Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

1877’den bugüne radyo

KOLEKSİYONCULAR Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Durdağ’ın, “Fonograftan Radyoya...” adını verdiği ve 1877 yılından günümüze kadarki antika radyoların yer aldığı “kişisel radyo koleksiyonu sergisi Ankara’da açıldı. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sergi hakkında konuşan Süleyman Durdağ, çocukluğundan beri düşlediği lambalı radyo biriktirme hayalini gerçekleştirdiğini ve iyi bir koleksiyonel olma çabası içinde bulunduğunu söyledi.

İnsanların koleksiyoncu olarak önce kendi güdüsünü tatmin ettiğini belirten Durdağ, daha sonraki aşamada ise başkaları ile paylaşıma gittiğini ifade etti. Durda, koleksiyonlarında Türkiye’de tek parçalardan oluşan fonograf, gramofon, lambalı radyo, pikap ve aksesuarlarının yanı sıra konuyla ilgili kitap, broşür, mecmua, katalog, fotoğraf ve radyo şemalarının da yer aldığını kaydetti. Radyonun, toplumların dil, kültür ve hayat tarzlarını çok ciddî şekilde etkilediğini belirten Durdağ, millî kültürün de bir parçası olduğunu dile getirdi.

Ankara’da bir şehir müzesi oluşturmayı hedeflediğini anlatan Durdağ, “1994’ten bu yana fonograftan radyoya, pikaptan gramofona kadar binlerce cihazdan oluşturduğum panoramayı sergiliyorum” dedi. Sergi, 24 Mayıs 2008 tarihine kadar açık kalacak.

/ Ankara

14.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul için bekle ve gör dönemi

  1877’den bugüne radyo