Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şehirlerden İstanbul, mevsimlerden lâle

GÖZ alıcı renkleri ve güzelliğiyle İstanbul’un bir parçası olan lâle, Lâleler Heykel ve Tasarım Sergisi ile ilk kez farklı bir boyutta İstanbullularla buluşuyor. Her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Lâle Festivali kapsamında, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek yaya sergisi için tasarlanan lâle heykelleri 16 Nisan – 1 Temmuz 2008 tarihleri arasında İstanbul’un her köşesinde sanatseverlerle buluşacak.

DÜNYA ÇAPINDA BİR İLK

İstanbul Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen lâle temalı sergide, yüze yakın sanatçı tarafından yapılan çalışmalar ülkemizin değerlerini ve kültürümüzden izler taşıyor. Sanatçıların hayal gücüyle şekillendirilen lâle heykelleri, halka açık alanlarda sergilenerek, binlerce yeni sanat izleyicisi ile de paylaşılıyor. San'at, şehrin tabiî ortamında insanlarla buluşuyor ve şehrin içinde etkileyici izler bırakıyor.

12 sanatçının gerçekleştirdiği özgün dev lâle heykellerinin yanı sıra, iki farklı formda tasarlanan 75 lâle heykeli de farklı dallarda faaliyet gösteren sanatçılar tarafından tuval olarak kullanılarak yeniden renklendirildi. Fiberglas malzemeden iki farklı formda yorumlanan iki metrelik 75 adet lâleyi aralarında heykeltıraş, mimar, endüstri ürünleri tasarımcıları, cam ve seramik sanatçılarının bulunduğu sanatçılar yeniden desenlendirdi. Heykellerin büyük kısmının renklendirilmesinde ise Colorist’in, Türkiye’nin ilk sanatsal boyası olan akrilik boyaları kullanıldı. Sergi boyunca bütün eserler Taksim’den başlayarak Beşiktaş, Nişantaşı, Bebek, Emirgan Korusu, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Göztepe Parkı ve Bağdat Caddesi’ne kadar uzanan geniş bir alanın yanı sıra Akmerkez, İstinyePark, Milli Reasürans Çarşısı, City’s Nişantaşı, Cevahir ve Tepe Nautilus gibi alış veriş merkezlerinde 16 Nisan – 1 Temmuz 2008 tarihleri arasında görülebilecek.

YENİ ASYA / İSTANBUL

07.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehirlerden İstanbul, mevsimlerden lâle

  Prof. Dr. Ömer Faruk Akün'e vefa ve saygı


 Son Dakika Haberleri