Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Lagendijk: Kapatma dâvâsını Avrupa’ya anlatamazsınız

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “Yüzde 47 oy almış bir parti hakkında, laiklik karşıtı suçlamalarıyla kapatma dâvâsı açılmasının Avrupa’da çok az politikacıya anlatılabileceğini” söyledi.


Olli Rehn: Demokrasiyi savunuyoruz

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB’nin Türkiye’de AKP’yi değil, demokrasiyi desteklediğini söyledi.

Demokratik, sivil, özgürlükçü bir anayasa

Demokratik Hukuk Platformu yayınladığı bildiride, “İçinden geçilen süreç ne olursa olsun, başta yargı ve parlamento olmak üzere Anayasal hiçbir kurum


  Sarkozy’den Gül’e: Müzakere faslı açılabilir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün NATO zirvesi sırasında görüştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, AB’nin Türkiye ile müzakere sürecinin devam ettiğini dile getirerek, Fransa’nın müzakere fasıllarının açılmasına itiraz etmediğini söyledi.


  Baydarol: Karar siyasî değil teknik

Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın PKK ile ilgili verdiği kararı değerlendiren AB Uzmanı Can Baydarol, olayın tamamen teknik bir konu olduğunu, Türkiye’deki AB karşıtlarının bunu çarpıttığını söyledi.


  CHP’nin Rehn rahatsızlığı

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e, AB’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’in hukuku etkiler nitelikteki beyanlarına karşı, nasıl bir yol izleneceğini sordu.


  AB Konseyi: PKK terör örgütü

AB’nin en yüksek siyasi karar organı olan AB Konseyi, Avrupa Adalet Divanı’nın, terör örgütü PKK’nın AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasına ilişkin kararının etkisiz olacağını açıkladı.


  Dışişleri: AP’nin kararı esastan değil, usulden

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Avrupa Adalet Divanı’nın, terör örgütü PKK’nın AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasına ilişkin kararıyla ilgili olarak, yapılan ilk incelemeden mahkemenin, PKK’nın terör örgütü olup olmadığı değil, AB Konseyi tarafından terör örgütleri listesine alınma sürecinin AB hukukuna uygunluğu konusunda görüş bildirdiğinin anlaşıldığını bildirdi.


  FSM’den de kartlı geçilecek

Ulaştırma Bakanlığı, 26 Nisan 2008 tarihinden itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki bütün nakit gişelerini kaldırarak, Kartlı Geçiş Sistemi’ne (KGS) dönüştürecek.


  Doğalgazlı otobüsler kendini 2.5 yılda amorti ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başşehir ulaşımında kullanılmaya başlanan doğal gazlı otobüslerin kendini 2-2,5 yıl içerisinde amorti ettiğini belirterek, “Hedefim en geç 3 yıl içerisinde bütün otobüsleri doğalgazlıya çevirip, bu konuda büyük bir tasarruf elde etmek” dedi.


  Demokrat Hukukçular Derneği'nden panel

Demokrat Demokrat Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen “Hakimiyetin Kaynağı” konulu paneli bugün gerçekeştirilecek.


  ‘Türkiye’de mahkeme draması yaşanıyor’

İngiliz The Economist dergisi, AKP’ye yönelik kapatma davasını ‘tehlikeli bir hata’ olarak niteledi ve “Türkiye’de mahkeme draması yaşanıyor” ifadesine yer verdi.


  100 bin gönül bu projeyle birleşiyor

“Gönül Köprüsü” projesiyle, ilköğretimde okuyan ve Türkiye’nin 81 ilinden seçilen 100 bin öğrencinin farklı illeri ziyaret etmesi amaçlanıyor.


  Siyaset dışı müdahaleler istikrar getirmez

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, siyasete yönelik siyaset dışı müdahalelerin ve muhtemel yeni sorunların Türkiye’ye iyilik ve istikrar getirmeyeceğinin şimdiden görüldüğünü belirtti.


  Nisan yağmurları sevindirecek

Sıcaklık değerlerinin baharda normallerin üzerinde seyredecek olması Türkiye’nin iç kesimlerinde topografik özelliklere bağlı olarak görülecek şiddetli sağanak yağış ihtimalini daha da arttırıyor.


  Çocuklar HIV kurbanı

Dünya Sağlık Örgütü, BM Çocuk Fonu UNICEF ve BM AIDS ile Mücadele Örgütünün yayımladığı rapor, 2,1 milyon çocuğun HIV taşıdığını, geçen sene 15 yaşın altındaki yaklaşık 290 bin çocuğun AIDS’ten öldüğünü ortaya koydu.


  Erzurumlulara kar sürprizi

Erzurum'a önceki geceden sonra dün gece de Nisan karı düştü. İş ve okullarına gitmek için sabah evden çıkan Erzurumlular kar şaşkınlığı yaşadı.


  ‘Sağlıklı sünnet, sağlıklı ortamda olur’

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, “Sünnet cerrahi bir girişimdir, rastgele yerlerde olamaz” uyarısında bulundu.


  Çok fazla ekmek tüketiyoruz

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, Türkiye’de en büyük beslenme probleminin bilinçsizlik olduğunu ve Türk insanının çok fazla ekmek tükettiğini söyledi.


  Mevlânâ’ya ziyaretçi rekoru

Geçen yıl yaklaşık 1 milyon 484 bin ziyaretçi sayısıyla Türkiye’de en fazla ziyaret edilen üçüncü müze olan Mevlânâ Müzesi’ne 2008’in Ocak-Mart döneminde gelen turist sayısı 2007’ye göre yüzde 49.6 arttı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri