Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Semih atıyor, Kezman bakıyor

KAYSERİSPOR maçında uzatma dakikalarında attığı golle Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü atan Semih, oyuna sonradan girmesine rağmen son maçlarda da golcü kimliğini sürdürdü. Sarı-lacivertlilerin ''Nöbetçi Golcü'' lakaplı futbolcusu Semih, attığı golle takımına 3 puan kazandırırken, gol sayısını da 15'e çıkararak, lider olduğu gol krallığında iddiasını sürdürdü.

Ligin ilk yarısında Kezman'ın 8. haftada Vestel Manisaspor maçında kırmızı kart görmesinin ardından ilk 11'de oynamaya başlayan Semih, Galatasaray ile yapılan Fortis Türkiye Kupası ilk maçında sakatlanmasının ardından ilk 11'deki yerini Kezman'a kaptırdı.

SON 5 MAÇTA 4 GOL ATTI

Ligde son 5 maçta oyuna sonradan giren Semih, 119 dakikada 4 gol attı. 25. haftada Vestel Manisaspor maçında son 7 dakika Kezman'ın yerine oyuna giren Semih, 26. haftada ise Konyaspor maçında 53. dakikada oyuna girip, 2 gol attı. Takımının 1-0'dan 2-1 öne geçmesini sağlayan Semih, Konyaspor maçında da sakatlık geçirerek, 74. dakikada oyundan çıktı. 27. haftada Kasımpaşa maçında 56. dakikada oyuna giren ve 1 gol atan Semih, 28. haftada Beşiktaş maçında oyuna 63. dakikada girdi ve Alex'e gol asisti yaparak, yine galibiyette rol oynadı. Kayserispor maçında da 60. dakikada oyuna giren Semih, uzatma dakikalarında attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

KEZMAN YİNE SUSKUN KALDI

Fenerbahçe'de 2008 yılına iyi başlayan ve attığı gollerle dikkati çeken Mateja Kezman, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde son 5 maçtır gol atamıyor. Ligde en son 26. haftada Fenerbahçe'nin deplasmanda 4-1 kazandığı Konyaspor maçında 2 gol atan Kezman, bu karşılaşmadan sonra 90 dakika sahada kaldığı Kasımpaşa, 82 dakika oynadığı Beşiktaş ve 60 dakika forma giydiği Kayserispor maçlarında gol sevinci yaşayamadı. Şampiyonlar Ligi'nde de Sevilla ile İstanbul'da yapılan ilk maçta bir gol atan Sırp futbolcu, deplasmandaki 120 dakika forma giydiği rövanş karşılaşmasında ve 72 dakika oynadığı İstanbul'daki Chelsea maçında gol atamadı.

2008'E İYİ BAŞLAMIŞTI

Ligin ilk yarısında kötü bir dönem yaşayan ve sadece 1 gol atabilen Kezman, 2008 yılına iyi başlamıştı. Sırp futbolcu, 27. haftadaki Kasımpaşa maçına kadar 13 resmi maçta toplam 960 dakika forma giymiş ve 15 kez fileleri havalandırmıştı. 2008 yılında Fortis Türkiye Kupası'nda 66 dakika forma giydiği maçta Şanlıurfaspor'a 1 gol atan Sırp futbolcu, 90 dakika forma giydiği Alanyaspor maçında ise 4 gol birden kaydetti. Süper Lig'de son 18 dakika oynadığı 20. haftadaki Sivasspor maçında 2 gol birden atan Kezman, Semih'in Galatasaray ile yapılan kupa maçında sakatlanmasının ardından, 21. haftada Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında ligde 12 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıkmış ve 1 gol atmıştı. 22. haftada Çaykur Rizespor'a, 25. haftada Vestel Manisaspor'a 2'şer gol atan Kezman, en son 26. haftada Konyaspor'a 2 gol atarak, ligde 10 gole ulaşmıştı. Ligin ilk yarısında 8 maçta toplam 542 dakika forma giyen ve sadece bir gol atan Kezman, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme 2. maçında Anderlecht karşısında da 1 gol kaydetmişti.

07.04.2008


 

G.Saray ve Beşiktaş ayağa kalktı

BEŞİKTAŞ ve Galatasaray kulüpleri, yaptıkları açıklamalarla Fenerbahçe-Kayserispor maçındaki hakem yönetimini sert bir dille eleştirdi.

İki kulübün resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamaların ilk bölümünde aynı cümleler kullanırken, açıklamalarda, '''Neredeyse, Süper Lig şampiyonu belirlendi'' denildi. Beşiktaş Kulübü'nden gece geç saatlerde yapılan açıklamada, 14 Şubat 2008'de beyaz sayfa ile yola çıkanların, sayfaların birileri tarafından çok erken karartılmasına mani olamadığı iddia edilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Neredeyse Süper Lig şampiyonu belirlendi. Artık düşünmek istiyoruz ki, bu, önceden yazılmış bir senaryonun ürünü değil, bugünkü maçın hakeminin İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçında olduğu gibi takımlara göre değişen kişisel tercihleridir. Bu bağlamda, aynı hakemin İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçındaki tutum, davranış ve kararları ile bugünkü maçtaki kararlarının değerlendirmesini spor kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Diğer taraftan, lig şampiyonunun belirlenmesinde çok önemli bir maç olan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında verilmeyen penaltı ile maçın skorunun etkilenmesi ve de bu yapılan hakem yanlışlarının her zaman Fenerbahçe lehine tezahür etmesi, hep tesadüften mi ibarettir.''

Beşiktaş gibi Galatasaray Kulübü de resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak Fenerbahçe-Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki gösterdi. Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ''14 Şubat 2008'de 'Beyaz sayfa'' ile yola çıkanlar renklerini belli etti'' denildi. Yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Futbolda barış ortamının sağlanması adına attığımız bütün adımlara rağmen ligin tamamlanmasına 6 hafta kalmışken Fenerbahçe-Kayserispor maçında 70 milyonun gözleri önünde emek hırsızlığı yapıldı. Neredeyse Süper Lig şampiyonu atandı. Dileriz bu önceden yazılmış bir senaryonun ürünü değil, münferit bir hakem hatasıdır. Her ne kadar 14 Şubat 2008'den bugüne kadar yaşadıklarımız bunun böyle olmadığını düşündürse de biz buna inanmak istemiyoruz.''

07.04.2008


 

Trabzon'da yalnız golcü: Umut Bulut

TRABZONSPOR'UN forvet oyuncusu Umut Bulut, bu sezon takımının gol yükünü çekiyor. Sezon başında Ersen Martin'in İspanya'nın Recreativo Huelva Kulübü'ne transfer olması, Gökdeniz Karadeniz'in de Rubin Kazan'a transferinin gerçekleşmesinin ardından forvette tek gol umudu olarak kalan Umut Bulut, ligde 12 gole ulaşmayı başardı.

Ligin 6. haftasındaki Vestel Manisaspor maçında kırmızı kart gören ve cezalı konumuna düşen Umut Bulut, sadece ligin 7. haftasındaki Konyaspor maçında forma giyemedi. Geride kalan 28 maçta 2 bin 375 dakika görev yapan Umut Bulut, bordomavili takımda bu sezon en fazla sahada kalan isim oldu. Golcü futbolcu, "Her maça gol atmak için çıkıyorum" şeklinde konuştu.

GÖKDENİZ RUSYA'YA GİTTİ, 3 GOL ATTI

Umut Bulut, forvette gösterdiği mücadele ve attığı gollerle takımına hayat veriyor. Bordomavili futbolcunun gol attığı maçlarda Trabzonspor, 8 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 24 puan toplamayı başardı. Umut Bulut, ligin 26. haftasındaki Beşiktaş maçı öncesi Rubin Kazan'a transfer olan Gökdeniz Karadeniz'in gidişinin ardından çıktığı 4 maçta 3 gol atmaya başardı. Umut Bulut, Kayserispor maçında 2, Denizlispor maçında da 1 gol atarak takımının 6 puan almasında önemli rol oynadı.

07.04.2008


 

Roberto Carlos: Semih golü attı, ağrılarım gitti

UZUN bir aradan sonra formasına kavuşan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos maç konusunda görüşlerini açıklarken, 50 gündür forma giyemediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Başlangıçta hafif sektim ama sonra bu geçti. Soyunma odasında ufak bir ağrı hissettim ama sonra rahatladım. Zico'ya bana oynama şansı verdiği için teşekkür ederim. Şu anda oynayabilecek durumdayım. Performansımın yüzde 70'ini sergileyebiliyorum. Özellikle Semih için çok mutlu oldum. Kezman da gayet iyi oynuyor ama Semih çok etkili bir dönem geçiriyor. Saha kenarında gol olunca ağrımı unutup, sevindim. Bazen bu ağrıları hissediyorum ama geçeceğine inanıyorum.'' Carlos, arkadaşlarına tecrübelerini aktarmaya çalıştığını dile getirerek, ''Hepsi çok kaliteli oyuncular" dedi.

07.04.2008


 

Zico: Chelsea maçında kalede Serdar oynayabilir

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Arthur Zico, sakatlığı bulunan Volkan Demirel'in, Chelsea maçında oynayamaması durumunda Serdar'a da çok güvendiğini söyledi.

Volkan'ın şu anda çok formda olduğunu kaydeden Zico, şöyle devam etti: 'Volkan Demirel'in oynamayacak durumda olması için üzgünüm. Fakat elimizde eğer ihtiyacımız olursa bir büyük kalecimiz daha var, Serdar. O da her zaman forma verildiğinde performansını üst düzeyde göstermeye çalışan bir kaleci. Volkan'ın önümüzdeki 2 gün göstereceği duruma göre karar vereceğiz. Fakat oynamaması durumda Serdar'a da çok güveniyorum. O da büyük bir kalecidir.'' Zico, uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma giyen Roberto Carlos'un performansını orta derecede bulduğunu söyledi.

07.04.2008


 

F.Bahçe'yi İngiltere'de soğuk ve kar bekliyor

FENERBAHÇE kulübünü, salı günü Chelsea ile Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçını oynayacağı İngiltere'nin başkenti Londra'da soğuk ve kar bekliyor.

Geçen hafta ortalama 15 dereceye kadar yükselen ve tam bir bahar havasının yaşandığı İngiltere'de başkent Londra'nın da aralarında bulunduğu pek çok kent bu sabah karla uyandı. Hava sıcaklığı Londra'da 2 dereceye kadar düştü ve meteorologlar önümüzdeki hafta boyunca da soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı tahmininde bulundu. Kar yağışı ve soğuk hava başkent Londra'nın yanı sıra kuzey doğu İngiltere, Manchester ve kuzey Galler'de de etkili oldu. Kar kalınlığının yer yer 8 santimetreye kadar yükseldiği Londra ve güney İngiltere'de sürücülere trafiğe çıkarken gerekli önlemleri almaları uyarısında bulunuldu.

07.04.2008


 

Magic'i deplasmanda galibiyete Hidayet taşıdı

AMERİKANProfesyonel Basketbol Ligi NBA'de Orlando Magic, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 101-86 yenerken, Hidayet Türkoğlu 23 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika forma giyen Türkoğlu, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2, 11 kez denediği 2 sayılık atışların da 6'sını sayıya çevirdi. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 5 isabet bulan Türkoğlu, karşılaşmayı 23 sayı, 5 ribaunt ve 5 asistle tamamladı. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Magic'de Türkoğlu'nu 21 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistle Rashard Lewis takip ederken, Jameer Nelson da 16 sayı, 9 asist ve 3 ribauntla takımının galibiyetine katkı sağladı. Cavaliers'de ise Delonte West'in 19, Zydrunas Ilgauskas'ın da 18 sayılık performansı takımına yetmezken, Lebron James'in 17 sayı, 9 asist ve 7 ribauntluk çabası da yenilginin önüne geçemedi.

07.04.2008


 

Alman basını: Matthaeus G.Saray'ın başına gelebilir

ALMAN''Bild am Sonntag'' gazetesi, Galatasaray'ın, büyük görüş ayrılıkları nedeniyle kulüpten ayrılacağı açıklanan teknik direktör Karl-Heinz Feldkamp'ın (73), eski Alman milli takım oyuncusu Lothar Matthaeus (47) ile ilgilendiğini yazdı.

Gazetede, ''Feldkamp pes etti - Galatasaray, Lothar ile ilgileniyor'' başlığıyla verilen haberde, Galatasaray kulübü temsilcilerinin, Matthaeus ile ilgilendiklerinin sinyalini verdikleri belirtildi. Matthaeus'un da buna sıcak baktığı ifade edilen haberde, ''İstanbul'dan henüz hiç bir şey duymadım. Sürekli bir şekilde insanın kendisi hakkında konuşulması güzel, ancak bu bazen zarar da verebilir'' şeklinde konuştuğu kaydedildi. Alman milli takımıyla son olarak 1990 yılında Dünya Şampiyonu olan Matthaeus'u İsrail 1. futbol ligi takımlarından Maccabi Netanya'nın da istediği hatırlatıldı.

07.04.2008


 

Paris Maratonu'nu Etiyopyalı Kebede kazandı

PARİS Maratonu'nu, erkeklerde Etiyopyalı Tsegaye Kebede, bayanlarda ise Kenyalı Lenah Cheruiyot kazandı.

Paris'te bu yıl 32'ncisi düzenlenen maratonda, erkeklerde Etiyopyalı atlet Kebede, 2:06.40'lık derecesiyle mücadeleyi ilk sırada tamamladı. Erkeklerde Kenyalı Moses Arusei, 2:06.50'lik derecesiyle ikinci, vatandaşı Hosea Rotich de 2.07.24'lük zamanıyla üçüncü oldu. Bayanlarbirincisi ise 2:25.33'lük derecesiyle Kenyalı atlet Martha Komu oldu.

07.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri