Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kalp hastası koçun büyük mücadelesi

Beko Basketbol Ligi'nde 15. sırada bulunan Darüşşafaka'nın tecrübeli antrenörü Halil Üner, yaklaşık 2 yıl önce kalbine stent takılmasına rağmen, eski kulübünün sıkıntılı günlerinde yeniden antrenörlüğe başlayarak, takımının ligde kalması için büyük mücadele veriyor.

Ligde 15 maçta sadece 2 galibiyet alıp ilk yarıyı son sırada tamamlayan Darüşşafaka, ikinci yarıda Halil Üner ile birlikte 11 maçta 6 galibiyet alarak, ligde kalmak için yeniden umutlandı. Üner yönetiminde ligde son 5 haftada 4 galibiyet alan Darüşşafaka, Galatasaray ve Türk Telekom gibi güçlü takımları yenerek dikkatleri üzerine çekti.

VÜCUDU YILLARCA YIPRATTIK

Üner, 2006 Ağustos'unda kalp rahatsızlığı geçirdiğini ve kalbine stent takıldığı için antrenörlüğe ara verdiğini belirterek, ''Kaybetmeyi pek sevmediğim için üst seviyede takımlarda antrenörlük yaparken vücudumuzu yıllarca yıprattık. Fazla sigaram-içkim olmamasına rağmen stresten böyle bir sıkıntı geçirdim. Ancak şu anda antrenörlük yapmama sağlığımın bir engeli yok. Zaten dünyada birçok antrenörde stent var'' dedi.

26 YIL HOCALIK YAPTIM

49 yaşında olduğunu ve 28 senedir antrenörlük yaptığını ifade eden Halil Üner, şunları söyledi: ''ABD'de antrenörleri yazın çalıştırmayıp, dinlendiriyorlar. Biz yoğun bir şekilde 25-26 sene cumartesi-pazar, yaz-kış demeden çalışınca başımıza bu rahatsızlık geldi. Uzun süre kaptanlığını yaptığım, antrenör olarak da çalıştığım Darüşşafaka'nın benim için çok özel bir yeri var. Darüşşafaka'nın sıkıntılı olduğunu görünce ailemle oturup karar verdik ve antrenörlüğe yeniden başladım.''

Antrenörlük çok vefalı bir iş değil

Basketbol için hayatında bir çok şeyden fedakarlık yaptığını kaydeden antrenör Halil Üner, ''Türkiye'de spor adamlığı çok vefalı bir iş değil. Dünya kadar finallerde oyna, oyuncu yetiştir, şampiyonluklar kazan, son maçta ne yaptıysan onla değerlendirildiğin günlük yaşanan bir camia, spor camiası var. Bugün şampiyon ol, yarın kaybet, bir anda sıfır olursun. Ben de ailemin geleceğini sadece spora bağlamamak için geçmişte ticaret hayatına girmiştim. Fakat şimdi işimi kardeşime, ortağıma bıraktım .'' şeklinde konuştu. Üner, ''Benim geçmişte yaptıklarım ortada. Genç oyunculara verilecek birinci şey inanç. İyi çalışarak, o ruh halini vermek lazımdı. Çok iyi çalışıyoruz, maçlara şarkılar söyleyerek gidiyoruz'' dedi.

03.04.2008


 

Daum F.Bahçe'yi göklere çıkardı

Alman ikinci ligi takımlarından 1. FC Köln'ün ve Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Fenerbahçe'nin, 10 ila 15 yıl içinde büyük kulüplerle birlikte anılacağını belirtti.

Daum, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte, Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım yakın bir zamanda Şampiyonlar Ligi'ni kazanacaklarından söz ediyor. Bu gerçekçi mi?'' şeklindeki soruya, ''Evet. Fenerbahçe 10 ila 15 yıla kadar Real Madrid, Manchester United ve Bayern Münih gibi kulüplerle birlikte bir nefeste anılabilecek yolda. Bu başarılarla değil kulübün büyüklüğüyle'' dedi.

Bu gelişmeye Başkan Yıldırım'ın ne kadar payı olduğu yönündeki soruya da Daum, ''Ben ona efsane başkan diyorum. O başarının eş anlamlısı. Aziz kulübü tamamen yeni yapı kurarak yeni bir çağa götürdü. Kulüp için günde 25 saat çalışıyor'' şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım, takım iyi gitmediği zaman teknik direktörü rapor vermek için çağırdığını ve çok kızdığını belirten Daum, ancak kızgınlığının çabuk geçtiğini, iki gün sonra da nasıl yardım edeceğini sorduğunu ifade etti.

Yıldırım'a her zaman güvenilebileceğini kaydeden Daum, Yıldırım'ın futbol ve takıma alınmak istenen oyuncular hakkında çok iyi bilgisi bulunduğunu söyledi. Daum Fenerbahçe'nin Ronaldinho'yu transfer etmek istediği yönünde haberlerin çıktığı hatırlatılması üzerine de, ''Bunu çok gerçekçi buluyorum. Aziz bir oyuncuya hayransa tutamasınız. Fenerbahçe'nin son yıllarda saygınlığı arttı. Daha şimdiden kısa süre önce düşünülemez oyuncuları aldı. Şu an listede Ronaldinho'dan başka benim o zamanlar rüyada görebileceğim oyuncular var'' şeklinde konuştu.

03.04.2008


 

Trabzon Yattara ile masaya oturuyor

Gelecek sezon sonu sözleşmesi sona erecek oyuncusu İbrahima Yattara'nın sözleşmesini uzatmak için harekete geçen Trabzonspor, Gineli oyuncuyla masaya oturuyor.

Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Yattara'nın menajeri Adnan Demir'in cuma günü Trabzon'a geleceğini ve hafta sonunda bu konuda bir görüşme yapabileceklerini belirtti. Yattara konusunda şu anda bir problemlerinin bulunmadığını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Yattara'nın sözleşmesinin bitmesine bir yıl daha var. Sözleşmesini uzatmak için bir araya geleceğiz. Şartları tekrar konuşacağız. Ön görüşmelerimiz zaten olumlu'' diye konuştu. Transfer konusunda çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: ''Oyuncu araştırılıyor, bakılıyor, izleniyor. Değerlendiriliyor, ekonomisine bakılıyor. Aynı yere emsal oyuncular üzerinde değerlendirmeler yapılıyor. Daha neticelenmiş ya da kısa sürede neticelenecek bir şey yok. Ligler de devam ettiği için oyuncu almak ya da sözleşme yapmak şu anda mümkün değil.' Hacısalihoğlu, transferde sadece Tunuslu oyuncular Mehdi ve Chermiti ile ilgilenmediklerini, başka isimlerle de temas halinde olduklarını söyledi.

03.04.2008


 

F.Bahçe Ülker çdestek bekliyor

Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile İtalya'nın Montepaschi Siena takımları arasındaki play-off çeyrek final ikinci maçı bugün İstanbul'da yapılacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'de başlayacak. İtalya'da önceki gün yapılan ilk maçı 73-66'lık skorla kazanan Montepaschi Siena, bugünkü maçtan da galip ayrılması durumunda dörtlü finale yükselecek. Fenerbahçe Ülker'in galibiyeti halinde ise seride durum 1-1 olacak ve dörtlü finale yükselecek takımı belirleyecek üçüncü ve son maç 10 Nisan Perşembe günü İtalya'da yapılacak.

03.04.2008


 

Fatih Terim bugün meşale ile koşacak

Çin'in başkenti Pekin'de 824 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek 29. Yaz Olimpiyat Oyunları öncesi Olimpiyat Meşalesi Koşusu, dünya turu çerçevesinde bugün İstanbul'da yapılacak.

Sultanahmet meydanında saat 14.00'de başlayacak Olimpiyat Meşalesi Koşusu, yaklaşık 20 kilometrelik parkurda, 80 kişi tarafından, 350400 metrelik mesafelerde koşularak taşınacak. Meşaleyi ilk olarak milli buz patenci Tuğba Karademir, son olarak da olimpiyat şampiyonu halterci Taner Sağır taşıyacak. Meşale taşıyıcıları arasında Fatih Terim, Hakan Şükür, İbrahim Üzülmez ve Semih Şentürk de bulunuyor.

03.04.2008


 

Antrenör parasını isteyince başbakanı devreye sokuyorlar

Türk Kalp Vakfı "11 Altın Adam Yarışması" toplantıskının onur konuğu teknik direktör Yılmaz Vural, Türk teknik adamların çalışma şartlarından şikayet etti.

Teknik direktörlük dışında kulüplerde, müteahhitliğe kadar varan işler yaptıklarına değinen Vural, ''Türk teknik direktörleri inanılmaz problemli ortamlarda çalışıyor. Hala bu ülkede Türk teknik adamı sözleşme yapamıyor. Sözleşme yapalım dediğimizde, 'Ya şimdi noter parası vereceğiz, ne kadar paracısın' deniyor. Hakkını aramak istediğinde, 'Delikanlı adamsın, yakışıyor mu?' deniyor ve hatta başbakan devreye giriyor. Ama yabancı teknik adam dünyanın parasını alıp gidiyor. Sistem Türk teknik adamı korumuyor'' dedi.

GAZETECİDEN DAHA İYİ YORUM YAPARIZ

Ayrıca, antrenörlerin bir sendikası olmamasından yakınan ve son dönemde teknik adamlara yönelik yapılan saldırılardan dert yanan Vural, ''Biliyorsunuz artık antrenörler öldürülüyor. Bizler bu kadar kötü adamlarız yani. Kendimizi koruyacak mekanizmayı kurmamız lazım'' diye konuştu. Yılmaz Vural, takım çalıştırmayan teknik adamların gazetecilerden daha iyi teknik analiz yaptıkları için TV'lerde yorumculuk yaptıklarını söyledi. Vural, Lig TV'deki maç yorumlarını hiçbir ücret beklentisi olmadan yaptığını da ifade etti. (

Erol DOYURAN

03.04.2008


 

Rezil oluyoruz..

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) üyelerinden Türk hukukçu Kısmet Erkiner, Beşiktaş'ın Vicente Del Bosque davasını kaybedeceğini ve yüklü bir tazminata mahkum olacağını 2 yıl önce ısrarla söylemişti. Ancak bu uyarılara dikkate almayan Beşiktaş yönetimi Erkiner'dan konu ile yardım alacağına, onu davaya müdahale etmekle suçlamış ve büyük tepki göstermişti. Bugün Kısmet Erkiner haklı çıktı ve Beşiktaş Kulübü İspanyol hoca ve yardımcılarına tam 8 milyon Avro'ya yakın tazminat ödemek zorunda kaldı.

Hukukçu Erkiner, söylediklerinin gerçekleşmesinin ardından ise, haksız çıkmayı tercih ettiğini ifade etti. Erkiner, haklı çıkmış olmaktan üzüntü duyduğunu ve kesinlikle keyif almadığını belirterek, şunları söyledi: 'Dilerdim ki, ben bu konuda haksız çıkayım, Beşiktaş da tazminat ödemek zorunda kalmasın. Türkiye'den CAS'da çok fazla dava var ve bunların da çoğu kaybediliyor. Üzülerek söylüyorum ki, hukuken yapılacak bir şey yok demek de söz konusu değil. Haklılığımızı ispat edemediğimiz için kaybediyoruz. Beşiktaş'ın davasında, teknik direktörünü değiştiremezsin denilmedi, bu şekilde değiştiremeyeceği söylendi" dedi.

Avrupa'da Türk futbolcularının haklarını alamadığı yönünde yaygın bir görüş olduğunu ifade eden Kısmet Erkiner, Türk kulüplerinin yaptığı yanlışları şöyle sıraladı: "Davaları, ya delilleri iyi hazırlayamadığımız ve duygusal komplo teorilerine benzeyen savunmalar yaptığımız için kaybediyoruz, ya da bir takım kabadayılıklarımızın acısını çekiyoruz. Halbuki, verilecek kararların alt yapısını hazırlasak, ödeme belgelerini doğru hazırlasak ve ibra edebilsek, çok farklı olur. Daha sözleşmeler yapılırken her şey usulüne uygun yapılmalı. Aksi durumlar bizi buralara getiriyor''.

CAS üyesi diğer Türk hukumuz Türker Arslan ise şu anda CAS'da görülen davaların yüzde 30'unu Türkiye'den gelen şikayetlerin oluşturduğunu söyledi. Türker Arslan, yeni hazırlanan yasa ile yerli futbolcu, teknik adam ve kulüpler için de CAS'a gitme hakkı doğduğunu dile getirerek, ''CAS'ın önemli bir ismiyle yaptığım görüşmede, bu durumu anlatınca, gözleri açıldı adamın. Neredeyse CAS'ın yüzde 50'sini işgal edeceğiz'' ifadesini kullandı.

EROL DOYURAN

03.04.2008


 

Samsun yükseliyor

BANK Asya 1. Ligde, Samsun'un yükselişi devam ediyor. Diyarbakır, Kartal deplasmanından aldığı 3 puanla bir anda, Süper Lige çıkma potasına geldi. Malatyaspor son haftalardaki güzel futbolunu ve çıkışını sürdüremedi. Elazığspor'da değişen birşey yok . G.Antep B.Bl güçlü Kocaeli'ni evinde yenemedi ama oynadığı güzel futbolla alkış aldı. Giresunspor kendi sahasında Sakaryaspor'la berabere kalarak ileriki haftalar için güven vermeye devam etti. Eskişehir'de Metin Diyadinin gitmesiyle düşüş başladı. Evinde ligin son sıralarında demir atan İstanbulspor'la 1-1 berabere kalarak herkesi şaşırttı.

Samsunspor'un seri galibiyetleri sürerken, kulubün Futbol Şube Sorumlusu Hüseyin Başgöl, yönetim kurulunu mahkemeye veriyor. Samsunspor'da 4 haftadır üst üste alınan galibiyetler bile ekonomik sıkıntıların gölgesinde kalıyor. Geçen haftalarda futbolcuların 6 aydır para alamadıkları için yönetim kurulunu sert bir şekilde eleştirmesinin ardından, yönetici Hüseyin Başgöl, 100 bin YTL'lik alacağının kendisine haber verilmeden futbolculara dağıtılması nedeniyle hakkını kanuni yollardan arayacağını açıkladı.

Elazığspor'da büyük üzüntü var. Gakkoşlar'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada, iyi futbol oynamalarına rağmen galibiyetin kaçması üzüntüye sebeb oldu. Elazığspor kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı tüm karşılaşmalarda iyi futbol oynamakta ne varki bunu sonuca yansıtmakta zorluk çekmekteler. Malatyaspor ise Samsunspor karşısında taraftarı olmasına rağmen sahada sadece gezindikleri için mağlup oldular. Şu bir gerçek. Teknik direktör Ömeroviç bu takımı yönetemiyor. Kaliteli bir kadroya sahip olan Malatya'nın puan sıralamasındaki yeri kimseyi tatmin etmiyor.

Gaziantep Belediye, Suat Kaya'nın tekrar dönüşüyle alt sıralardan kurtularak rahat nefes almayı sürdürüyor. Sakarya, Giresun deplasmanında 2 puan bırakarak büyük bir avantajı kaybetti. Eskişehir'de ise iki haftadır 3 puan hasreti çekiliyor. Böyle giderse Süper Lig elden uçabilir. Boluspor'un bu sezonki mücadelesi çok iyi ve başarılı. Sahalarında Karşıyaka'yı mağlup ederek ilk 6 için umutlandılar. Altay ise Antalyaspor'la berabere kalarak, rakibinin zirve hayalini suya düşürdü.

SAİD YALÇIN

03.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri