Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Benzine, İstanbul zammı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla Fon oluşturulacak. Fonun gelirleri, benzine litre başına 1.5 Ykr, motorin türlerine de litre başına 1 Ykr zam yapılacak.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kanun kapsamında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında kurulan ajansa yapılan her türlü bağış ve yardımlar ile sponsorluk harcamalarının tamamı, vergiden düşülecek. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla Fon oluşturulacak. Fonun gelirleri, benzine litre başına 1.5 Ykr, motorin türlerine de litre başına 1 Ykr zam yapılacak. 3 yıl boyunca sürecek uygulamadan, Fona 750 milyon YTL kaynak sağlanması öngörülüyor. Fonun gelirleri, kurumlar vergisi kapsamı dışında tutulacak.

/ ANKARA

11.04.2008


 

Devlet Bakanı Şimşek: Enflasyon fırlayabilir

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’gıda fiyatlarındaki ve enerjideki şok sürekli hale gelmezse, 2-3 yıllık bir perspektifle enflasyon iner, ama maalesef kısa dönemde hedefin çok üzerinde izlemeye devam edebilir’’ dedi.

İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) tarafından düzenlenen ‘’Dünya Perspektifinde 2023 Türkiye Ekonomisi’’ başlıklı toplantıda konuşan Şimşek, Türkiye’deki kişi başı millî gelirin Amerika’dakinin altında olmasını açıklayan en önemli sebebin, toplam faktör verimliliği olduğunu söyledi.

Enflasyona ilişkin olarak da Şimşek, ‘’Gıda fiyatlarındaki ve enerjideki şok sürekli hale gelmezse, yani her sene gıda ve enerji fiyatları sürekli yükselmezse, 2-3 yıllık bir perspektifle enflasyon iner, ama maalesef kısa dönemde hedefin çok üzerinde izlemeye devam edebilir’’ dedi.

Devlet Bakanı Şimşek, ‘’Program Mayıs ayında bittikten sonra hangi seçeneği seçeceğimiz tamamen bizim tercihimiz’’ dedi. Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Grubunun yıllık toplantılarına katılmak üzere ABD’ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplarken, önceliklerinin gözden geçirmeleri Nisan sonuna kadar aradan çıkarmak olduğunu, aradan çıkarır çıkarmaz da iki seçenek çerçevesinde bundan sonraki ilişkinin ve diyaloğun düzeyini belirlemek olduğunu ifade etti.

/ İSTANBUL

11.04.2008


 

Batı’daki işadamları yatırım desteği istiyor

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Cahit Erbalcı, Batı'daki işadamlarının Güneydoğu bölgesine yatırım yapmak istediğini belirterek, ''(Yeter ki fabrikalar çalışsın, çok para kazanmasak da olur) diyorlar. Esas amaçları istihdam sağlamak'' dedi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açılan stantlarda birçok sektörün ürünlerini sergilediğini, işadamlarının tanışmalarının ve önemli iş bağlantıları kurmalarının sağlandığını anlatan Erbalcı, Batıdan gelen işadamları ve yerel sanayicilerin bir araya gelerek Güneydoğu Bölgesi'nin kalkınması ve yatırımlar konusunu da görüştüğünü belirtti. Erbalcı, bölgede organik tarım, turizm, hayvancılık, gıda gibi birçok sektörde yatırım imkanı bulunduğunu vurgulayarak, "Bunun için hükümetten isteklerimiz var; arazi, düşük elektrik, sosyal güvenlik primlerinde indirim, düşük faizli kredi desteği bekliyoruz.''

/ GAZİANTEP

11.04.2008


 

Datateknik, 440 milyon dolar ciro hedefliyor

Datateknik Genel Müdürü Mehmet Yolcu, 2008 yılında 280 bin adet bilgisayar satmayı ve 440 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi.

Düzenlenen basın toplantısı ile Datateknik’in mevcut durumunu ve önümüzdeki dönem hedeflerini paylaşan Mehmet Yolcu, sektörde, üretimini de yaptıkları Exper’in yanı sıra, donanım ve sistem bütünleştirme hizmetlerinden, mobil çözümlere kadar bütün müşteri tiplerine hitap ettiklerini söyledi. Yolcu, 1989 yılında kaliteli global bir marka olma hedefi ile kurulan Datateknik’in bu güne kadar, 1 milyon Exper marka PC’ye imza attığını söyledi. Üretime başladıkları yıl, üretim kapasitelerinin gün başına 100 PC olduğunu hatırlatan Yolcu, bugün artık Datateknik olarak gün başına 500 dizüstü ve 2000 masaüstü bilgisayar üretim kapasitesine ulaştıklarını ifade etti. Datateknik’in geçen yılı toplam 158 bin 858 adet PC satışı ile tamamladığını belirten Yolcu, 2008 satış hedeflerinin ise 280 bin bilgisayar olduğunu kaydetti. Datateknik olarak 2007’de 160 Milyon dolar ciroya ulaştıklarını belirten Yolcu, şunları söyledi: “Datateknik olarak Türkiye’nin lider sistem entegratörü olmayı hedefliyoruz. Yıldız Holding Bilişim Grubu yapılanması sırasında bünyemize katılan şirketler ve etkin büyüme stratejilerimizle, pazarda 2012’ye kadar lider olmayı ve ciroda 1 milyar dolar rakamını yakalamayı hedefliyoruz. 2008’de yüzde 25’lik bir istihdam artışı hedefliyoruz.”

Avea’daki görevinden ayrılarak Datateknik’te Satış Pazarlama Koordinatörlüğü görevine getirilen Cahide Akkuzu ise, bu yıl içinde Datateknik olarak, “kesintisiz bilgisayar, yeni Exper oyun serisi, kişiselleştirilebilir diz üstü bilgisayar” gibi yenilikleri olacağı bilgisini verdi. Yeni dönemde ihracata da yöneleceklerini belirten Akkuzu, “Öncelikle kendi bölgemiz dâhilindeki ülkelerden başlayarak ve kanallarımızı sağlıklı oluşturarak ihracat gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ÜMİT KIZILTEPE / İSTANBUL

11.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri