Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Olimpiyat meşalesi İstanbul'da tur attı

Pekin Olimpiyat Oyunları öncesi dünya turunu sürdüren olimpiyat meşalesinin 2. durağı İstanbul oldu. Sultanahmet Alanı'ndan başlayan ve 20 kilometrelik İstanbul turunun ardından Taksim Alanı'nda sona eren Olimpiyat Meşalesi Koşusu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Aralarında Göksel Arsoy, Özgü Namal, Mirkelam, Semih Şentürk, Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve modacı Arzu Kaprol'un da bulunduğu spor, sanat ve iş dünyasından yaklaşık 80 kişinin sırayla taşıdığı olimpiyat meşalesini, engelli milli atlet Durducan Nevruz'un elinden son metrelerde alan Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Taner Sağır, Taksim Alanı'nda hazırlanan özel alandaki büyük meşaleyi yakan isim oldu.

Büyük meşaleyi yaktıktan sonra görüşleri sorulan Taner Sağır, Pekin Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olacağı iddiasında bulunurken, kapanış konuşmasını yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, çok mutlu bir gün yaşadıklarını söyledi. Olimpiyat Meşalesi Koşusu Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Çinli Jiang Xiaoyi, Olimpiyat Meşalesi Koşusu'nun 2. etabının İstanbul'da başarılı bir biçimde gerçekleştirildiğini dile getirerek, ''Olimpiyat meşalesi bugün İstanbul'u aydınlattı. İstanbul'un doğal güzellikleri, organizasyon yeteneği ve Türk insanının Çin'e duyduğu dostluk bizi derinden etkiledi'' diye konuştu.

Törenin sonunda, olimpiyat ateşi yoğun güvenlik önlemleri altında Çinli yetkililerce tören alanından götürülürken, daha sonra yakılan büyük meşale de söndürüldü. Ardından Athena grubu bir konser verdi. İstanbul'da 2. etabı koşulan Olimpiyat Meşalesi Koşusu sonrası olimpiyat ateşi, 3. etabın yapılacağı Rusya'nın Saint Petersburg kentine götürülecek. Olimpiyat meşalesi, gerçekleştirilecek 19 etabın ardından Pekin'e ulaştırılacak.

05.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hakemliği bırakan İsmet Arzuman MHK'yı suçladı

  Beşiktaş şampiyonluk inancını koruyor

  Olimpiyat meşalesi İstanbul'da tur attı

  Carlos: Sakatlığım geçti, oynamak istiyorum

  Yorgun F.Bahçe Süper Ligde Kayserispor'u konuk ediyor

  "Şampiyon Atlar" sergisi İstanbul'da açıldı

  Antalya devre arasında 600 takımı ağırladı

  FK Moskova F.Bahçe'den Önder Turacı'yı istiyor

  Zico bile isyan etti..


 Son Dakika Haberleri