Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Florya'da şampiyonluk coşkusu

TÜRKCELL Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun şampiyonu Galatasaray'ın taraftarları, elde edilen şampiyonluğu kutlamayı sürdürüyor. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçının ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelen yaklaşık 15 bin sarı-kırmızılı taraftar, burada şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı. Ali Sami Yen Stadı'ndan ayrıldıktan 2 saat sonra tesislere gelebilen Galatasaraylı futbolcular, kendilerini bekleyen taraftarları, tesislerin balkonundan selamladılar.

LİNCOLN VERİLEN ATKIYI ÖPTÜ

Futbolcular, taraftarlarla birlikte karşılıklı tezahürat yaparken, en çok Sabri, Arda ve Ümit taraftarların coşkusuna karşılık verdi. Brezilyalı futbolcu Lincoln de taraftarlara tezahürat yaptırırken, yıldız oyuncunun bir taraftarın attığı atkıyı boynuna sardığı görüldü. Lincoln, ayrıca formasındaki armayı da öptü.

SABRİ-ARDA YENGEÇ DANSI YAPTI

Bu arada Arda ve Sabri, Fenerbahçeli futbolcuların Galatasaray'a attıkları golden sonra yaptıkları ''Yengeç Dansı''nı tesislerin balkonunda taklit ettiler. Taraftarlar uzun süre tesislerden ayrılmayarak, şampiyonluk şarkıları söylediler. Kutlamalara Trabzonspor ve Beşiktaşlı bazı taraftarların da katıldığı görüldü.

YÖNETİM BEBEK'TE KUTLADI

Bu arada, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yöneticiler, Galatasaraylılar Cemiyeti'nin ardından, Bebek'te bir gece kulübünde şampiyonluğu kutlamaya devam ettiler. Yöneticiler, kupayı tek tek ellerinde gezdirdiler. Gece kulübündeki kutlamaya teknik heyet de katıldı.

KIZILMEYDAN'DA G.SARAY BAYRAĞI

Galatasaray'ın şampiyonluğu, Rusya'nın başkenti Moskova'daki ünlü Kızılmeydan'da da kutlandı. Galatasaray'ın şampiyonluk ipini göğüslemesi üzerine Kızılmeydan'a gelen 60 kişilik taraftar grubu, Galatasaray bayrağı açıp, şampiyonluk şarkıları söylediler.

16 FUTBOLCU İLK ŞAMPİYONLUK

SEVİNCİNİ TATTI

GALATASARAY'DA çok sayıda oyuncu da sarı-kırmızılı formayla ilk lig şampiyonluğunu yaşadı. Sezona, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle 5 maç seyircisiz oynayarak başlayan, sakatlıklar nedeniyle sezon içinde önemli eksikler yaşayan, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın istifasının ardından da son 6 haftayı antrenörleri yönetiminde geçiren Galatasaray, elde ettiği bu şampiyonlukla, tam 16 futbolcusuna kadrosunda ilk kez şampiyonluk sevinci yaşattı. Sezon başında önemli bir kadro değişimi yaşayan ve genç oyuncular da dahil olmak üzere 27 futbolcusu bulunan ''Cim Bom''da, toplam 16 oyuncu sarı-kırmızılı formayla ilk şampiyonluklarını elde ettiler.

Galatasaray forması altında ilk kez şampiyonluk yaşayan futbolcular şöyle: Emre, Orkun, Bouzid, Hakan Kadir Balta, Volkan, Servet, Linderoth, Barış, Lincoln, Mehmet Topal, Barusso, Carrusca, Nonda, Serkan, Çağrı, Fırat. Galatasaray forması altında daha önce şampiyonluk yaşayan futbolcular ise şunlar: Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ayhan, Ümit, Sabri, Arda, Song, Okan, Aykut, Uğur, Mehmet Güven.

12.05.2008


 

Beşiktaş'a Trabzon yardımı

SÜPER Lig'de 20072008 sezonunun son haftasında, ligden düşen Vestel Manisaspor'u 5-1 yenen Beşiktaş, ligi averajla üçüncü sırada tamamlayarak, gelecek sezon UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Fortis Türkiye Kupası sahibi Kayserispor'un ardından, yeni sezonda Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil edecek ikinci takım olabilmek için Sivasspor ile yarışan Beşiktaş, ikili averajda gerisinde kaldığı Sivasspor'u, Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi yenmesiyle üçlü averajda geride bıraktı ve UEFA biletini cebine koydu. Ligi 73'er puanla tamamlayan takımlardan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor'a karşı yaptığı 2'şer maçı da kazandığı için ikinci sırada yer alırken, 3 takım arasındaki averajda konumu Beşiktaş'a oranla daha kötü olan Sivasspor, ikili averajda geçtiği Beşiktaş'ın, üçlü averaj sonunda gerisine düştü.

SEBA'DAN FİLİP HOLOSKO'YA

Yeni stat yapımı projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkımı planlanan BJK İnönü Stadı'nda son golü Beşiktaşlı Filip Holosko attı. Maçın son dakikasında fileleri havalandıran Holosko, böylece tarihe geçmiş oldu. İnönü Stadı'nda ilk maç Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynanırken, bu stadyumdaki ilk golü de, siyah-beyazlıların 3-2 yenildiği karşılaşmada, o zamanlar Beşiktaş'ın futbolcusu olan, halen siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba atmıştı.

5 SEZONUN EN FAZLA GALİBİYETİ

Siyah-beyazlılar, en çok galibiyetini, son şampiyonluğunu yaşadığı 2002-2003 sezonunda 26 kez kazanarak elde etmişti. Geçen sezon 34 maçta 18 galibiyet alarak ligi 2. sırada tamamlayan Beşiktaş'ın bu sezon ise 23 galibiyete rağmen 3. sırada kalması ilginç bir tablo ortaya çıkardı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, geçen sezona oranla 12 puan fazla toplamasına rağmen, derece olarak geçen sezondan daha kötü bir yerde ligi tamamladı. Geçen sezon 34 maçta 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 yenilgi sonrası 61 puan toplayan Beşiktaş 43 gol atıp, 32 gol yemişti. Bu sezon ise siyah-beyazlılar 34 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgi sonrası 73 puana ulaştı.

12.05.2008


 

GÜL FORMULA'YI İZLEDİ

FORMULA 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini izlemek için İstanbul Park Pisti'ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce padok alanını gezdi.

Abdullah Gül, eşi Hayrünisa Gül, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioglu ve beraberindeki heyetle padok alanındaki Bridgestone motor evinin önünde Bridgestone yetkilileri ile görüştü. Burada Gül'e Bridgestone'un 10 yılını anlatan bir kitap hediye edildi.

GÜL, ECCLESTONE BULUŞMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone ile bir süre görüştü. Ecclestone, Cumhurbaşkanı Gül'e üzerinde fotoğrafının olduğu ve dünyadaki tüm Formula 1 yarışlarına girmeyi sağlayan bir kart hediye etti. Ayrıca İngiliz Sky Sport kanalı da bu sırada kısa süre Gül ile röportaj yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Formula 1'in Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

12.05.2008


 

F.Bahçe'nin tesellisi gol kralı Semih oldu

FENERBAHÇE'NİN golcüsü Semih Şentürk, 1. Futbol Ligi'nin 50. sezonunda, "Gol Kralı" oldu.

Semih Şentürk, Süper Lig 2007-20008 Sezonu'nu kaydettiği 17 gol ile "Gol Kralı" olarak tamamladı. Semih Şentürk'ü attığı 15 golle Beşiktaş'tan Holosko ile ligde bu sezon 14'er gol atan yine Fenerbahçe'den Alex de Souza, Sivassporlı Mehmet Yıldız, Ankarasporlu De Nigris ve Trabzonsporlu Umut Bulut izledi. Sezonu 17 golle tamamlayan 25 yaşındaki Semih Şentürk, kariyerinde ilk kez bu unvanı aldı.

KRALLIKTA G.SARAY'I GERİDE BIRAKTI

Öte yandan 50. sezonu tamamlanan lig tarihinde, bugüne kadar 13'er kezle en çok "Gol Kralı" çıkaran takım unvanını Galatasaray ile paylaşan Fenerbahçe, Semih Şentürk'ün bu başarısıyla ligde 14. kez "Gol Kralı"çıkararak, bu alanda ezeli rakibi Galatasaray'ı geride bırakmayı başardı. Ligde geçen sezon da "Gol Kralı" Fenerbahçe'den çıkmış ve Alex de Souza 19 golle bu unvanı almıştı.

12.05.2008


 

Sivas: Lig üçüncüsü biziz, FIFA'ya itiraz edeceğiz

SİVASSPOR Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, üçlü averajla lig dördüncüsü olmalarına tepki göstererek, ''Sonradan üçlü averaj çıkarılamaz.

Bizim yarıştığımız takım Beşiktaş ise lig üçüncüsü Sivasspordur'' dedi. Fikret Ünsal, aynı puana sahip oldukları Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından üçlü averajla dördüncü sırada yer almalarının hukuki açıdan doğru olmadığını kaydetti. Fenerbahçe'nin daha önceden Şampiyonlar Ligi'ni garantilediğini kaydeden Ünsal, dolayısıyla kendilerinin Beşiktaş ile yarıştığını belirterek, bu durumda ikili averajın önemli olduğunu belirtti. Bu durumu araştıracaklarını, böyle bir uygulamayı inceleyeceklerini belirten Ünsal, ''FIFA nezdinde, hukuki zeminde tüm haklarımızı sonuna kadar arayacağız'' dedi.

12.05.2008


 

A Millî Takımın Antalya'da 2008 hazırlığı başladı

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde mücadele edecek (A) Milli Takımının aday kadrosu dün saat 13.00'te Antalya'daki Gloria Golf Resort Hotel'de toplandı. Kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: 1- Volkan Demirel (Fenerbahçe), 2- Rüştü Reçber (Beşiktaş), 3- Tolga Zengin (Trabzonspor), Savunma Oyuncuları: 4- Gökhan Gönül (Fenerbahçe), 5- Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), 6- Gökhan Zan (Beşiktaş), 7- İbrahim Kaş (Beşiktaş), 8- Emre Aşık (Ankaraspor), 9- Servet Çetin (Galatasaray), 10- Hakan Kadir Balta (Galatasaray), 11- Uğur Boral (Fenerbahçe), Orta Saha Oyuncuları: 12- Mehmet Aurelio (Fenerbahçe), 13- Mehmet Topal (Galatasaray), 14- Emre Belözoğlu (Newcastle United), 15- Tümer Metin (Larissa), 16- Yıldıray Baştürk (Stuttgart), 17- Hamit Altıntop (Bayern Münih), 18- Ayhan Akman (Galatasaray), 19- Arda Turan (Galatasaray), 20- Tuncay Şanlı (Middlesbrough), 21- Kazım Kazım (Fenerbahçe), Hücum Oyuncuları: 22- Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), 23- Nihat Kahveci (Villarreal), 24- Halil Altıntop (Schalke 04), 25- Semih Şentürk (Fenerbahçe), 26- Mevlüt Erdinç (Sochaux).

12.05.2008


 

Lige 103 gün ara verildi

SÜPER Lig'de 2007-2008 sezonu tamamlanırken, lige 103 gün ara verildi.

Süper Lig'de 2008-2009 sezonu 22, 23 ve 24 Ağustos'ta yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Ligde gelecek sezon 31 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak 34. hafta karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Bu arada, Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Kayserispor arasındaki TFF Süper Kupa maçı ise 17 Ağustos'ta oynanacak.

12.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler