Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hak ihlâlleri kaybettiriyor

BAŞKENT Kadın Platformu Genel Başkanı Dr. Zeynep Göknil Piyade, “Türkiye’deki diğer insan hakları ihlallerinin yanı sıra temel bir hak olan din ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesi ile bütün Türkiye’nin kaybettiğini düşünüyoruz” dedi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından 114 haftadır Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’nda yapılan basın açıklamasını bu hafta Dr. Zeynep Göknil Piyade okudu. Piyade, başörtüsü örtmenin din ve vicdan hürriyeti ile ilgili temel bir hak olduğunu belirterek, “Temel bir hak olduğu için bu konuda toplumsal bir mutabakatın aranması dahi gerekmezken, şimdi olduğu gibi, bu temel hakkın toplumda mutabakat olmasına rağmen ihlal edilmesinin kamu vicdanında meydana getirdiği tahribatı yargılama yapacak hakimlerin dikkate alması gerekmektedir” diye konuştu.

Kamuoyu yoklamalarında başörtüsünün serbest bırakılmasını savunan yüzde 75’lik çoğunluk dışında bugün parlamenter sistemin belkemiği olan parlamentodaki partiler arasında bir uzlaşma olduğunu da söyleyen Piyade, “Ayrıca başörtüsü yasaklarının kalkmasına dair farklı kesimlere mensup akademisyenler ile kadın hareketi içindeki aktivistler tarafından ilan edilen ve binlerce imzaya ulaşana bildiriler de, yasakların kalkması için akademi ve kadın hareketi içinde de güçlü bir talebin olduğunu ortaya koymuştur” diye konuştu.

Piyade, Türkiye’deki diğer insan hakları ihlallerinin yanı sıra temel bir hak olan din ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesi ile bütün Türkiye’nin kaybettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Başörtülü kadınların eğitim, çalışma ve siyasi hayattan dışlandığı Türkiye’nin temel hakları ihlal eden bir devlet olması çok büyük bir utançtır. Konusu suç olmayan, hemen herkesin rahatlıkla ifade ettiği ve şimdi bizim de rahatlıkla ifade ettiğimiz bu düşüncelerin, halkın her tür problemini hiçbir sıkıntıya düşmeden ifade edip çözmesi için dokunulmazlık verdiğimiz siyasiler tarafından dile getirilmesinin bu iddianamede olduğu gibi siyasi yasaklanma ve parti kapatma nedeni olarak görülmesi büyük bir haksızlıktır.”

Recep GÖREN / ANKARA

07.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara’ya mahkûm olamayız

  KAPATMA DÂVÂSI EN BÜYÜK KRİZ

  Siyasî Partiler Kanunu baş belâsı

  Hak ihlâlleri kaybettiriyor

  Newsweek: Kapatma dâvâsı yargı darbesi

  Türkiye’nin kalbi İstanbul’da atıyor

  “3. köprü”de güzergâh netleşiyor

  Meclis, bu hafta da sosyal güvenliği görüşecek

  Yağışlar sürecek

  Gül, 3 ayda 26 kanun onayladı

  Soylu, Kütahya'ya geliyor

  Bediüzzaman demokratik toplumu savundu


 Son Dakika Haberleri