Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rehn: Mahkeme salonları siyasî tartışma yeri değil

Avrupa Komisyonu Genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, AKP’nin kapatma davası ile ilgili bir soruya "Bu tip siyasi meseleler parlamentoda tartışılır, sandıklarda oylanır mahkeme salonları politik meselelerin yeri değildir. Bu yüzden bu durum hukuka da uygun düşmüyor. Avrupa Komisyonu üyelerini yapacağımız toplantıda bu konu hakkında bilgilendireceğim" dedi.


Çıkış yolu AB süreci

AKP hakkındaki kapatma dâvâsının kabulüyle derinleşen krizden çıkış için, üç yılı aşkın süredir ara verilen AB sürecinin yeniden canlandırılması görüş

Türkiye’yi izliyoruz

AB Komisyonunun Türkiye’deki gelişmeleri izlemeye devam ettiği açıklandı. Komisyonun toplantısının ardından AB sözcüsü, “Türkiye’deki gelişmelerin izl


  Tüzmen: Rakiplerimiz kapatmayı kullanıyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ‘’AK Parti’nin kapatılma sürecinde yaşananları, bazı rakiplerimiz kullanıyor. Bu durum, İzmir’in EXPO 2015 adaylığında da yaşandı’’ dedi.


  Uzun bir belirsizlik sürecine girildi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aracı, AK Partinin kapatılma davasının Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle Türkiye’nin zor bir sürece sokulduğunu belirterek ekonomide ve siyasette uzun bir belirsizlik sürecine girildiğini söyledi.


  Erdoğan: Hükümet dimdik ayaklarının üzerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti iki ayağının üzerinde dimdik durmaktadır, sapasağlam durmaktadır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Biz aynı kararlılıkla işimize bakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz’’ dedi.


  Şener: Partim bana danışmıyor

Eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener,”Ben siyasette kendime sınır çizmedim. Siyaset yapmayacağım demedim. Önümüzdeki süreçte daha yoğun bir siyasi ortama girebilirim. Benim açımdan süreç yeterince olgunlaşırsa siyasette varım” dedi.


  Başsavcılık: Eleştiri sınırını aşanlara dâva açılacak

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, ‘’Siyasi partiler hakkında açılan kapatma davaları nedeniyle eleştiri sınırı dışında kalan, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit içeren veya yargılama sürecini etkileme niteliğinde bulunan söz ve yazılar ile ilgili olarak adli yargı mercilerince gerekli yasal işlemlerin yapılacağı ise muhakkaktır’’ denildi.


  CHP'den bir dâvâ daha

CHP, 5748 sayılı ‘’Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Yasa’’nın bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.


  Hızlı tren gün sayıyor

Türkiye’nin geçen yıl İspanya’dan satın aldığı ve saatte 250 kilometre hız yapabilen ilk hızlı tren, yol ölçüm aleti gelmeyince Behiçbey Tesislerinde deneme sürüşlerinin yapılacağı günü bekliyor. Tren 17,5 milyon avroya mal oldu.


  DİSK: Soğukkanlı bir duruşa ihtiyaç var

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Conrad Otel’de görüşerek fikir alışverişinde bulundu.


  Rehn ve Barroso Türkiye’ye gelecek

AB Komisyonu, Barroso ve Rehn’in Türkiye’ye yapacağı ziyaretin önceden planlandığını ve son dönemdeki gelişmelerle doğrudan bağlantılı olmadığını, ancak ziyaretin “kritik ve önemli bir zamanda” yapılacağının bariz olduğunu belirtti.


  Gül: Körfez ülkeleriyle yeni bir dönem başlayacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah’ın ziyaretinin, sadece Türkiye’yle Kuveyt’in değil, bütün Körfez ülkeleriyle Türkiye arasında yeni bir dönemin başlamasına katkı sağlayacağını kaydetti.


  Yerel basın zor durumda

Anadolu Gazetecileri Birliği Genel Başkanı Orhan Efe, yerel basının birleşmediği takdirde şu anda faaliyette olan bin 12 olan yerel gazete sayısının 100’e düşeceği uyarsında bulundu.


  Kaçak yapıyı ihbar vatanseverliktir

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kaçak yapılaşma konusunde herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Kaçak yapıyı ihbar etmek jurnalcilik değil, vatanseverliktir.” dedi.


  OKS’ye müfredat ayarı

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’ndaki (OKS) soruların, 120 ilköğretim okulundaki yeni müfredat uygulanması nedeniyle eski ve yeni müfredatta bulunan ortak konulardan seçileceğini bildirdi.


  Bediüzzaman Said Nursî dindar bir cumhuriyetçiydi

Yurt genelinde olduğu gibi, Bediüzzaman Said Nursi Çorum ve Kırıkkale'de de rahmet ve minnetle yad edildi. Her iki şehirde tertiplenen konferenslarda konuşan Bedrettin Ergül, Bediüzzaman'ın dindar bir cumhuriyetçi olduğuna vurdu yaptı.


  Gebze’de demokrasi ve Bediüzzaman paneli

Bediüzzaman Haftası münasebetiyle KÖPRÜDER’in organize ettiği panel Gebze’de büyük ilgi gördü. Panele Dr. Vehbi Karakaş, Araştırmacı-Yazar İbrahim Kaygusuz, Araştırmacı-Yazar Hüseyin Yılmaz ve Hukukçu-Yazar Nihat Derindere katıldı. Panelin konusu ise “Yüz Yıllık Demokrasi Serüvenimiz ve Bediüzzaman”dı.


  Ağır vasıtaların genç kazazedeleri

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istatistiki çalışmada, meydana gelen bin 584 ağır vasıta trafik kazasına, en fazla 31-37 yaş grubundaki sürücülerin karıştığı belirlendi.


  İnternet Kurulu tekrar faaliyete geçecek

Türkiye'de internet politikalarının geliştirilmesine yardımcı olması amacıyla 10 yıl önce kurulan ancak bir türlü istenilen verim alınamayan İnternet Kurulu yeniden oluşturuldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri