Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Etiyopya askerlerinin vahşeti tescillendi

Uluslararası Af Örgütü, Somali’deki hükümeti destekleyen Etiyopyalı askerlerin sivilleri hedef aldığını, insanları vahşi yöntemlerle katlettiğini ve kadınlara tecavüz ettiğini açıkladı.

Örgüt konuyla ilgili kamuoyuna duyurduğu raporunda, Birleşmiş Milletler’in desteğindeki Somali hükümetine yardım için ülkede bulunan Etiyopyalı askerlerin sivillere yönelik giriştiği öldürme, sindirme ve tecavüz olaylarını görgü şahitlerine dayandırarak anlattı.

Etiyopya hükümeti, 2006’in sonlarında Somali’nin başkenti Mogadişu’da kontrolü eline alan İslam Mahkemeleri Birliği’ne (İMB) karşı harekete geçmişti. Etiyopya askerleri, geçici hükümet ile birlikte hareket ederek İMB’yi ülkeden uzaklaştırmıştı. Af Örgütü’nün bu olaylara ilişkin yayınladığı rapor, Etiyopya askerlerinin sivilleri hedef aldığını gösteriyor. Örgütün raporunda, askerlerin sivilleri koyun gibi kestiği belirtiliyor.

Örgüt, bu suistimallerin ortaya çıkmaması için uluslararası yardım örgütlerinin “ağır tehditler” altında olduğunu ve yerel gazetecilerin de tehditlerle susturulduğunu belirtiyor. Etiyopya hükümeti ile yerel hükümet, İMB ile mücadelede suistimaller yapmadıklarını ileri sürüyor. Somali Başbakanı Nur Hasan Hüseyin ise, askerlerin kendini korumaya hakkı olduğunu savunurken, Somali’de sadece geçen yıl 6 bin 500 sivil vefat etti.

/ Nairobi

07.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Etiyopya askerlerinin vahşeti tescillendi

  RAHİPLERİ DAĞITAN ASKERLER ŞİMDİ NEREDE?

  Türkiye, füze savunma sistemi alıyor

  ABD, Irak’tan asker çekecek

  Schröder: “Kosova’nın bağımsızlık ilân etmesi hataydı”

  Kapalı devre kamera, suçu önlemiyor

  Kiliseden sanal âlemde duâ hizmeti