Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB Diyanet’i de değiştirecek

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Türkiye'nin AB ve dünya ile entegrasyona yöneldiği ve özgürlüklerin arttığı bu dönemde Diyanet’in daha bağımsız ve otonom bir yapıya doğru gitmeye başladığını belirterek, “Biz daha kapsamlı, daha toleranslı ve herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışını öne çıkarmaya çalışıyoruz. Din konusunda söylenecek söz, hiçbir zaman tek söz olamaz, farklı yorumlar olabilir” dedi.


Erdoğan, Ortadoğu barışı için iyimser konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uyguladığı barış diplomasisinin olumlu sonuçlar verdiğini daha önce gördüklerini ifade ederek, ‘’Burada uyg

Demokratik bir Türkiye istiyoruz!

İnternet üzerinde başlatılan yeni bir kampanyada "Demokratik bir Türkiye istiyoruz" denildi.


  Terör örgütünü yoksulluk üretti

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, ‘’Terör örgütü PKK’nın temelinde, bölgenin yıllardır çözümlenemeyen eğitim ve yoksulluk sorunu yatmaktadır’’ dedi.


  CHP’de kavgalı kurultay

CHP’nin 32. Olağan Kurultayı dün Ankara'da toplandı. CHP'nin bu kurultayında da geçen yıllardaki kurultay görünteleri yaşandı. Başkan adaylarından Haluk Koç’un taraftarlarıyla Baykalcılar kavga etti.


  Kurultay notları

*CHP’nin 32, Deniz Baykal’ın 10. kurultayı kavgayla başladı. * Kurultayın açışını yapmak üzere kürsüye gelen Baykal Haluk, Koç taraftarlarınca ‘yuh’landı.


  Tüketim tüketiyor

TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı A. Nihat Gökyiğit, ''Korkunç israf ve çılgın tüketim doğal kaynaklarımızı yok ediyor'' dedi. Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Adnan Gümüş de son yıllarda artan tüketim çılgınlığının şiddeti arttırdığını söyledi.


  Açıkta kalan öğrenciye uzaktan eğitim formülü

Sakarya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsmail Çallı, internet destekli eğitimle ÖSS’de açıkta kalan 1 milyon öğrencinin üniversiteli olabileceğini söyledi.


  ÖSS’de yeni sistem

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite sınavı için iki model düşündüklerini belirterek, “Çocuklar seneye yeni bir sınav sistemiyle sınava girecek. İki model üzerinde çalışıyoruz” dedi.


  “Hastalar haklarından habersiz”

Türkiye'deki hastaların ‘’saygınlık görme’’, ‘’dinî vecibeleri yerine getirme’’ ve ‘’vakte saygı’’ gibi çok sayıda haklarının bulunduğu ancak, bunların önemli bölümünün bilinmediği bildirildi.


  Tarihî konuları tarihçiler çözmeli

AKP Ordu Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi Eyüp Fatsa, “Aramızdaki siyasî meselelere siyasî çözümler aranmalı. Tarihî konuları da tarihçiler çözmeli” dedi.


  Güzel: ‘Milletin iradesini kapatamazsınız’

Eski Millî Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel ‘’AK Parti kapatılır, PAK parti gelir. Partileri kapatırsınız ama milletin iradesini kapatamazsınız’’ dedi.


  Sağlık Emekçileri’nden tencereli AKP’ye protesto

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Emekçileri Sendikası işyeri temsilciliğinin yemeklerin ücretlendirilmesine karşı 16 Nisan da başlattığı boykot eylemi devam ediyor.


  Sınırdan sızmaya çalışan terör unsurları vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde, Türkiye’ye karşı eylem hazırlığında olan ve bazı unsurları sınırdan sızmaya çalışan terör örgütüne ait hedeflerin, 25-26 Nisanda, hava ve karada konuşlu ateş destek vasıtalarıyla vurulduğunu bildirdi.


  Harçlıklarını mezarlıktan çıkartıyorlar

Erzurum'da gecekondu semtinde oturan ilköğretim çağındaki çocuklar, mezarlıkları tırmıklayıp sulayarak hem okul harçlıklarını çıkatıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.


  Güler: Kazın, delin, yerin altına inin, istikbal derinlerde

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ‘’Biz güçlü bir devletiz, dünyada ilk ona girebilecek ülkeyiz. Enerji Bakanlığının sahaları atak yapmak için yeterli’’ dedi.


  Fatih'in torunları

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’un fethinde savaş gemilerini karadan yürüterek çığır açmıştı. Ondan yüzyıllar sonra Marmaris’te denizden 200 metre uzakta bir tarlada yapılan dev tekne Fatih’in gmileri gibi karadan ve tamamen insan gücüyle denize çekildi.


  “Yeşil Kutu” eğitim seferberliğine dönüşüyor

BÖLGESEL ÇEVRE MERKEZİ, MİLLî EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN YEŞİL KUTU ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ, ÖĞRETMENLERİ VE İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ HEDEF ALARAK ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLİ KUŞAKLAR YETİŞMESİNİ SAĞLIYOR.


  Depremden 24 fabrika, 64 konut zarar gördü

Önceki gün meydana gelen, merkez üssü Denizli’nin Honaz ilçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremde, şu ana kadar yapılan tesbitlere göre 24 fabrika, 64 konut ve 1 ahırda hasar meydana geldiği bildirildi.


  464. Erguvan Bayramı başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ‘464. Erguvan Bayramı’, Emir Sultan Meydanı’nda yapılan törenle başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri