Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zico'nun ilk tercihinde İngiltere var

Fenerbahçe'nin Brezilyalı teknik direktörü Zico, hayalinin İngiltere veya İspanya ligindeki takımlardan birinde teknik direktörlük yapmak olduğunu söyledi.

İspanya'nın Marca gazetesinde dün yayımlanan demecinde Zico, sezon sonunda Fenerbahçe ile sözleşmesinin biteceğinin hatırlatılması üzerine ''Dünya futbolunun başında olan İngiltere ve İspanya'da bir gün teknik direktörlük yapmak her teknik adamın rüyasıdır. La Liga'da yaşanan futbol hoşuma gidiyor. Fenerbahçe'ye de teşekkür etmek istiyorum. Onlar, kalmam için görüşmeleri tamamlamamızı istiyorlar'' dedi.

EN BEĞENDİĞİ TELE SANTANA

Teknik direktör olarak kendisine en fazla etki eden ismin Tele Santana olduğunu ifade eden Zico ayrıca, Brezilya Futbol Federasyonu'nun başında Ricardo Teixeria olduğu sürece Brezilya Milli Takımı'nın başına geçme ihtimali olmadığını söyledi. Bu arada Zico, teknik direktörlükte özelliklerini şöyle anlattı:

TEKNİK ADAM ÖZELLİKLERİ

''Her zaman golün arkasında gidiyorum. Eğer gol atmazsan maçı kazanamazsın. İkinci olarak çalışmayı ve futbolcular arasındaki güvene büyük önem veriyorum. Kişisel beceriyi geliştirerek, takımı iyileştiriyorum.'' Brezilyalı teknik adam, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'ye güveninin İnter'i yendikleri maçta başladığını belirterek, ''Sadece kazanmaktan dolayı değil, oyun stilimizden. Daha sonra biliyorsun ki elemelerde her şey olabilir'' şeklinde konuştu.

09.04.2008


 

İstanbul yıldız atletleri ağırlayacak

12. Avrupa 10 Bin Metre Kupası'na ev sahipliği yapacak İstanbul, 12 Nisan'da gerçekleştirilecek organizasyonda, kıtanın önde gelen mesafecilerini ağırlayacak.

Enka Sadi Gülçelik Spor Kompleksi'nde düzenlenecek yarışlara, bayanlarda 16 ülkeden 29 sporcu, erkeklerde ise 13 ülkeden 34 sporcu iştirak edecek. Türkiye'nin bayanlarda 4, erkeklerde ise 6 sporcu ile temsil edileceği organizasyonun, Çin'de yapılacak 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları için baraj yarışı olma özelliği, kupa mücadelesine olan ilgiyi de en üst seviyeye taşıyacak. Avrupa'nın önde gelen mesafecilerinin kayıt yaptırdığı 10 Bin Metre Kupası'nda, özellikle bayanlar kategorisinde büyük bir çekişme yaşanacak.

Antalya ve İtalya'nın Ferrara kentinde yapılan son iki kupanın birincisi, 10 bin metrede son dünya şampiyonasının gümüş madalyalı ismi milli atlet Elvan Abeylegesse, İstanbul'da unvanını korumak için mücadele edecek. Ancak, Hollanda'nın Kenya asıllı atletleri, dünya şampiyonu Lornah Kiplagat, kuzeni Hilda Kibet ve Rumen Alina Gherasim gibi isimlerin de yarışa kayıt yaptırmalarıyla İstanbul'daki mücadelenin sonucu şimdiden merak konusu oldu.

IAAF Dünya Yol Koşusu'nun son iki yılında birinciliği kimseye kaptırmayan ve geçen yıl Dünya Kros Şampiyonası'ndan altın madalya ile ayrılan 33 yaşındaki ünlü mesafeci Kiplagat ile Edinburgh'daki Dünya Kros Şampiyonası'nı 5. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan kuzeni 27 yaşındaki Kibet, Hollanda formasıyla Elvan Abeylegesse ve Türk akımının en önemli rakipleri olacaklar.

09.04.2008


 

İtalya'da Türk derbisi yarın

Türk basketbolunun nabzı İtalya'da atacak. ULEB Kupasında Çeyrek finalda mücadele eden Beşiktaş ile Galatasaray yarın Torino'da karşı karşıya gelecek.

Uluslararası alanda başarılı bir dönem geçiren Türk basketbolunun nabzı, bu hafta İtalya'da atacak. ULEB Kupası'nda mücadele eden Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown, çeyrek finalde 10 Nisan Perşembe günü karşı karşıya gelirken, Türk basketbolu da bu takımların yapacağı karşılaşmaya odaklandı. Türk basketbolu adına tarihi bir heyecanı yaşatacak iki takım, sekizli finalin organize edileceği İtalya'nın Torino kentine dün gitti. Çeyrek finalde siyah-beyazlı takımla sarı-kırmızılı ekibin oynayacağı mücadelede kazanan taraf, adını yarı finale yazdıracak. Yarı finale yükselen ekip, İspanyol Joventut Badalona ile Pamesa Valencia takımlarının çeyrek finaldeki mücadelesi sonrası galip gelecek takımla eşleşecek.

İKİSİ DE DÜN İTALYA'YA GİTTİ

Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka'nın yapacağı maç için ilk olarak sarı-kırmızılı takım, dün İtalya'ya gitti. Galatasaray Cafe Crown'da sakatlığı geçen Hüseyin Beşok'un, Beşiktaş Cola Turka ile yapılacak maçta forma giymesi bekleniyor. Takım menajeri Mert Uyguç, Hüseyin'in sakatlığının geçtiğini ve oynayabilecek konumda olduğunu belirterek, ''Ancak dizinde sakatlık bulunan Tufan Ersöz forma giymeyecek. Sezonu kapayan Tufan, ameliyat olacak'' dedi. Galatasaray Cafe Crown'un ardından Beşiktaş Cola Turka da dün öğleden sonra İtalya'nın Torino şehrine gitti. Beşiktaş Cola Turka'da hafif sakatlığı bulunan ve Fenerbahçe Ülker maçında riske edilmeyen Dalmau'nun çeyrek final maçında Galatasaray'a karşı forma giyebileceği öğrenildi.

09.04.2008


 

Feldkamp: Sizleri çok özleyeceğim

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp Türkiye'den ayrıldı. Helma Feldkamp'ın bu sırada gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla Türkiye'den ayrıldı. Eşi Helma Feldkamp ile birlikte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen Feldkamp, burada Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin tarafından çiçeklerle uğurlandı. Helma Feldkamp'ın bu sırada gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Feldkamp, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu ayrılığın her iki taraf için de aslında sürpriz olduğunu belirterek, iki tarafın da konuşarak ve anlaşarak bu ayrılığı gerçekleştirdiğini kaydetti. Feldkamp, şunları kaydetti:

AHMET AKCAN'IN AYRILMASINI ÜZÜLDÜM

''Ancak aramızda uyuşamadığımız bazı düşünceler vardı. Uyuşamayacağımızı anladık, o yüzden bu ayrılık oldu. Çok içtenlikle ve inanarak söylemek istediğim bir şey var. Çok çalıştık, şu ana kadar çok güzel şeyler yaptık. İnşallah bunun sonunda Galatasaray'ı şampiyon olarak görmek istiyorum. En içten dileklerimden birisi de bu. Beni üzen bir şey de var; beni üzen tek şey, dediğim gibi Ahmet hocanın da ayrılması, benim hiç anlayamadığım bir konu. Bugüne kadar bir başarı elde edilmişse bunda en büyük pay sahibi odur. Ama bu sorumluluğu Ahmet hocanın ayrılmasını düşünenlerin alması gerekiyor. Hepinizi çok özleyeceğim ama sizsiz de yaşayabilirim.''

09.04.2008


 

Futbolda 'Ergenekon' iddiası

Eski hakemlerden ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, futbolda ergenekon iddiasını ortaya attı.

Show TV'de yayınlanan Altıpas programına katılan eski hakemlerden Ahmet Çakar, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın son hafta oynadığı maçlardaki hakem hatalarına ilişkin olarak ''Futbolda da Ergenekon'' iddialarını gündeme getirdi. Bu yıl Fenerbahçe'nin ligde şampiyon yapılması için futbolun derin kesiminin karara vardığı yönünde kendisine bilgilerin ulaştığını belirten Çakar, ''Futbolda da Ergenekon'dan söz ediliyor. FenerbahçeKayserispor maçında Fenerbahçe lehine yapılan fahiş hatalar ve akabindeki eleştiriler sonucu Galatasaray'ın maçında da Galatasaray lehine düdükler çalındı. Özellikle Fenerbahçe maçına çıkan hakemin hareketlerin kendisini ele veriyor"dedi.

09.04.2008


 

Kayseri: Sivriservi bıraksın

Kayserispor Kulübü Basın sözcüsü Yücel Şahin, Fenerbahçe maçında haksız şekilde yenilmelerine neden olan hakem Hakan Sivriservi'nin hakemliği bırakmasını istedi.

Şahin, spor yazarlarının tamamının verilen penaltı kararını ve Semih'in attığı golün ofsayt olduğu yolunda görüş belirttiğini ifade ederek, şunları söyledi: 'Hakan Sivriservi, 3 puanı Fenerbahçe'ye kendi eliyle hediye etmiştir. Hakan Sivriservi, hakkındaki söylenti ve şaibeleri bu maç gecesi ispatlamıştır. (Ben istediğimin emeğini hem de herkesin gözü önünde çalarım) diyerek dürüst futbola meydan okumuştur. Bu maç futbol tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Çünkü hiçbir hakem ahlaksız da olsa maçın birinci dakikasından 90.5,12. dakikasına kadar bir takımı bu kadar ezemez."

09.04.2008


 

G.Saraylı millî yüzücü ABD'deki kazada öldü

Galatasaray Kulübü'nün milli yüzücülerinden Merve Terzioğlu (22), ABD'de geçirdiği trafik kazası sonucu öldü.

ABD'de bursla eğitimini sürdüren Merve Terzioğlu'nun geçen hafta içinde arkadaşlarını karşılamak üzere havaalanına giderken, arkadaşının kullandığı otomobilde trafik kazası geçirdiği bildirildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana gelen ve ağır yaralanan Terzioğlu'nun, tedavi gördüğü hastanede önceki gece hayatını kaybettiği açıklandı. Merve Terzioğlu'nun cenazesinin bugün Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.Diğer yandan Yüzme Federasyonu da Merve Terzioğlu'nun ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

09.04.2008


 

Ünlü Alman hakem Merk sezon sonunda bırakıyor

Alman Futbol Federasyonu üç kez dünyanın en iyi hakemi seçilen Alman hakem Markus Merk'in, bu sezon sonunda kariyerine nokta koyacağını bildirdi.

Merk, ''Rheinpfalz'' adlı gazeteye yaptığı açıklamada, güzel bir dönemi bitirmek için, olumlu anların olumsuz anları düşündürmeyecek kadar uygun bir zaman olduğunu belirtti. Alman Birinci Ligi'nde (Bundesliga) şimdiye kadar 333 karşılaşma ve 50 milli maçı yöneten Merk (46), yaş sınırından dolayı 1 Ocak 2008 tarihinden sonra FIFA hakemliğine son vermek zorunda kalmıştı. Merk, 2002 ve 2006 Dünya Kupası'yla 2000 ve 2004 yıllarında Avrupa Şampiyonaları'nda da düdük çalmış, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz ile Yunanistan arasında oynanan final karşılaşmasını yönetmişti. Aynı zamanda diş doktoru olan Merk, 1988 yılından bu yana Bundesliga'da DFB hakemi olarak görev yapmaktaydı.

09.04.2008


 

Şampiyonlar Ligi final maçı topu Adidas'tan

Futbol tarihinin en önemli karşılaşmaları arasında yer alan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2007/2008 final maçı, 21 Mayıs tarihinde Moskova'nın Luzhniki Stadyumu'nda gerçekleşecek.

2000 yılından bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi'nin resmi tedarikçisi olan adidas, bu maç için "Finale Moscow" u hazırladı. Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı ve Moskova'nın kiliselerindeki altın kubbelerden ilham alınarak tasarlanan adidas "Finale Moscow" un üzerinde, koyu kırmızı yıldızlar ile altın rengi ayrıntılar yer alıyor.

09.04.2008


 

Sakarya geliyor

Bank Asya 1.Lig'de, Sakaryaspor emin adımlarla Süper Lige göz kırparken, Elazığspor'a da ateş çemberinin daraldığını görüyoruz. Lider Sakarya sahasında tek golle Altay'ı geçerken, ligin dibindeki İstanbulspor ise prestij maçlarında alınlarının akıyla çıkmaya devam ediyor. Evinde Kartalspor'u 2-1 mağlup ederek şike iddialarına güzel bir cevap verdi. Malatyaspor ise Erciyes deplasmanına puan için gitti ama eli boş döndü. Giresun deplasmanda haftanın sürprizini gerçekleştirdi. Diyarbakırspor'u sahasında yenerek, altın değerinde 3 puanla döndü. Son maçların flaş takımı Samsun'un çıkışına Eskişehir dur dedi.

Sakarya ve Antalyaspor Süper Lige emin adımlarla ilerlerken, takipçileriyle puan farkını açmaya başladılar. Eskişehirspor'da sular bir türlü durulmuyor. Teknik Direktör Metin Diyadin'in gitmesiyle takımda gözle görülür bir düşüş görülüyor. Kocaeli tam yol ilerliyor ama bu hafta işleri çok zor. Malatya deplasmanına gişdecekler. Malatya da bu maç için 3 puan hesapları yapıyor. Elazığspor iyi futbol oynamasına karşılık sonuç alamıyor. Antrenörsüz kalan Gakkoşlar'ın kümede kalması çok zor görünüyor.

Giresunspor, Diyarbakır'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek küme düşme potasından biraz olsun uzaklaştı. İstanbulspor ise inadım inat diyerek Kartal'a puan kaptırmayarak, az da olsa umutlu oldu. Ancak Mardin ve İstanbulspor'un ligden düştüğünü düşünüyorum. Üçüncü takım ise Elazığ ve Giresun arasından biri olacak gibi görünüyor.

Bu hafta lig çok zorlu maçlara sahne olacak. Zirvenin iki ekibi Sakarya ve Antalya bu hafta karşılaşacak. Yine Malatya-Kocaeli, Eskişehir- Erciyes, Elazığ-Bolu ile oynarken, G.Antep Belediye Karşıyaka'ıyı evinde ağırlayacak.

M. SAİD YALÇIN

09.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri