Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF, hükümetleri göreve çağırdı

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, kredi kriziyle mücadele etmek için hükümetlerin küresel çapta eyleme geçmesi gerektiğini kaydetti. Financial Times gazetesine konuşan Strauss-Kahn, özel sektörün bankaların sermaye yapısını düzeltememesi durumunda, kamu fonlarının devreye sokulmasının düşünülebileceğini belirtti.


“Sosyal Güvenlik Sistemi kâr-zarar mantığı ile ele alınamaz”

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, sosyal güvenlik sisteminin kar-zarar mantığı ile ele alınmaması gerektiğini belirterek, ‘’Sosyal devlet o

Greenspan: Resesyon ihtimali yüzde 50’yi aştı

ABD Merkez Bankası eski başkanı Alan Greenspan, İspanya’nın El Pais gazetesinde önceki gün yayınlanan söyleşisinde, ABD’nin resesyona girme ihtimalini


  Aygün: Kayıtlı mükellef hırsız gibi takip ediliyor

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonunun Amme Alacaklarının Tahsili Yasası çerçevesinde vergi borçlularının yapamayacağı işlemleri genişleten düzenlemelerini kabul edilemez bulduklarını söyledi.


  Pahalanan petrole 21.6 milyar dolar ek fatura

Ham petrol fiyatlarında ABD’nin Irak’ı işgal ettiği 2003 yılından itibaren yaşanan pahalanma, Türkiye’ye beş 21.6 milyar dolar ek fatura yükle-yerek cari işlemler açığını yüzde 22.4 büyüttü.


  8 yıl içinde 5,5 milyon konuta ihtiyaç olacak

İstanbul Ticaret Odasının yayınlarından derlenen bilgiye göre, Türkiye’de konut sahipliği oranı yaklaşık yüzde 65 olmasına rağmen, her yıl 300-350 bin konut üretilmesi gereği bulunuyor.


  Adese, 30 mağaza açıp, bin kişiyi istihdam edecek

Adese Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ramazan Keser, bu yıl sonuna kadar 30 mağaza açmayı ve bin kişiyi daha istihdam etmeyi he-deflediklerini bildirdi.


  Döviz, balık fiyatını arttırdı

Çiftliklerde kullanılan yemin ithal edilmesi ve son dönemde artan ihracatın, balık fiyatlarını yüzde 25 ile 33 arasında değişen oranlarda arttırdığı bildirildi.


  “Kredi borçları alarm veriyor”

Tüketici Hakları Uzmanı M. Bülent Deniz, kredi borçlarındaki artışın alarm verdiğini söyledi.


  Güneydoğudan ihracat arttı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yapılan ihracat üç ayda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44,8 arttı.


  Karaman rekora koşacak

Karaman Tarım Müdürü Hikmet Doğru, elma üretimiyle bilinen ve Türkiye’de elma üretiminde 3. sırada yer alan Karaman’da elma üreticiliğinin her yıl artarak yaygınlaştığını söyledi.


  Üretim arttı, patates ucuzladı

Türkiye'nin patates ambarı olarak bilinen Nevşehir’de patates fiyatlarının düştüğü bildirildi.


  Armuttan ekonomiye 240 milyon dolar katkı

Meyve eti beyaz, sert, gevrek ve sulu olmasının yanı sıra iri görüntüsüyle dikkati çeken deveci armudunun yüzde 90’ı, Arap ülkeleri ile ABD ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri