Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasak bitene kadar protestoya devam

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 158’inci “başörtüsüne özgürlük” eylemini yaptı. Platform adına konuşan MAZLUMDER Kocaeli Şube Gönüllüsü Betül Saraç, eylemin 4’üncü yılına gireceklerini belirterek, “Bu zulüm bitene kadar buradayız. Her platformda, her zeminde bu zulmü protesto etmeye devam edeceğiz” dedi.


ANAYASAYLA OLMAZ

Sakarya Başörtüsü Platformunun 2007 yılı için hazırladığı Başörtüsü Raporunda, yasakçı uygulamaların resmî kurumlardan sivil alanlara doğru genişlediğ

Reformlara ara verilmesin

AB Komisyonunun Almanya Temsilciliği yöneticisi Gerhard Sabathil, Türkiye’nin AB üyeliğini savunarak, ‘’İstanbul’un fethiyle birlikte Türkiye AB’nin b


  Meclis'te gündem 301

Kamuoyunda uzun tartışmalara sebep olan ve muhalefet partilerinin karşı çıktığı TCK’nın 301. maddesinin değiştirilmesine ilişkin teklif, yarın genel kurulda ele alınacak. Teklife göre, 301. maddenin başlığı, ‘’Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’’ olarak değişiyor.


  Meşrûtiyet ve demokrasi Kur'ân'a en uygun yönetim şekli

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, meşrutiyet ve demokrasinin Kur’ân’a en uygun yönetim şekilleri olduğunu dile getirerek, Hz. Peygamber’in (a.s.m) ölümünden sonda 4 halifenin seçimle iş başına geldiğini hatırlattı.


  Tüzmen: Suriye ile sınırları kaldıralım

Türkiye-Suriye Ortaklık Konseyi II. Dönem Toplantısı Protokolü, Şam’da imzalandı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye ile Suriye arasındaki sınırların kaldırılmasını istedi. Tüzmen, Suriyeli uzmanların ticaret konusunda Türkiye’de eğitileceklerini söyledi.


  Deniz Baykal, 10. kez Genel Başkan

CHP 32. Olağan Kurultayı’na tek aday olarak katılan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 1021 oyla yeniden Genel Başkan seçildi. Kurultay’da 1231 delegeden 1105’i genel başkan seçimi için yapılan oylamaya katıldı. Baykal, 1021 oyla yeniden genel başkan seçilirken, 84 oy geçersiz sayıldı.


  Bingöl’de çatışma: 2 şehit, 1 yaralı

Bingöl kırsalında terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 er şehit oldu, 1 asteğmen yaralandı.


  9 Vali merkeze alındı

Bakanlar Kurulu kararıyla 9 ilin valisi merkeze alındı, bazı valilerin görev yerleri değiştirildi.


  Üzmez, tutuklandı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, ‘’Çocuğa Cinsel İstismar’’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci yazar Hüseyin Üzmez ve cinsel istismara uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki kız çocuğunun annesi tutuklandı.


  İsveç Parlamento heyeti bugün TBMM’de

İsveç Parlamentosu Başkan Yardımcısı Liselott Hagberg ve beraberindeki heyet bugün TBMM’de çeşitli temaslarda bulunacak.


  Çocukların masum bakışlarına tutuldum

Öğretmen Canan Polat, atandığı ve sadece görmek için gittiği Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Koçtepe Köyü Koçyurdu Mezrası İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin masum bakışlarını görünce kalmaya karar verdi.


  Okul kantinleri hem sağlıksız, hem pahalı

Türk Eğitim-Sen’in Ankara’nın çeşitli semtlerindeki devlet okullarının kantinlerinde yaptığı araştırmaya göre, ürünler piyasaya göre daha yüksek fiyatla satılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri