Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kimsenin millete bedel ödetmeye hakkı yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “kimsenin millete bedel ödetmeye hakkı olmadığını” belirterek, “Kimsenin, Türkiye’nin kazanımlarını boşa çıkarmaya hakkı yoktur, olamaz. Kimsenin, Türkiye’nin bu başarılarını gölgelemeye hakkı yoktur, olamaz. Türkiye artık, 1. ligde oynayan bir takım haline gelmiştir” dedi.


Anayasada sistemik hata

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Anayasa Mahkemesinin, AKP'nin kapatılması talebiyle açılan dâvâya ilişkin Başsavcılık iddianames

Lagendijk: AB karşıtları mutlu

Anayasa Mahkemesi’nin AKP aleyhine açılan kapatma davasını kabul etmesine hiç şaşırmadığını belirten Avrupa Birliği Türkiye Karma Parlamento Eşbaşkanı


  Siyaset ve ekonomide belirsizlik

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Bolat, AKP’nin kapatılmasını isteyen iddianamenin Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesi kararıyla birlikte hem siyasi alanda, hem ekonomik alanda uzun bir belirsizlik sürecinin içine girildiğini söyledi.


  Satıcı: Parti kapatmak fayda getirmedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, “Siyasi partileri kapatarak, kişilere siyasi yasak getirerek Türkiye’ye hiçbir fayda sağlanmadı, tecrübelerle sabittir” dedi.


  Dünya basını: Türkiye krize itildi

Anayasa Mahkemesi’nin, AKP’yi kapatma davasını kabul etmesi dünyada büyük yankı buldu. Davanın açılması ile Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarının riske atıldığı yorumlarını yapan yabancı medya, “Türkiye, krize atıldı”, “Başarılı ekonomik canlanmanın geleceği riskte”, “Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkla karşı karşıya”, “Patlama tehlikesini içeren dava”, “Ciddi istikrarsızlık yaşatılabilir” gibi görüşleri dile getirdi.


  ABD yine net değil

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, kapatma dâvâsıyla ilgili olarak, bir taraftan “Türk seçmenlerin son seçimlerde ifade ettiği temsili demokrasi ilkelerine bağlı bir süreç” beklerken, diğer taraftan da “Türkiye’nin bağlı olduğu demokratik değerlere ve laik ilkelere” atıfta bulundu.


  Barroso ve Rehn, Türkiye’ye geliyor

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, 10-12 Nisanda Türkiye’yi ziyaret edecek.


  CHP, yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

HP, 5748 sayılı ‘’Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Yasa’’nın bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle bugün Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacak.


  Özatağ: Türkiye gün geçtikçe fakirleşiyor

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi İlhami Özatağ, ekonominin iyice kıskıca girdiğini ifade ederek “Türkiye gün geçtikçe çöküyor fakirleşiyor” dedi.


  Gül NATO zirvesine katılacak

Türkiye 2-4 Nisanda Romanya’nın başşehri Bükreş’te yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de yer alacağı bir heyetle temsil edilecek.


  DP’de kongre süreci Mayıs'ta başlayacak

Demokrat Parti 9. Olağan Büyük Kongre süreci Mayıs ayında başlayacak. DP Genel İdare Kurulu Genel Başkan Soylu’nun 4 Nisan’da Çanakkale’den başlatacağı ve 15 ili kapsayan 26 günlük ‘’Beyaz Yürüyüş’’ programına da son şekli verildi.


  Bakan Şahin: Abdullah Gül'ün tartışma konusu olması incitici

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AKP’ye açılan kapatma davası sürecinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tartışma konusu yapılmasını, “Son derece incitici ve demokrasiye gölge düşürücü bulduğunu” söyledi.


  Şırnak'ta çatışma: 3 şehit

Şırnak’ta çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Çatışmada, 9 terörist de silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.


  Kaz dağlarında altın arama ruhsatına veto

Danıştay Danıştay 8. Dairesi, Kaz dağlarında altın arayan Koza Altın Madencilik şirketinin maden işletme ruhsatının iptal talebini reddeden Bursa 3. İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu.


  Köy çocukları yeni okullarına kavuştu

Deniz Feneri Derneği Samsun’da yapımını tamamladığı ilköğretim okulunu törenle hizmete açtı.


  Çocuklara sigara satılıyor

Yapılan bir araştırma sonucunda 18 yaş altındaki çocukların yasayla engellenmesine rağmen sigara satın almada hiçbir güçlük çekmediği ortaya çıktı.


  Güleçyüz: Bediüzzaman hürriyet kahramanıdır

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, Bediüzzaman'ın Münâzarât adlı eserinin günümüze de ışık tutan mesajlar taşıdığını belirterek, "Bediüzzaman bir hürriyet kahramanıdır" dedi.


  Eğitimin önündeki en büyük engel: Yoksulluk

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen Eğitim Reformu Girişimi (ERG), son 10 yılda eğitim politika ve uygulamalarında yaşanan gelişmeleri “Eğitim İzleme Raporu 2007’’de değerlendirdi.


  Uçuş ekipleri yorgun uçmak istemiyor

Havacılık sektörü emektarları ve uçuş görevlileri uzun mesaî saatlerinden şikâyetçi. Bazen 24 saat kesintisiz çalışmanın zorunlu olduğu havacılık sektöründe yorgunluk faktörü uçucu ekiplerin kampanya yapmasına sebep oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri