Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe yarı final kapısında

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları bugün oynanacak iki maçla başlayacak ve yarı finale çıkacak iki takım belli olacak. Temsilcimiz Fenerbahçe, ilk maçta 2-1 yendiği İngiltere temsilcisi Chelsea ile bugün 42 bin kişilik Stamford Bridge Stadında TSİ 21.45'te yarı finale kalmak için mücadele edecek.

Alman hakem Herbert Fandel'in yöneteceği maç Star TV'den naklen ekranlara gelecek. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin turu geçmesi durumunda rakibi yine bir İngiliz ekibi olacak. Gecenin diğer maçında karşı karşıya gelecek olan Liverpool ile Arsenal ilk maçta 1-1 berabere kalmıştı.

AVRUPA'DA 142. MAÇINA ÇIKIYOR

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 142. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 141 maçta 47 galibiyet, 22 beraberlik ve 72 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 170 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 239 gole engel olamadı. Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı toplam 33 maçta 11 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 4 beraberlik, 18 yenilgi alırken, attığı 38 gole karşılık kalesinde 57 gol gördü. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne bundan önce katıldığı 1996-1997 sezonunda 7 puanla ve 2004-2005 sezonunda 9 puanla grup üçüncüsü, 2001-2002 sezonunda puansız, 2005-2006 sezonunda da 4 puanla grup sonuncusu olmuştu. Sarı-lacivertliler, bu sezon (G) Grubu'nu 11 puanla 2. sırada tamamlayarak 1. turdaki gruplarda en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını elde etti. 2. turda son iki yılın UEFA Kupası Şampiyonu İspanya'nın Sevilla takımını eleyen Fenerbahçe çeyrek finalde Chelsea'ye rakip oldu.

DEPLASMANDA 2 GALİBİYETİ VAR

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı deplasman maçlarında iki galibiyeti bulunuyor. Dış sahalarda çıktığı 16 karşılaşmanın 2'sini kazanan sarı-lacivertliler, 3 maçta berabere kalırken, 11 mücadelede de yenilmekten kurtulamadı. Fenerbahçe, deplasman galibiyetlerini 1996-1997 sezonunda İngiltere'nin Manchester United (1-0) ve 2004-2005 sezonunda Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag (1-0) takımı karşısında aldı.

KAZIM: CHELSEA EVİNDE ÇOK GÜÇLÜ

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Kazım Kazım, ''Chelsea, Stamford Bridge'de güçlüdür. Bu nedenle daha fazla çalışmalıyız'' dedi. UEFA internet sitesine konuşan Kazım, attığı golün, hem kendisi hem de takımı için büyük bir şey olduğunu söyledi. Kazım, ikinci maça ilişkin de ''Az da olsa avantajımız var, ancak onlar evinde güçlüdür. Bu nedenle daha fazla çalışmalıyız'' şeklinde konuştu.

08.04.2008


 

Platini: F.Bahçe Avrupa takımlarına örnek oldu

UEFA Başkanı Michel Platini'nin, UEFA'nın son yaptığı yönetim kurulu toplantısında UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik'e hitaben yaptığı konuşmada, Fenerbahçe'ye övgüler yağdırdığı öğrenildi.

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, yaptığı açıklamada, Platini'nin son toplantıda her zamanki konuşmasını yaparken, Fenerbahçe'yi ve kendisini özellikle tebrik ettiğini belirterek, ''Kendisi yaptığı konuşmada, 'Fenerbahçe diğer takımlara örnek oldu. Fenerbahçe'nin başarısı, finallerin hep büyük takımların hegemonyası altında olmadığını kanıtlaması açısından çok önemli' dedi. Tabii ki Platini'nin böyle bir toplantıda, hem Fenerbahçe'ye ve hem bana hitap ettiği için gururlandım'' diye konuştu.

08.04.2008


 

Coşkulu karşılama

Fenerbahçe'yi Londra'da coşkulu bir taraftar kitlesi karşıladı. Havaalanına gelen taraftarlar, ellerinde Fenerbahçe ve Türk bayrağıyla tezahüratlar eşliğinde kafileyi karşıladı.

Kafilenin aprondan çıkışından önce Londra Fenerbahçeliler Derneği yetkilileri taraftarlardan isteklerde bulundu. Dernek yetkilileri, takımın 3,5 saatlik yorucu bir yolculuktan geldiğini ifade ederek, taraftarlardan imza almak ya da fotoğraf çektirmek için futbolcuların önünü kesmemesini istedi.

08.04.2008


 

Polat: G.Saray 2 kupayı da alacak

G.Saray Başkanı Adnan Polat, "Feldkamp'ın istifası takıma olumlu yansıyacak. Laudrup ile görüştüm ama Türkiye'ye geleceğinden ümitli değilim" dedi.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp'ın kendisinin ayrılmak istediğini belirterek, ''Bana bu düşüncesini cuma günü iletti, gerekçelerini açıkladı. Sezonun bitimine 6 hafta kala ayrılmasının uygun olmayacağı yönünde telkinlerde bulundum. Yaşına, tecrübesine ve kariyerine ters, aykırı bir davranış olacağını söyledim ama kendisi oldukça kararlıydı'' dedi.Adnan Polat, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, Karl Heinz Feldkamp'ın, cumartesi sabahı kendisine gelip yazılı istifasını sunduğunu kaydederek, ''Biz de o anda bulunan yönetici arkadaşlarımızla (futbol komitesindeki) oturup konuştuk, istifasını kabul ettik. Yardımcısı Ahmet Akcan'ın da istifasını istedik. Ahmet Hoca da anlayışla karşıladı durumu ve istifasını verdi. Güzel bir şekilde vedalaştık. Bundan sonraki dönemde kendilerine başarılar diliyorum'' diye konuştu. Polat, ''Gençlerbirliği maçından sonra 5 hafta kaldı. Bu durum takımı nasıl etkiler?'' sorusu üzerine de ''Ben olumlu bir etki yapacağını düşünüyorum çünkü eğer biz kahraman arıyorsak, kahramanlar zor günlerde ortaya çıkar'' dedi. Polat, Galatasaraylı futbolcuların bayrağı buraya dek getirdiklerini ve bundan sonraki dönemde de bunu en iyi biçimde taşıyarak 2 kupayı da alacakları yolunda tereddütünün bulunmadığını belirtti.

YENİ TEKNİK ADAM ADAYI

Gazetelerde birçok teknik adamın isminin geçtiğini kaydeden Polat, ''Medyaya 100 isim söylerseniz 3-4 tanesinin tutmamasına imkan yok. Michael Laudrup bunlardan biriydi. Bu konuda menajer Bayram Tutumlu ile de görüştüm. Ancak Laudrup'un Türkiye'ye geleceği konusunda çok fazla ümitli değilim'' diye konuştu.

08.04.2008


 

Holosko Beşiktaş'ı zirvede tuttu

Beşiktaş'ın Turkcell Süper Lig'de Sivasspor ile deplasmanda yaptığı zorlu maçta takımı adına 2 gol atan Filip Holosko, ortaya koyduğu performansla isabetli bir transfer olduğunu ortaya koydu.

Siyah-beyazlı takımın, devre arasında 5 milyon avro bonservis bedelinin yanı sıra Burak Yılmaz ile Koray Avcı karşılığında Vestel Manisaspor'dan transfer edilen Holosko, attığı gollerle transfer kararının ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Vestel Manisaspor'da ligde 8 gol atan Holosko, Beşiktaş'ta ise şu ana dek 5 gol kaydederken, ligdeki gol sayısını 13'e çıkardı ve gol krallığı yarışında iddiasını sürdürdü.

TAKIMI ŞAMPİYONLUK POTASINDA TUTTU

Holosko, Beşiktaş'ın sıkıntılı ve endişeli gittiği Sivasspor maçında attığı iki golle takımının şampiyonluk mücadelesine tutunmasını sağladı. Ligde yeni takımı adına ilk golünü 22. haftada BJK İnönü Stadı'nda Ankaraspor karşısında atan 24 yaşındaki Slovak oyuncu, takımının Sivasspor'u 2-1 yendiği maçta iki kritik gol kaydederek zirveden kopmasını engelledi.

08.04.2008


 

Zirvede gerginlik var

Süper Lig'de 29. hafta karşılaşmaları sonunda 66 puanlı Fenerbahçe, en yakın takipçisi Galatasaray'ın 2 puan önünde lider tamamladı. Kadıköy'deki maçta ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor karşısında 32. dakikada 1-0 yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, 65. dakikada Alex'in penaltı atışından kazandırdığı golle 1-1'lik eşitliği, 5 dakikalık uzatmaların son dakikasında da Semih'in golüyle 2-1'lik galibiyeti elde etti. Liderin şampiyonluk yolundaki en yakın takipçisi Galatasaray ise Ankara deplasmanında son dakikalarda Lincoln'un ayağından bulduğu golle haftayı kayıpsız kapatarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

SİVAS'I YENEN BEŞİKTAŞ YARIŞI

SÜRDÜRÜYOR

Haftanın en önemli maçında ise şampiyon adayları Sivasspor ile Beşiktaş, Sivas'ta karşı karşıya geldi. Rakibine karşı evinde hiç galibiyeti bulunmayan ligin flaş takımı kırmızı-beyazlılar, kara kartallara bir kez daha boyun eğdi ve sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Ancak bu yenilgiye karşın Sivasspor, gol averajıyla Beşiktaş'ın bir basamak üstünde yer alarak haftayı 3. sırada geçti. 19 golün atıldığı 29. haftada, 4 maçı evsahibi takımlar, 4 maçı ise deplasman takımları kazandı, 1 maç da beraberlikle bitti.

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor-Denizlispor.......................................: 2-0

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Kasımpaşa................: 0-1

Fenerbahçe-Kayserispor.......................................: 2-1

Çaykur Rizespor-Konyaspor.................................: 2-2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ankaraspor.......: 0-1

Sivasspor-Beşiktaş................................................: 1-2

Bursaspor-Vestel Manisaspor..............................: 1-0

Gaziantepspor-Ankaragücü..................................: 2-1

Gençlerbirliği-Galatasaray.....................................: 0-1

HAFTANIN MAÇLARI

Denizlispor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Kayserispor-Sivasspor, Galatasaray-Trabzonspor, Vestel Manisaspor-Ankaragücü, Konyaspor-Bursaspor, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor, Ankaraspor-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Gaziantepspor.

08.04.2008


 

Hakemler başrolde

Sportmenliğin, hakkaniyetin, seyir zevkinin, emeğin yerini; açıkgözlülük, adaletsizlik, tarafgirlik alınca, futbol , taktik_teknik konuşmak anlamsız kalıyor. Adaletsiz maç yöneten hakemlere dikkat çektiğimizde “Ne olacak gol attı da vermedi mi, hata insanlar içindir” diyenler acaba şimdi aynı şeyi söyleyebilecekler mi. Cumartesi akşamı Fenerbahçe açıkça hakem tarafından galip getirildi. İstanbul BŞB maçında Bobo’yu kırmızı kart gösterip, Beşiktaş’ın liderliğine son veren Hakan Sivriservi’, Kayseri karşısında Fenerbahçe lehine çaldığı düdüklerle Fenerbahçe’nin liderliğinin devamını sağladı. Pazar günü Galatasaray’a “sus payı” verildi. Bir anlamda şampiyonluk yarışındaki Sivas ve Beşiktaş’ın önü kesilmiş oldu. Artık buna futbolumuza düşen bir “leke” mi yoksa “şaibe” mi dersiniz siz karar verin.

İnsanın adalet duyguları zedelenirse, her şey anlamını yitiriyor. Gelecek yıl şampiyonluğa oynayacağını açıklayan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın “Kimse Anadolu’dan bir takımın şampiyon olabileceğinin hayalini kurmasın” sözü ne kadar ümit kırıcı ve maalesef ne kadar gerçekçi. Puan cetvelindeki sıralamayı, şampiyonluğu belirleyen hakemler olacaksa, transfere, mücadele etmeye ümitlenmeye ne gerek var. Ne medyada yer alabilirsin, ne hakkını arayabilirsin. Varsa yoksa Fenerbahçe ve Galatasaray. Beşiktaş’ı saymıyorum çünkü futbola yabancı hakemler yerine adil yabancı hakemler olsa Beşiktaş şu durumda bile bu ligin lideri olabilirdi.

Buradan, iyi niyetinden emin olduğum sayın Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’a ve MHK başkanı sayın Oğuz Sarvan’a sesleniyorum. Gerekli tedbirler alınmazsa ve hakemlerin bu tutumları devam ederse, kendisini figüran olarak gören bir çok takımın taraftarları futboldan soğuyacak, statlar boş kalacak.

NİDAİ PAKSOY

08.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri