Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Galatasaray'a suç duyurusu

DOĞAYI ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarında Ali Sami Yen Stadı'na aslan getirilerek kafes içerisinde dolaştırılmasının 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu söyledi.

Çıtırık, Galatasaray'ın, Gençlerbirliği Oftaş Spor galibiyetinin ardından düzenlenen şampiyonluk kutlamaları sırasında kamyonet kasasında Ali Sami Yen Stadı'na aslan getirilerek gezdirilmesini televizyonlardan üzüntüyle izlediklerini söyledi. Yapılanın Hayvan Hakları Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu belirten Çıtırık, Çevre ve Orman Bakanlığının 5199 sayılı yasanın 17. maddesine göre yetki devri yaparak uygulanmasını valiliklere devrettiğini anımsattı. Yasanın uygulanması için İstanbul Valiliğine yazı yazdıklarını ifade eden Çıtırık, şunları kaydetti:

MEDYADAKİ HABERLER DELİL GÖSTERİLDİ

''Bu bağlamda, Turkiye cumhuriyetinin hukuk devleti olduğundan yola çıkarak, yasa, zengin-fakir ve güçlü-güçsüz ayırımı yapılmadan uygulanmalı. Medyada yer alan haberlerin ihbar ve delil kabul edilmesini, Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat ve aslanı oraya getiren tüm sorumlular hakkında 5199 sayılı yasa gereği soruşturma açılmasını ve haklarında idari para cezası uygulanmasını istiyoruz.'' Çıtırık, soruşturma neticesi hakkında kendilerine 4982 sayılı Bilgi Edinme Yasası gereği yasal süresi içinde bilgi verilmesini de istedi.

13.05.2008


 

Şampiyonlar Lig maçlarını Sami Yen'de oynayacağız

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi maçlarını Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacaklarını açıkladı. Polat ve beraberindeki yöneticiler, kulübün eski yöneticilerinden olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti.

Adnan Polat, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadıkları maçlarda istedikleri ortamı bulamadıklarını dile getirerek, ''Biz daha önce Şampiyonlar Ligi maçlarımızı Olimpiyat Stadı'nda oynamıştık. Fakat oraya giden taraftarlarımız ve futbolcularımız, arzu ettikleri ortamı ve ambiansı bulamadı. Başarılı olmamız bir ölçüde kısıtlanıyordu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni stadımızda oynayacağız. İnşallah daha önce olduğu gibi, büyük başarıları stadımızda oynayacağımız maçlarda elde edeceğiz'' diye konuştu.

Aldıkları bu karar sonrası, Ali Sami Yen'de bu hafta tadilata başladıklarını kaydeden Polat, Şişli Belediyesi'nin de kendilerine bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Mustafa Sarıgül ise amaçlarının, şehir içindeki statların şehir dışına taşınması olduğunu ifade ederek, ''O nedenle de Ali Sami Yen Stadı Projesi'ni Galatasaray Kulübü yöneticileriyle görüşüyoruz, daha da hızlanması için neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne kaldı. Ali Sami Yen Stadı'nda belli revizyonlar yapıp, Şampiyonlar Ligi için gelen konukları ülkemize yakışan bir şekilde ağırlamayı arzu ediyoruz'' dedi. Galatasaray'ın bu sezon elde ettiği sportif başarı için Adnan Polat'ı kutlayan başkan Sarıgül, ''Galatasaray Kulübü Başkanlığı çok zor bir görevdir, ama Adnan Polat, uzun süredir sporun ve spor camiasının içinde. Başarılı olacağına inanıyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

PROF. KURAL DÂVÂ AÇIYOR

İTÜ Maden Fakültesi Yeraltı İşletmeciliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, şampiyonluk kutlamaları sırasında stadyuma aslan getirerek, Hayvan Hakları Yasası'nı çiğnedikleri gerekçesiyle Galatasaray Kulübü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Kural, düzenlenen şampiyonluk kutlamaları sırasında bir kamyonetin kasasında Ali Sami Yen Stadı'na aslan getirildiğini hatırlattı.

YÖNETİCİLER KANUNU ÇİĞNEDİ

Sarı-kırmızılı yöneticilerin kendi mutluluklarını kafesin içindeki hayvanın mutsuzluğu üzerine kurduklarını savunan Kural, ''Bu, arenalarda hayat bulan bir dönemin ortaçağ düşüncesidir. 5198 sayılı Hayvan Hakları Yasası'na göre hayvanların gösteri amaçlı kullanılması kesinlikle yasaktır'' dedi. Kural, Galatasaray gibi köklü bir kulübün bu yasayı milyonlarca kişinin gözleri önünde rahatça çiğnediğini öne sürerek, 'Tutsak, şaşkın, zavallı hayvanı kafesin içinde bir kamyonun arkasında stadyumda ışık, gürültü seli altında dolaştırdılar. Bu nasıl bir zihniyettir.

13.05.2008


 

Daum, Köln'ü 1. Lige çıkardı

ALMANYA İkinci Ligi'nde oynayan 1. FC Köln'ü yeniden birinci lige çıkartmayı başaran teknik direktör Christoph Daum, bunu bir gönül meselesi olarak gördüğünü ve ve verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Daum, yaptığı açıklamada, ''1. FC Köln'ü Bundesliga'da da yönetmek cazip olmaz mı?'' şeklindeki soruya, ''1. FC Köln her zaman cazip. Bu, benim için bir gönül meselesiydi. Benim misyonum bu kulübü yeniden birinci lige çıkartmaktı. Bu sözümü yerine getirdim'' dedi. Taraftarların sevgi ve coşkusuna da teşekkür eden Daum, ''En zor teknik direktörlük görevlerimden biriydi. Böyle başarılı bir şekilde sonuçlandığı için mutluyum. Her zaman böyle olacak gibi görünmüyordu. Her zaman söyledim, sezon sona erdiğinde bir araya geleceğiz diye. Bunu şimdi yapacağız. Bu hafta içinde mi, yoksa son sezon maçının oynanacağı 19 Mayıs'tan sonra mı, onu bilemem'' diye konuştu.

BİRİNCİ LİGDE RAHAT EDECEK

Sezon boyunca oyuncularının tecrübe edindiğini ifade eden Daum, ''Öyle tahmin ediyorum ki, takım, ikinci ligde olduğu gibi favori konumda olmadığı için birinci ligde daha rahat edecek'' şeklinde görüş belirtti. Daum ayrıca, 1. FC Köln'ün, transferler ve kulüp içinde yenilikler yapacağını, şimdilik kimsenin bunu düşünmediğini, ancak gerçeklerin kısa zamanda güzel hayallerin yerini alacağına inandığını kaydetti. 1. FC Köln, Pazar günü kendi sahasında 1. Mainz 05'i 2-0 yenerek birinci lige çıkmayı garantilemişti.

13.05.2008


 

Holosko yarım sezonda parladı

SÜPER Lig'i 73 puanla 3. sırada tamamlayan Beşiktaş'ta yarım sezon forma giyen Slovak oyuncu Filip Holosko, performansıyla adeta parladı.

Vestel Manisaspor'dan devre arasında 5 milyon Avro bonservis bedelinin yanı sıra Burak Yılmaz ve Koray Avcı karşılığında alınan ve bundan dolayı transferi eleştirilen Holosko, attığı goller ve istikrarlı futboluyla eleştirilere adeta cevap verdi. Holosko, yarım sezonda takımının yaptığı 17 maçın 16'sında görev alarak istikrarlı bir performans sergiledi. Genç oyuncu, 16 karşılaşmanın tamamında ilk 11'de sahaya çıkarken, bunların 15'inde ise 90 dakika görev aldı. Holosko, sadece Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yapılan mücadelede 79 dakika sahada kaldı. Genç oyuncu, takımının ikinci yarıdaki ilk 15 maçında oynarken, sadece Ankaragücü karşılaşmasında forma giyemedi. Cezası nedeniyle bu karşılaşmada görev almayan Holosko, cezasını tamamlayıp Vestel Manisaspor karşısında formasına kavuştu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın vazgeçemediği yıldız futbolcu, Beşiktaş forması altında toplam bin 429 dakika forma giydi.

SEZONU 15 GOLLE TAMAMLADI

Holosko, siyah-beyazlı forma altında ligdeki yarım sezonda rakip filelere 7 gol attı. Beşiktaş formasıyla ilk golünü 22. haftada Ankaraspor'a atan Slovak futbolcu, özellikle son haftalarda gol sayısını arttırdı. Ligin ilk yarısında Vestel Manisaspor'da oynadığı yarım sezonda 8 gol kaydeden genç oyuncu, Beşiktaş'ta attığı 7 golün ardından sezonu toplamda 15 golle tamamlamış oldu. Bu arada Holosko, ligdeki gollerinin yanı sıra Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaraspor ve Çaykur Rizespor maçlarında 1'er gol atmıştı. Slovak oyuncu, böylece Beşiktaş formasıyla toplamda 9 gole ulaştı.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDE TARİHE GEÇTİ

Slovak oyuncu, ligin son maçında Vestel Manisaspor karşısında attığı golle yeni stat yapımı projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkımı planlanan BJK İnönü Stadı'nda son golü atma başarısı gösterdi. Maçın uzatma dakikalarında fileleri havalandıran Holosko, böylece tarihe

13.05.2008


 

ANTALYA'DA FATİH TERİM İZDİHAMI

ANTALYA'DA bulunan Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, minik futbolculardan çevik kuvvetin ördüğü etten duvarla korundu.

Terim'e büyük ilgi gösteren gençler fotoğraf çekebilmek ve imza alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan Kepez Belediyesi'nin düzenlediği futbol şöleninin açılışına katıldı. 356 takım, 4 bin civarında sporcunun katıldığı futbol şölenin açılışında Terim ve Doğan'a Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner tarafından heykel şeklinde birer plaket verildi.

İMZA ALMAK İÇİN YARIŞ YAPTILAR

Minik futbolcular şöleninin gerçekleştirileceği spor sahasına geldiği andan itibaren Fatih Terim'e büyük ilgi gösterdi. İmza alabilmek ve fotoğraf çekebilmek için birbirleri ile yarışan minik futbolcular teknik adamın yanlarına gelmesi ile iyice coştu. Çocukların arasına karışan Fatih Terim'i yoğun ilgiden çevik kuvvet polisi korudu. Teknik adam bazı çocukların ısrarı karşısında polise işaret ederek yanına yaklaşmalarını istedi ve minik futbolculara imza verdi. Fatih Terim, futbol şöleninin ilk maçının başlama vuruşunu yaptıktan sonra yine çevik kuvvetin oluşturduğu koruma çemberinin içinde alandan çıkarıldı. Polis, Terim'i aracı futbol sahasından uzaklaşana kadar takip etti.

13.05.2008


 

Bursalı İsmail Güldüren'e Rusya'dan transfer teklifi

BURSASPOR'UN defans oyuncusu İsmail Güldüren'e, Rusya Premier Lig takımlarından Saturn'ün talip olduğu bildirildi.

İsmail Güldüren'in menajeri Faruk Güler, yaptığı açıklamada, başarılı defans oyuncusunun Bursaspor ile sözleşmesinin sona erdiğini, yurt içi ve yurt dışından gelen teklifleri değerlendirdiklerini söyledi. Rusya'nın Saturn takımından çok ciddi bir teklif aldıklarını dile getiren Güler, ''Saturn takımıyla bir ön görüşme yaptık. İsmail, Bursaspor ile görüşmeden başka bir kulüple görüşmek istemiyor. Önceliğimiz Bursaspor'da olacak'' dedi.

13.05.2008


 

G.Saraylı Emre Güngör de Millî Takıma çağrıldı

FUTBOL Federasyonu, sakatlığı bulunan Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin'in (A) Milli Futbol Takımı'nın 13. Avrupa Şampiyonası finalleri aday kadrosundan çıkarılmadığını, aynı takımdan Emre Güngör'ün aday kadroya 27. oyuncu olarak davet edildiğini açıkladı.

Federasyon, yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan duruma açıklık getirerek, kasığındaki sakatlığı nedeniyle iyileşmesinin yaklaşık 3 haftayı bulabileceği açıklanan Servet'in aday kadroda olacağını, takım arkadaşı Emre Güngör'ün ise aday kadroya ilave edildiğini duyurdu.

13.05.2008


 

Bosphorus Yelken Cup 23 Mayıs'ta başlıyor

''SHOP&MiİLES Bosphorus Yelken Cup''ın 7'ncisi 23 Mayıs Cuma günü başlayacak. İstanbul Boğazı ve Caddebostan olmak üzere iki kulvarda gerçekleştirilecek yarışa, 100'e yakın teknenin katılmasının beklendiği kaydedildi.

Yarış, 25 Mayıs Pazar günü sona erecek. Bu yıl ilk kez düzenlenen ''Shop&Miles Turgut Reis Cup'' ise 8-10 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'da yapılacak. Yarışa yaklaşık 70 teknenin katılacağı belirtildi.

13.05.2008


 

Mehmet Okur'lu Jazz, Lakers'ı yendi, durum 2-2

NBA'DE Batı Konferansı'nda Utah Jazz'ın, dördüncü maçında sahasında Los Angeles Lakers'ı 123-115 yenerek, seride durumu 2-2 eşitlediği karşılaşmada, milli basketbolcu Mehmet Okur 18 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 46 dakika forma giyen Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1'inde isabet bulurken, 9 kez denediği 2 sayılık atışların 5'ini sayıya çevirdi. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 5 isabet kaydeden Okur, karşılaşmayı 18 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistle tamamladı.

13.05.2008


 

Süper Lig'e 2 bilet

Bank Asya 1. Lig'de şampiyon olan takımlardan ikisi belli oldu. Antalya ve Kocaeli önümüzdeki sezon artık Süper Ligde mücadele edecek.

Sakarya, Eskişehir, Diyarbakır ve sürpriz olarak Boluspor play-off maçlarından sonra 3. takımı belirleyecekler. Ligden düşmesi haftalar önce belli olan İstanbul, Mardin ve Elazığspor ise bir alt ligde mücadele edecek.

Bu hafta Sakaryaspor kendi sahasında sürpriz bir şekilde, Erciyes'e mağlup olunca play-off'a kaldı. Eskişehir kim ne derse desin Metin Diyadi'den sonra darmadağın oldu. Play-off maçlarında en çok şansı Boluspor'a veriyorum. Diyarbakırspor'da maddi anlamda büyük bir kriz var. Maçlardan önce futbolculara 2,5 milyon YTL ödeme yapılması gerekli. Sakaryaspor'da teknik adam değişikliğinden sonra büyük bir düşüş yaşandı. Bütün bu şartları göz önünde bulundurursak Boluspor büyük bir sürprizi gerçekleştirerek Süper Lige çıkacak 3. takım olabilir.

Ligin son maçlarında Orduspor büyük bir avantajı kaybederken, Giresunspor saha ve seyircisi önünde boyun eğmeyerek en azından kendi sahalarında mağlup olmadan ligi tamamladı. Elazığ ve Malatya maçları hep çekişmeli geçmiştir. Çekişmeden ziyade futboldan çok taraftarların taşkınlıklarını seyretmekteyiz. Yine son maçta ligden düşmesi kesinleşmiş Elazığ taraftarları yapacağını yaptı. Maç 20 dakka hakem tarafından durduruldu. Sanırım küme düşmek kadar alacağı ceza daha önemli oldu. Malatya son maç olması itibariyle gayet rahat oynadı ama oyunu çirkinleştiren Elazığ taraftarı ortaya güzel bir futbol çıkmadı.

İzmir'de Altay'ı yenerek Süper Lige çıkma başarısı gösteren Kocaelispor ile evindeki son maçta İstanbulspor ile berabere kalarak Süper Lig biletini alan Antalyaspor'u tebrik ediyor, yeni sezonda başarılar diliyoruz.

M. Said YALÇIN

13.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler