Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

I havea dream “Benim bir hayalim var”

Bir hayali vardı Martin Luther King’in. Gerçekleşeceğine yürekten inandığı bir hayal. Bu hayal ırk ayrımcılığına karşı onurlu insanların gerek sözleri ve gerekse eylemleriyle sergileyecekleri tavırları simgeliyordu. King, kimsenin gerçekleşeceğine inanmadığı ha-yali yolunda 25 defa tutuklandı ve 4 kez suikasta uğradı. Ama zorluklar onu yıldırmadı. Rüyasının gerçekleşeceğine olan inancı derindi. Zenci haklarını savunan King, bu onurlu mücadelede “kitleleri coşturan kararlı, inançlı, ama barışçı hitap tarzıyla zenci toplumunun uyanışını ve kendine güven duymasını sağladı. King hayalinin gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu "Sonunda özgürüz! Sonunda özgürüz/Şükürler olsun Ya Rabbim!/Sonunda hepimiz özgürüz" dizelerinde dile getiriyordu.

Sizin de bir hayaliniz var mı? Hayallerinize giden yolda ne kadar samimî ve ısrarcısınız? Varsa bir hayaliniz, gerçekleşeceğine olan inancınız ne kadar derin? Ya da bir hayali olan ve gerçekleşeceğine yürekten inanan kaç insan tanıdınız?

Biz bir hayali olan ve onun tahakkuk edeceğine yürekten inanan muhabbet fedailerini tanımış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayatını bu ha-yaline göre programlayan, hizmetin kara sevdalısı ve hizmet onlar için fikr-i sabit haline gelmiş dâvâ adamları. Risâle-i Nur hizmetinde insan kaybet-meye değil, kazanmaya odaklanmış, “kavl-i leyyin”le ve şefkatle kazanan dâva adâmları.

Hz. Ömer’in sahabelere sorduğu “İslâma hizmet için en çok lâzım olan şey nedir?” sorusuna yine Hz. Ömer gibi “Bana her şeyden önce adam lâzım” diyebilecek ruhu taşıyan Nur talebeleri. “Kimin himmeti milleti ise, o tek başına bir millettir” hakikatini yaşayan, Zübeyir gibi hisseden hakikat kahramanları.

Melbourne’da hizmetimizin ve Yeni Asya ekolünün güzelliğine olan inancımız daha da ziyadeleşti. Melbourne Yeni Asya okuyucuları “Hayat bir faaliyet ve harekettir” sözünü hayata geçirmiş hizmette. Nur Vakfında haftanın her günü yapılan Risâle-i Nur dersleri rahat ve konforla imtihan olan Yeni Asya okuyucularının maneviyatını diri tutuyor. Bilhassa hanım okuyucuların Risâle-i Nur derslerine olan ilgi ve iştiyakı takdire şayan.

İlköğretim seviyesindeki çocuklarımızın temiz fıtratları atılan nur tohumları için münbit bir zemin.

Lise ve üniversite seviyesindeki gençlerin Risâle-i Nur’a ciddî birer muhatap olmaları inşaallah Nur hizmetinde cennetasa bir baharın habercileri.

Bütün bu güzellikler Melbourne’da bir hayali olan nur talebelerinin fiilî ve kavlî duâlarının ne-ticesi.

Not: Bizim de bir hayalimiz var. Daima düşünen ve nurların tefekkür dünyasında yaşayan bahadır Nur talebelerinin yetişmesi. Bu hayali-mizin tohumlarını atan Kırşehir Yeni Asya okuyucularına, hayalimizi yeşerten İzmir Yeni Asya okuyucularına ve hayalimizin gerçekleşmesine zemin hazırlayan Melbourne Yeni Asya okuyucularına teşekkür ediyoruz. Selâm ve duâ ile.

ZEYNEP RUHAN

28.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri