Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fitne filmine öfke dinmiyor

Danimarka'da yayımlanan İslâm karşıtı karikatürlerle, Hollandalı aşırı sağcı bir siyasetçinin yaptığı “Fitne” filmini protestolar sürüyor. Afganistan’da onlarca kadın, Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakanlığının önünde Hollanda ve Danimarka bayraklarını yakarak, iki ülke karşıtı sloganlar attı.


Hahambaşından Feth’e silâh vetosu

Yahudi yerleşimlerinin hahambaşı ve Batı Şeria’daki Filistin kentlerinden El Halil’in yakınındaki Yahudi yerleşimi Kiryat Arba’nın hahamı Dov Lior, İs

Tibet gösterileri Doğu Türkistan’a sıçradı

Çin makamları, Tibet’teki olaylarla bağlantılı olarak bir süre önce Sincan Uygur Özerk Bölgesinde bir protesto gösterisi olduğunu kabul etti.Hotan şeh


  Bush’tan Afganistan baskısı

ABD Başkanı Bush, NATO üyelerine Afganistan’a asker katkılarını arttırmaları çağrısında bulunarak, “Baskıyı yumuşatırsak aşırı unsurlar yeniden ülke genelinde sığınaklar oluşturacak, bu bölgeleri Afgan halkını yıldırmak ve halkımızı tehdit için kullanacak” diye konuştu.


  Kosovalı Sırplara ilk Rus yardımı

Rusya, Belgrad’a Kosova’daki Sırp azınlığa dağıtılacak insani yardım mallarını taşıyan bir uçak gönderdi. BBC’nin haberine göre, yardım taşıyan uçakların gönderilmesi talimatı Rus lider Vladimir Putin tarafından Sırbistan hükümetinin talebi üzerine verildi. Bebek maması dahil çok çeşitli yardım mallarını içeren 40 tonluk teslimatın dağıtımı Sırbistan Kızılhaçı yapacak. Rusya, yüzde 90’ını Arnavut azınlığın oluşturduğu Kosova’nın bağımsızlık ilanına karşı çıkan Sırbistan’ı güçlü şekilde destekliyor. Rusya Olağanüstü Hal Bakanı Veronika Smolskaya, toplamda 140 tonluk yardım göndermeyi planladıklarını belirtti. Putin, Sırbistan’ın gıda, ilaç ve tıbbi malzeme talebinde bulunması üzerine geçen Mart ayında yardımların gönderilmesi talimatını vermişti. ABD ve çoğu Avrupa Birliği ülkesi Kosova’nın bağımsızlığını tanırken, Rusya böyle bir tutuma şiddetle muhalefet ediyor.


  Rusya NATO’ya misilleme arayışında

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO’nun Gürcistan ve Ukrayna’nın üyelikleri ile genişleme çabasının cevapsız kalmayacağını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri