Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Karzai suikasttan yara almadan kurtuldu

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kabil’de resmî bir tören sırasındaki suikast girişiminden yara almadan kurtuldu. Taliban militanlarının tüfek ve RPG ile düzenlediği saldırıda, 2 milletvekili ve çok sayıda sivil yaralandı.


İran-Azerbaycan arasında gerilim

İran'da Farsça yayımlanan muhafazakar Kephan gazetesi sınır polisinin 2 İranlı'yı "suçsuz yere" öldürdüğünü iddia etti. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hü

Nihayet sıra Aziz’e geldi

Eski Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz’in, 1992’de 42 Iraklı esnafın idam edilmesiyle ilgili dâvâda yargılanmasına 29 Nisan Salı günü Bağdat’ta başl


  ABD: Hamas’ta değişiklik yok !

ABD, eski başkan Jimmy Carter’ın görüşmelerinden sonra yapılan açıklamalarla, Hamas’ın tutumunda bir değişiklik olmadığını bildirdi.


  İran: ABD'den saldırı beklemiyoruz

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İran’a karşı ABD'nin saldırısını “uzak bir ihtimal” olarak gördüklerini söyledi.


  Abbas’dan Türkiye’nin arabuluculuğuna destek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye’nin İsrail-Suriye barışında arabuluculuk yapmasını destekledi.


  Bush haleflerini alaya aldı

ABD Başkanı George Bush, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin geleneksel akşam yemeğinde haleflerini alaya aldı. Haleflerini yemekte görmediğine şaşırdığını ifade eden Bush, Cumhuriyetçi başkan aday adayı senatör John McCain için “Senatör McCain burada değil. Muhtemelen benden biraz uzak durmak istiyor olabilir” dedi.


  Dünyanın merkezi Mekke

Jeoloji uzmanı bilim adamları, Katar’ın başşehri Doha’da düzenlenen “Dünyanın Merkezi Mekke” adlı konferansta bir araya geldi. Bilim adamları, dünya saat ayarlamasında ölçü alınan ve Greenwich olarak bilinen saat dilimi yerine Mekke saat diliminin ölçü olarak alınmasını talep etti.


  32 bin pencereli kule Malezya’nın sembolü oldu

Malezya'nın petrol şirketi Petronas tarafından yaptırıldığı için Petronas adı verilen kuleler, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’u ziyaret eden yerli-yabancı herkesin ilgisini çekiyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri