Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yılın derbisi

Süper Ligde şampiyonluk yarışını önemli ölçüde etkileyecek sezonun en önemli derbisinde averajla ilk sırayı paylaşan Galatasaray ile Fenerbahçe bu akşam Ali Sami Yen’de karşılacak. Saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı kariyerinde 11. derbi karşılaşmasına çıkacak Fırat Aydınus yönetecek.

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk yarışını önemli ölçüde etkileyecek, sezonun en önemli derbi maçında averajla ilk iki sırayı paylaşan ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı kariyerinde 11. derbi karşılaşmasına çıkacak Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Serkan Ok yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Süleyman Abay. Derbi maç için hafta başında satışa çıkarılan biletler çok kısa süre içinde tamamen tükenirken, bugünkü önemli müsabakayı bin 162'si Fenerbahçeli olmak üzere, 23 bin 257 şanslı sporsever statta izleyebilecek.

ŞAMPİYONLUK BU MAÇA BAĞLI

Süper Lig'de sezonun en çok gol (69) atan takımı lider Fenerbahçe ile en az gol (20) yiyen takipçisi Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek dev maç, şampiyonluk yarışında çok büyük önem taşıyor. Ligin son 3 haftasına 70'er puanla giren ezeli rakipler, bugünkü maçı kazanmaları durumunda şampiyonluk yarışında çok önemli avantaj yakalayacak. Beraberlik halinde ise rakipleri zirveye biraz daha yaklaşacak. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı 2-0 kazanan Fenerbahçe, derbiyi kaybetmediği takdirde Galatasaray'a karşı ikili averajda üstünlük kurarak, avantajını son 2 haftaya taşıyacak.

BUGÜNKÜ MUHTEMEL KADROLAR

zeli rakiplerin sezonun en önemli derbisine çıkması beklenen kadroları ise şöyle: Galatasaray: Aykut, Sabri, Servet, Emre, Hakan Kadir Balta (Volkan), Barış, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Lincoln, Nonda (Hakan Şükür). Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Vederson, Deivid, Aurelio, Maldonado (Selçuk), Uğur, Alex, Kezman.

FENERBAHÇE DERBİLERDE 135-115 ÖNDE

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Turkcell Süper Lig'de bugün yapacakları ve 2007-2008 sezonunun şampiyonunu belirlemesi açısından büyük önem taşıyan derbiyle birlikte, tarihlerinde 360. kez karşı karşıya gelecek. 99 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 359 maçtan 135'ini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 115 kez galip geldi. Ezeli rakipler 109 maçta ise eşitliği bozamadı.''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 503 gole, ''Cim Bom'' 460 golle karşılık verdi.

27.04.2008


 

30'u yabancı 300 gazeteci izleyecek

Galataray-Fenerbahçe derbsisi medyanın da gündemine oturdu. Ali Sami Yen Stadı'ndaki dev maçta 30'u yabancı, toplam 300 gazetecinin görev yapacağı bildirildi.

Stattaki basın tribününün kapasitesi olan 190 kişilik bölüm için TSYD'ye 230 akredite başvurusu olurken, dernek, aşırı talep nedeniyle zorlandı. Dev maçı 190'ı basın tribününde, 110'u da saha içinde olmak üzere toplam 300 medya mensubu takip edecek. Bu arada, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe maçı yabancı basının da ilgisini çekti. TSYD'ye, aralarında Fransız, İngiliz, Alman, İsviçreli, Japon ve Brezilyalı olmak üzere, 4'ü foto muhabiri toplam 30 yabancı medya mensubu akredite oldu.

27.04.2008


 

F.Bahçe Devler Liginde 17 milyon Avro kazandı

Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği sonuçlar neticesinde bu sezon 17 milyon 80 bin Avro kazandı.

Denetleme Kurulu, açıkladığı raporunda, kulübün şimdiye kadar 12 milyon 290 bin Avro'yu tahsil ettiğini, mayıs ve haziran aylarında da 4 milyon 790 bin Avro'nun geleceğini bildirdi. ''Devler Ligi''nde Kadıköy'de yapılan maçlarda elde edilen toplam hasılatın ise 8 milyon 958 bin YTL olduğu belirtildi. Bu rakamlarla Fenerbahçe'nin, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elde ettiği toplam gelir 43 milyon YTL'yi buldu. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu, okuduğu faaliyet raporunda kulübün 2012 yılına kadar tahakkuku yapılmış 92 milyon 376 bin 208 dolar borcunun olduğunu açıkladı. Bu sürede kulübün sponsorluk anlaşmalarından bu yıl 19 milyon 700 bin, 2009'da 22 milyon 365 bin, 2010'da da 20 milyon 500 bin YTL geliri olduğu belirtildi.

27.04.2008


 

4 bin polis görev yapacak

Derbi maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maç öncesi, sırası ve sonrasında toplam 4 bin polis görev yapacak.

Ayrıca, Galatasaray Kulübü de 250 özel güvenlik görevlisini çalıştıracak. Müsabakaya ait bileti olmayan hiçbir şahıs stat çevresinde oluşturulacak dış arama noktasından içeri alınmayacak. Maç için tüm güvenlik tedbirleri saat 13.00'ten itibaren alınmaya başlanacak, stat kapıları saat 14.00'ten itibaren açılacak. Fenerbahçeli taraftarlara, stat kapasitesinin yüzde 5'lik kısmı olan bin 162 kişilik bölüm ayrılırken, konuk taraftarların stada toplu organizasyon ile gelmelerine izin verilmeyecek. Fenerbahçe seyircisinin en geç saat 17.00'de statta olmaları tavsiye edildi.

27.04.2008


 

Carlos: Dünyanın en büyük derbisi

Ülkesinde bulunan Brezilyalı yıldız oyuncu Roberto Carlos, katıldığı bir televizyon programında dünyanın en büyük derbisinin Fenerbahçe -Galatasaray derbisi olduğunu söyledi.

"Arena SporTV" programının konuğu olan oyuncu, Türk seyircisinin coşkusu ve ihtişamının kendisini şaşkınlığa uğrattığını bu yüzden dünyanın en büyük derbisinin bu derbi olduğunu dile getirdi.

BALLI'DAN APPİAH YALANLAMASI

Fenerbahçe Futbol Takımı Menajeri Volkan Ballı, Gana'lı futbolcu Appiah ile görüştüğünü yalanladı. Ballı, "Appiah'ın benim aracılığım ile takım arkadaşlarına Galatasaray maçı öncesi haber gönderdiği, onlara başarı dileklerini ilettiği yazılmaktadır. Bu haber doğru değildir. Appiah ile bir görüşmem ve bir diyalogum olmamıştır" dedi.

27.04.2008


 

Zico'nun lig derbilerinde bileği henüz bükülmedi

SÜPER Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün yapılacak kritik derbi öncesinde, teknik direktör Zico yönetimindeki Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı lig derbilerinde üstünlüğü dikkati çekiyor.

Zicolu Fenerbahçe, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray ile şu ana kadar yaptığı 7 lig maçından 6'sını kazanırken, 1'inde berabere kaldı ve henüz yenilgi tatmadı. Fenerbahçe, Zico yönetiminde Beşiktaş ile yaptığı 4 lig maçından 3'ünü kazanıp, 1'inde berabere kalırken, Galatasaray'ı ise 3 maçta da mağlup etmeyi başardı. Sarı-lacivertli takım, Zico ile yaptığı lig derbilerinde ezeli rakiplerine toplam 11 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü.

2 YENİLGİSİ DE KUPADA

Fenerbahçe, Zico yönetiminde ezeli rakiplerine karşı 2 yenilgisini de Fortis Türkiye Kupası'nda aldı. Sarı-lacivertliler, kupada geçen sezon Beşiktaş'a, bu sezon da Galatasaray'a karşı rakip sahalarda yaptığı maçları yitirdi.

ZİCO'NUN 13. DERBİSİ

Türkiye'deki 2. sezonunu geçiren Zico, Fenerbahçe'nin başında çıktığı toplam 12 derbi maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik yaşarken, 2 kez de yenilgi tattı. Zicolu Fenerbahçe, ezeli rakiplerine 12 derbide toplam 15 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

G.SARAY EVİNDE ÜSTÜN

Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşmalarda, ev sahibi sarıkırmızılıların ezeli rakibine karşı galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler Mecidiyeköy'de şimdiye dek 43 kez karşı karşıya gelirken, bu maçlardan 18'ini ev sahibi Galatasaray, 10'unu ise konuk Fenerbahçe kazandı. Taraflar Ali Sami Yen Stadı'nda 15 kez de eşitliği bozamadı. Mecidiyeköy'de ''Cim Bom''un toplam 57 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 45 golle cevap verdi. Ezeli rakipler, Ali Sami Yen Stadı'nda ilk kez 28 Ağustos 1966'da, Spor Toto Kupası maçında karşı karşıya geldi. Mecidiyeköy'deki ilk randevu 1-1 eşitlikle sona erdi.

27.04.2008


 

G.Saray'da gözler Hakan Şükür'de

Kritik maçta Galatasaray'ın gol yollarında en etkili silahlarından birisi yine takım kaptanı Hakan Şükür olacak.

Sakatlığı nedeniyle Ümit Karan'ın oynamasının zor olduğu derbide ''Cim Bom'', gol yollarında deneyimli futbolcusuna güveniyor. Tanju Çolak'a ait lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu ve Metin Oktay'a ait Galatasaray tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanlarını sezon başında eline geçiren Hakan Şükür'ün, bu sezon ligde 9 golü bulunuyor. Hakan Şükür, son lig maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a, son derbide de Fenerbahçe'ye birer gol attı. Galatasaray Kulübü ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve yeni sezondaki durumu henüz netlik kazanmayan 37 yaşındaki Hakan Şükür için belki de bugünkü derbi, Galatasaray formasıyla Fenerbahçe'ye karşı son sınavı olacak. Galatasaray ile Fenerbahçe takımları arasında bugünkü derbi öncesinde Galatasaraylı Hakan Şükür'ün, kariyerinde Fenerbahçe'ye 16 golü bulunuyor. Hakan'ın gol attığı 13 maçta Galatasaray, ezeli rakibine hiç yenilmezken, 10 kez galip geldi, 3 maçta da berabere kaldı.

27.04.2008


 

Adnan Polat'ın ilk derbi sınavı

ADNAN POLAT, GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI SIFATIYLA İLK DERBİ MAÇINI İZLEYECEK. FENERBAHÇE İSE AZİZ YILDIRIM DÖNEMİNDE 12 GALİBİYET, 9 YENİLGİ, 7 BERABERLİK ALDI.

BUGÜNKÜ derbi karşılaşması Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat için ayrı bir anlam taşıyor. Galatasaray Kulübü'nün 22 Mart'ta yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısında başkanlığa getirilen Adnan Polat, başkan sıfatıyla ilk derbi maçını bugün Fenerbahçe'ye karşı izleyecek. Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçilen Aziz Yıldırım ise başkan olarak Galatasaray'a karşı 29. kez derbi heyecanı yaşayacak. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ile 28 kez karşı karşıya gelirken, 12 galibiyet, 9 yenilgi ve 7 beraberlik aldı, toplam 42 gol atıp, 39 gol yedi.

27.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri