Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul UNESCO teftişinde

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, UNESCO heyetinin Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul’da incelemelerde bulunmasını değerlendirdi. Bakan Günay, “UNESCO’nun, İstanbul’a ilgisinden memnunum. Nihayet bizim emanetimize bırakılan alanların iyi korunması ve geleceğe taşınması ortak duyarlılığını taşıyorlar. Bir resmî kuşatma altında tutmadan, kendi diledikleri tarzda çalışmaları için uygun ortam hazırlıyoruz.” dedi.



Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanlarını gezdiler

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasını Koruma Merkezi’nden İstanbul’a gelen heyet, bugün de Fatih’te bulunan Tekfur Sarayı ile Anemas Zindanları’nı gezdi. Heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetleme Bürosu (KUDEB) yetkililerinden yenileme ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.



Ünlü fotoğrafçı Teller, İMA’da

DÜNYANIN en tanınmış 6 san'at-moda fotoğrafçısından biri olarak bilinen ve Louis Vuition’un tasarımcısı Marc Jacobs’un reklâm fotoğraflarını çeken Alman Juergen Teller, İstanbul Moda Akademisi’nin konuğu olarak Türkiye’nin genç modacıları ile İMA’da buluştu.



 

Bütün haberler