tehditleri aldı'' başlığını kullandığı haberde, ''Taraftarlar, Türkiye'den canlı çıkamayacaklarına dair birkaç internet mesajıyla uyarıldı'' ifadesine yer verdi. Güvenlik endişelerinin, ''Kill For You'' adlı taraftar grubunun Youtube'e gönderdiği mesajla arttığını ifade eden gazete, Chelsea taraftarlarını hedef alan birkaç videoda da ''Cehennemde yanacaksınız. Burası Kadıköy. Buradan çıkış yok'' ifadelerinin kullanıldığını belirtti. Haberde, Fenerbahçe'nin Chelsea'ye 2250 bilet tahsis etmesine rağmen sadece 1000 İngiliz taraftarın İstanbul'a gideceği yazıldı.

02.04.2008


 

Dev maçı 311 basın mensubu izleyecek

Fenerbahçe -Chelsea maçına Türk ve yabancı basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) alınan bilgiye göre, karşılaşma için şu ana kadar Türk ve yabancı toplam 311 basın mensubu akretide oldu.

Fenerbahçe-Chelsea maçında 239 Türk basın mensubunun yanı sıra 53 İngiliz, toplam 19 da Alman, İtalyan, Fransız, Japon ve Rumen basın mensubu karşılaşmada görev yapacak.

02.04.2008


 

Chelsea bize karşı 3-1 önde bulunuyor

İngiltere'nin güçlü temsilcisi Chelsea , Avrupa kupalarında daha önce Türk takımlarıyla yaptığı 4 maçın 3'ünü kazanırken, 1 mağlubiyet aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 1999-2000 sezonunda 1. tur (H) Grubu'nda Galatasaray ile 2003-2004 sezonunda da (G) Grubu'nda Beşiktaş ile 2'şer maç yapan İngiliz ekip, sarı-kırmızılı ekibe karşı 2 galibiyet, Beşiktaş'a karşı da 1'er galibiyet ve mağlubiyet elde etti. Beşiktaş, güçlü İngiliz temsilcisine karşı 1 Ekim 2003'de deplasmanda yaptığı maçı Sergen Yalçın'ın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

02.04.2008


 

Song: Türk futbolunu dünya pazarına satmak mümkün

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Song, "Türkiye'de oynanan futbolun kalitesini herkes bilmeli" dedi.

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song, sezon sonunda kulüple olan sözleşmesinin biteceğini hatırlatarak, ''Kulüp isterse ben de kalmak isterim tabii. Benim temel isteğim Galatasaray'da kalmak'' dedi. Rus Ligi takımlarından Spartak Moskova'dan ciddi transfer teklifi aldığı hatırlatılan Song, ''Benim yaşımda bir oyuncu, kontratının son aylarına geldiği zaman, dünyanın tüm takımları için çok çekici bir hale gelir. Düşünün ki, ödenmesi gereken bir bonservis bedeli yoktur. Fakat teklifler almak gurur verse de ben diğer kulüplerle iletişim içinde olmanın, gitmek istediğim anlamına gelmediğini de biliyorum. Birçok kulübün sizinle ilgilendiğini biliyor olmak göğsünüzü kabartır, zevk ve keyif verir" dedi.

TÜRK FUTBOLU AVRUPA ÇAPINDA

'Türk futbolu Fransa, hatta Almanya futboluyla rekabet edecek düzeyde'' diyen Song, şöyle devam etti: ''Türk futbolunun yeterli ilgiyi alamamasının sebebi bence takımlarda çok büyük yıldızların bulunmaması değil. Aslında küresel bir nedenden ötürü Türk futbolu hak ettiği ilgiyi görmüyor. İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ya da Fransa Ligi tüm dünyada izleniyor. Bizse maalesef futbolu kendi aramızda oynuyor, kendi aramızda konuşuyor ve kendi aramızda tartışıyoruz. Sonra da sözünü ettiğim diğer liglerin maçlarını izlemeye devam ediyoruz. Türkiye'nin yapması gereken, çok yüksek seviyede oynandığını düşündüğüm lig maçlarını, bir şekilde dünyaya ulaştırmanın yolunu bulmak. En basit deyimiyle satmak. Türk futbolunu dünyaya satabilir ve kendi aramızda yaptığımız maçlar hakkında başka ülkelerin insanlarını tartıştırmayı becerebilirsek, o zaman Türkiye'de oynadığımız futbolun kalitesini daha objektif olarak değerlendirme şansına sahip olacağız. "

02.04.2008


 

Ramazan Şahin Avrupa Şampiyonasında finale çıktı

Avrupa Güreş Şampiyonası, Finlandiya'nın Tampere kentinde başladı. Türk Milli Takımı'ndan Ramazan Şahin finale yükselirken, Sezar Akgül ve Aydın Polatçı bronz madalya müsabakasına çıkmaya hak kazandı.

Serhat Balcı ise şampiyonaya çeyrek finalde veda etti. 66 kiloda mücadele eden Ramazan Şahin, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İsrailli Yuri Poliack ile karşılaştı. Zayıf rakibi karşısında üstün bir müsabaka çıkaran Ramazan Şahin, 3-0 ve 6-0'lık periyot skorlarıyla minderden 2-0 galip ayrıldı. Ramazan Şahin, daha sonra şampiyonluktaki en önemli rakibi olan Rus Rasul Djukaev karşısında 2-0 (1-0/2-1) yarı finalde de Bulgar Serafim Barzakov karşısında 2-0 (3-1/4-3) galip gelerek finale yükselmeyi başardı.

02.04.2008


 

Olimpiyat Meşale Koşusu Sultanahmet'te start alacak

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Meşale Koşusu, 3 Nisan Perşembe günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Sultanahmet Meydanı'nda saat 14.00'de başlayacak koşuda, meşale Ortaköy'den deniz yoluyla Anadolu Yakası'na geçirilecek. Toplam 80 gönüllü kişinin belirli mesafelerle taşıyacağı meşale, daha sonra Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek, Mecidiyeköy istikametini takip edip Taksim'e getirilecek. Meşaleyi ilk olarak başarılı buz pateni sporcusu Tuğba Karademir, son olarak da olimpiyat şampiyonu halterci Taner Sağır taşıyacak. Saat 18.00'de bitecek koşunun sonunda yapılacak törenlerin ardından, Athena konseri yapılacak.

02.04.2008


 

Bir sınav daha..

Önce Fenerbahçe'nin hakkını teslim edelim. Şampiyonlar Liginde Avrupa'nın birçok dev takımı elenirken, temsilcimizin çeyrek finale çıkması büyük bir başarıdır. Hele, UEFA Kupasını üst üste iki yıl kazanan İspanya'nın güçlü ekibi Sevilla'yı eleyerek Avrupa'nın en iyi 8 takım arasına adını yazdırması uzun yıllar hafızalarda kalacaktır..

Fenerbahçe, bu akşam son birkaç yıl içinde yaptığı astronomik transferlerle İngilizlerin en popüler takımı olan Chelsea önünde yeni bir sınav verecek. Bu karşılaşmanın sonucu birçok Avrupa ülkesinde de merakla bekleniyor. Çünkü, birçok yabancı otorite Fenerbahçe'nin güçlü bir kadroya sahip olduğu yolunda fikir yürütürken, Sevilla karşısında biraz da penaltılardaki kaleci faktörü yüzünden tur atladığı görüşünü ileri sürüyor..

Son Beşiktaş derbisinde Fenerbahçe'de bir farklılık gördük. Artık bir Avrupalı gibi mücadele ediyor. Derbi gergin bir atmosfer içinde oynanmasına karşılık hiçbir Fenerbahçeli futbolcuda ne bir telaş, ne bir heyecan, ne de bir agresiflik görmedik. Buna karşılık rakibine anında pres yaptı, alan daralttı ve topa faul yapmadan sahip oldu. Maalesef, hiçbir Türk takımı bu uygulamayı bir türlü beceremiyor..

Fenerbahçe'nin, Chelsea karşısındaki en büyük zaafı sağ bek Gökhan Gönül'ün sarı kart cezalısı olduğu için kadroda yer almayacak oluşudur. Gökhan Gönül, rakip atakları kestiği gibi, Fenerbahçe'yi sağ kanatta hücuma kaldıran önemli bir oyuncuydu. Bu yüzden yerine oynayacak olan Önder Turacı'nın uzun süre maç eksiğinin de olması Fenerbahçe savunmasını oldukça sıkıntıyca sokacağını düşünüyorum..

Zico, Beşiktaş karşısına çıktığı kadrodan zorunlu bir-iki değişiklik yapacak. Kazım'ın yerine Deivid'le başlaması beklenen bir karar olur. Ancak bir aydır sakatlığı yüzünden sahalardan uzak kalan ve şimdi hazır durumda bulunan Roberto Carlos'a görev vermesi pek mümkün değil. Gökçek Vederson onun yerinde şimdilik pek sırıtmıyor. Ama özellikle bu maçta savunma yönünü güçlendirmesi gerekiyor..

Chelsea yıldızlar topluluğu bir takım. İlk 11'e göz attığımızda birbirinden değerli oyuncuları görüyoruz. Fakat Fenerbahçe'de de Alex denilen bir beyin, bir lider var. Beşiktaş derbisindeki gibi gününde bir Alex bu maçta oyuna ağırlığını koyabilirse sahanın en büyük yıldızı olup, skora damgasını vurabilir. Temsilcimize başarılar diliyorum..

EROL DOYURAN

02.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri