Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dünya Fenerbahçe'yi izliyor

FIFA'NIN İNTERNET SİTESİNDEKİ FORUMDA, SARI-LACİVERTLİ TAKIM İZLEMEKTEN EN ÇOK ZEVK ALINAN TAKIMLAR ARASINDA YER ALDI. DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ FUTBOLSEVERLER, ''FENERBAHÇE'NİN OYNADIĞI FUTBOL GERÇEKTEN DE HEYBETLİ. BREZİLYA STİLİ OYNUYORLAR'' ŞEKLİNDE KONUŞTULAR.

DÜNYANIN dört bir yanındaki futbolseverler, Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu izlemekten zevk aldıklarını bildirdiler. FIFA'nın internet sitesindeki foruma katılan bir yorumcu, sarı-lacivertli oyuncuların hızlı paslarıyla sahada heyecan meydana getirdiğini söyledi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde, ''İzlemesi en heyecanlı takım hangisi?'' konulu bir forum yer aldı. ''Futbol, en güzel oyunlardan biri olarak anılır, ancak bazı takımlar, diğerlerinden daha güzel futbol oynar'' denilen forumda, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline çıkmayı başaran Fenerbahçe, izlemesi en keyifli takımlar arasında sayıldı.

F.BAHÇE'NİN FUTBOLU KEYİF VERİYOR

Foruma katılan Venezuelalı bir futbolsever, sarı-lacivertli takımın gerçekten de ''heybetli'' futbol oynadığını ifade ederken, ''Brezilya stili futbol oynayan takım Roberto Carlos, Mateja Kezman, Deivid, Lugano ve Edu gibi iyi oyunculara sahip. Teknik Direktör Zico da bir Brezilya efsanesi'' yorumunu yaptı. ABD'den Furnaccio adlı bir taraftar, ''Şu sıralar izlemekten en çok keyif aldığım kulüpler, Porto, Manchester United, Fenerbahçe, Arsenal, Liverpool, Barcelona ve Real Madrid, ancak Porto, Manchester United ve Fenerbahçe, beni en çok keyiflendiren takımlar'' dedi. Singapurlu bir taraftar ise foruma konu olan soruyu, ''Elbette Fenerbahçe'' şeklinde cevapladı.

BOL PASLI VE SALDIRGAN OYNUYOR

ABD'den bir yorumcu da Milan'ı seyretmekten zevk aldığını, ama son zamanlarda hızlı paslarıyla heyecan veren Fenerbahçe ve Barcelona'yı izlemekten de büyük keyif aldığını ifade etti. Scogerita rumuzlu bir futbolsever, formda oldukları zaman Barcelona ve Real Madrid'in nefes kesici olduğunu söylerken, son zamanlarda Chelsea ve Fenerbahçe'nin de bol paslı ve saldırgan stilleriyle göz doldurduğunu ifade etti. Güney Afrikalı bir sporsever ise ''Bence Fenerbahçe'' derken, ABD'li bir diğer yorumcu da ''Elbette Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin performansı göz alıyor, öyle de olmaya devam edecek'' dedi.

11.04.2008


 

Roberto Carlos'un ağrıları geçmiyor

ANKARASPOR HAZIRLIKLARINA BAŞLAYAN FENERBAHÇE'DE AĞRILARI SÜREN BREZİLYALI FUTBOLCU ROBERTO CARLOS HASTANEDE KONTROLDEN GEÇTİ.

AVRUPA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında İngiltere'nin Chelsea takımına 20 yenilerek elenen Fenerbahçe, bir günlük iznin ardından Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Samandıra Tesisleri'nde teknik direktör Zico yönetiminde yapılan antrenmanda, Chelsea maçında oynayan futbolcular yarım saat sahada koşu yaptıktan sonra tesislere gitti. Diğer futbolcular ise koşunun ardından yarı sahada minyatür kale maç oynadı.

CARLOS KONTROLDE

Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos ise antrenmana katılmadı. Ünlü futbolculun, Acıbadem Hastanesi'ne kontrole gittiği, öğleden sonra tek başına çalıştığı bildirildi. Bu arada, izinli olan Volkan Demirel antrenmanda yer almazken, salonda alıştığı açıklanan Deivid, idman sonunda sahada tek başına koştu. Brezilyalı futbolcu, sahada bir süre oğlu Cauan ile oynadı. Öte yandan rahatsızlanan oğlunu izin alarak hastaneye götüren Kezman da antrenmanın sonunda tesislere gelerek tek başına çalıştı. Diğer yandan, Roberto Carlos'un dün akşam bir eğlence mekanındaki doğumgünü partisine futbolcuların ve teknik heyetin katıldığı bildirildi.

11.04.2008


 

Zico: F.Bahçe'de kalacağım

BREZİLYALI TEKNİK ADAM, SENEYE KALMAK İSTEDİĞİNİ BELİRTEREK, ''ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ BAŞARIMIZI TEKRARLAYIP, ÜSTÜNE BİRAZ DAHA KOYMAK İSTİYORUZ'' DEDİ.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Zico, çeyrek finalde elendikleri Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin tadının ağızlarında kaldığını belirterek, ''Amacımız takım olarak daha iyiye gidip, ileriki zamanlarda bu başarımızı tekrarlayıp, üstüne biraz daha koyarak tekrardan bütün camiaya mutluluklar yaşatmak'' dedi. Zico, Samandıra Tesisleri'nde antrenmandan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan takımların kadrosunda bulunan oyuncuların dünya karması gibi olduğunu belirten Brezilyalı teknik adam, ''Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde son 4 takımın kadrosunda bulunan oyuncular dünya karması gibi. Bizim de biraz da şansımız olsaydı bu 4 takım arasında olabilirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. En azından gördük ki biz bu takımlar arasında olabiliriz. '' şeklinde konuştu.

DEVAM ETMEK İSTERİM

Zico, büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili yönetimle bir görüşmesinin olacağını kaydederek, ''Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum. Büyük ihtimalle de bir terslik olacağını sanmıyorum'' dedi. Fenerbahçe'de olmaktan büyük gurur duyduğunu anlatan Brezilyalı teknik adam, şunları söyledi: ''Fenerbahçe'nin bana kapılarını açmış olması, Avrupa'da mücadele edebilmek bana mutluluk verdi. Fenerbahçe'de olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bunun haricinde Fenerbahçe'nin çalışanlara vermiş olduğu imkanlar gerçekten çok üst düzeyde. Buraya geldiğimiz zaman kafamızda herhangi bir sıkıntı yok.''

YABANCI SINIRI KALKSIN

Zico, ''Chelsea, Barcelona, Manchester United gibi kulüplerin seviyesine erişmek için yabancı kısıtlamasının kalkması ve gerekli yatırımların yapılması gerekiyor'' dedi. Türk futbolcularının da çok kaliteli olduğunu belirten Zico, ''Burada kimse beni yanlış anlamasın. Türk futbolcularının kapasitesinin olmadığından bahsetmiyorum. Elbetteki Türk futbolcular da çok kaliteliler. Türk futbolunu en iyi yere taşıyacak kapasiteye sahipler. Fakat yabancı sınırlaması olduğu için belirli sayıda yabancınız var. Roberto Carlos ve Appiah gibi oyuncularınız sakatlanınca onların yerine koyacak oyuncularınız olmuyor'' diye konuştu.

11.04.2008


 

Beşiktaş'ın rakibi G.Birliği Oftaş

Süper Lig'de bugün Gençlerbirliği OFTAŞ ile seyircisiz maçta karşı karşıya gelecek Beşiktaş, rakibini yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor.

Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgilerle şampiyonluk yarışında geriye düşen, ancak deplasmanda Sivasspor'u yenerek zirveye tutunan siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u bugün mağlup ederek şampiyonluk umutlarını gelecek haftalara taşımayı hedefliyor.

F.BAHÇE DERBİSİ CEZA GETİRDİ

Siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrası Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından verilen 1 maç seyircisiz oynama ve 1 maç saha kapatma cezası nedeniyle bugünkü karşılaşmada taraftarlarından yoksun mücadele edecek. Beşiktaş ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor takımları arasındaki karşılaşma, BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de yapılacak maçı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. Bu arada iki takım arasında ligin ilk yarısında Ankara'da yapılan maçı Beşiktaş, Bobo'nun golüyle 1-0 kazanmıştı.

Seyircisiz maçlarda 6 galibiyet, 1 yenilgi

BEŞİKTAŞ son dönemde BJK İnönü Stadı'nda seyircisiz oynadığı 8 resmi maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Siyah-beyazlılar, 5'i lig, 3'ü de Türkiye Kupası olmak üzere İstanbul'da seyircisiz oynadığı bu maçlarda toplam 17 gol atarken, kalelerinde ise 8 gol gördü.

11.04.2008


 

G.Saray yabancılarda adeta fiyasko yaşıyor

BÜYÜK UMUTLARLA SEZONUN 2. YARISI İÇİN TRANSFER EDİLEN BARUSSO LİGDE SADECE 99 DAKİKA FORMA GİYERKEN, CARRUSCA SEZON BOYUNCA 8 MAÇTA OYNAYABİLDİ. FELDKAMP'IN TRANSFER ETTİĞİ BOUZİD'İ İLK 11'DE SADECE 5 MAÇTA SAHAYA ÇIKABİLDİ.

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk kovalayan ve lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde bulunan Galatasaray, bu sezon bazı yabancı oyuncularda adeta ''fiyasko'' yaşıyor. Şampiyonluk yarışındaki ezeli rakibi Fenerbahçe'nin yabancı oyuncularının hemen hemen tümünden yararlandığı ortamda, çok sayıda kritik tamamı Türk oyunculardan ilk 11'lerle çıkan Galatasaray, bu sezon yabancı oyuncularından çeşitli nedenlerle yeterince faydalanamıyor. Bazı yabancı oyuncular sakatlıklar nedeniyle uzun süreli takımdan ayrı kalırken, bazıları da formsuzlukları nedeniyle kadroya dahi giremediler.

ROMA'LI BARUSSO BOMBASI

Büyük umutlarla İtalya'nın Roma takımından apar topar kiralık olarak transfer edilen Ahmed Apimah Barusso, hayal kırıklığı yaşatırken, bu futbolcu sadece 2 maçta forma giyip, sahada 99 dakika kalabildi. Takımın başından istifa ederek ayrılan Karl Heinz Feldkamp'ın son dönemde 18 kişilik maç kadrosuna dahi almadığı Ganalı futbolcu, tam bir transfer fiyaskosu olarak dikkat çekiyor.

ARJANTİNLİ CARRUSCA NEREDE?

Galatasaray'a 2006-07 sezonunda transfer edilen Carrusca, bir türlü istenilen performansı gösteremedi. İlk yılında sadece 4 maçta ilk 11'e çıkıp, 12 maçta toplam 375 dakika oynayan Arjantinli oyuncu, bu sezon ise 29 karşılaşmada 2 maçta ilk 11'e çıkıp 3 maçta 138 dakika sahada kalabildi.

CEZAYİR'Lİ BOUZID YEDEK

Galatasaray'a Almanya İkinci Ligi'nden sezon başında transfer edilen Ismael Bouzid, yedek bir futbolcu olarak kaldı. Oyuncuyu transfer eden Feldkamp, ilk 11'de fazla şans vermezken, Cezayir asıllı Fransız futbolcu, 5 maçta ilk 11'de oynayıp, 10 maçta yer aldı ve 441 dakika forma şansı buldu. Galatasaray, performans olarak ''Düş kırıklığı'' yapmayan futbolcularından da fazla verim alamadı. Lincoln, sakatlıklar nedeniyle çoğu maçta oynayamazken, Song da Afrika Uluslar Kupası ve sakatlıkları nedeniyle zaman zaman takımını yalnız bıraktı. Tobias Linderoth ise sezon başında yaşadığı ciddi bir sakatlık nedeniyle takımına katkıda bulunamadı.

11.04.2008


 

Ünlü kulüpler Ranaldinho'yu transfer etmek için sıraya girdi

İspanya FC Barcelona takımında sezon sonunda ayrılacağı iddia edilen Brezilyalı Ronaldinho için ilk sırada Milan, İnter ve Chelsea gibi büyük takımların beklediği Fenerbahçe'nin ise alt tercih olduğu belirtiliyor.

İspanyol AS gazetesi, ilk kadro dışı kalan daha sonra sakatlandığı açıklanarak sezonu büyük ihtimalle kapatan Ronaldinho'nun en büyük talibinin İtalya'nın AC Milan kulübü olduğunu belirtti. 2010 yılına kadar Barcelona ile sözleşmesi bulunan Ronaldinho'yu transfer etmek için AC Milan kulübü yöneticisi Adriano Galliani'nin gelecek haftalarda Barcelonalı yöneticilerle görüşeceği iddia ediliyor. As, Milan dışında İnter ve İngiltere'den Chelsea ve Manchester City'nin de Brezilyalı futbolcuyla ilgilendiğini, Fenerbahçe ve son olarak Çin'in Beijing Guam kulüplerinin de listenin alt sıralarında bulunduğunu yazdı. Ronaldinho'nun tüm transfer görüşmelerini kardeşi ve menajeri olan Roberto de Assis yürütüyor.

11.04.2008


 

Yeni bir Sergen Yalçın yetişiyor

Siyahbeyazlı kulüp bünyesinde faaliyet gösteren Bağcılar Futbol Okulu'nda yetişen 14 yaşındaki Kubilay Yavuz'a İngiltere'nin Newcastle United Kulübü talip oldu.

BEŞİKTAŞ Kulübü altyapısından geçmiş dönemlerde olduğu gibi gelecek vaat eden oyuncular çıkarmaya devam ediyor. Siyahbeyazlı kulüp bünyesinde faaliyet gösteren Bağcılar Futbol Okulu'nda yetişen 14 yaşındaki Kubilay Yavuz'a İngiltere'nin Newcastle United Kulübü talip oldu. Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olan Yılmaz Canpolat, Bağcılar Futbol Okulu'nda yetişen Kubilay Yavuz'u, Emre Belözoğlu'nun da forma giydiği Newcastle United'in istediğini söyledi. Canpolat, 1994 doğumlu olan ve orta sahada oynayan Kubilay'ın görüntülerini İngiltere'ye yolladıklarını belirterek, ''Newcastle United yetkilileri çok beğendi. Davetiye gönderdiler. Kubilay, Nihat Kahveci'den sonra Beşiktaş'tan yetişmiş en büyük yetenek. Kubilay'ı Sergen Yalçın'a da seyrettirdim. O da, 'bu çocuk benden daha iyi' dedi. Evraklarını hazırlıyoruz. Hafta sonunda İngiltere'ye gideceğiz'' dedi.

11.04.2008


 

Şampiyon bilardocudan Semih Saygıner'e vefa

Artistik bilardo branşında dünya şampiyonu olan Hacı Arap Yaman, Semih Saygıner'den etkilenerek bugünlere geldiğini söyledi.

Ankara'da devam eden Türkiye Bilardo Şampiyonası'nda mücadele eden dünya şampiyonu Yaman, lise yıllarında Semih Saygıner'in Diyarbakır'a gelmesi ve onu izlemesiyle hayatının değiştiğini ifade etti. Yaman, ''Semih Saygıner'i bir kere izlemek yetti. Ondan feyzaldım ve bu spora başladım'' dedi. Şu an 42 yaşında olan ve 35 yıldır bilardo ile uğraşan Diyarbakır'ın Bismil ilçesi doğumlu Yaman, Diyarbakır'da bilardoya başladığını ve bu dalda Türkiye'yi temsil ettiğini belirtti.

11.04.2008


 

Hidayet'li Orlando Magic Chicago'yu kolay geçti

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Orlando Magic, sahasında Chicago Bulls'u 115-83 yenerken, Hidayet Türkoğlu 12 sayı kaydetti.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 33 dakika forma giyen Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamazken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların 4'ünü sayıya çevirdi. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinde tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmayı 12 sayı, 8 asist ve 6 ribauntla tamamladı. Magic'de 30 sayı ve 14 ribauntla maçın en skoreri olan Dwight Howard galibiyetin mimarı olurken, Rashard Lewis 21 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle galibiyete katkı sağladı. Carlos Arroyo da 13 sayı, 6 asist ve 4 ribaunt kaydetti.

11.04.2008


 

Bursaspor taraftarı yeni stadı tartışıyor

Bursa'da yeni stadın nereye yapılacağı yönündeki tartışmalar sürerken, yeşilbeyzalı taraftarlar stadın mevcut yere yapılmasını istiyor.

Bursasporlu taraftarlarca oluşturulan, ''www.bursasporluyuz.net'' adresli internet sitesindeki ''Yeni stat nereye yapılmalı'' anketine katılan bin 380 kişinin yüzde 80'i ''mevcut yerine yapılmalı'' dedi. Katılımcıların yüzde 10'u yeni stadın BursaYalova karayolu üzerindeki Buttim'in bulunduğu bölgeye yapılması gerektiğini bildirirken, yüzde 5'er oranlarda da Özlüce ve Ankara Yolu üzerine yapılması yönünde oy kullanıldı.

11.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri