Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Polat: Tertemiz bir şampiyonluk

GALATASARAY'IN Türkcell Süper Lig şampiyonluğunu kutlama etkinlikleri devam ediyor. İstanbul Kuruçeşme'de bulunan Galatasaray Adası'nda Çılgınlar Partisi düzenlendi. Şampiyonluğun kutlandığı geceye Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri, bazı futbolcu ve taraftarlar katıldı. Adaya gelen ve tezahüratlarla karşıladıkları futbolcu ve yöneticilere büyük ilgi gösteren taraftarların teknik direktör Cevat Güler'e büyük sevgi gösterdikleri görüldü.

TERTEMİZ BİR ŞAMPİYONLUK ALDIK

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, gecede yaptığı konuşmada, ''Gerçekten alnımızın akıyla, tertemiz bir şampiyonluk kazandık'' dedi. Konuşmasında "Şampiyonluğu sadece bize mal etmeyin" diyen Polat, şampiyonluğun eski ve yeni yönetimin, futbolcuların, eski teknik direktör Feldkamp'ın ve antrenörlerin ortak eseri olduğunu vurguladı.

FENERBAHÇE'YE KÜFRETTİRMEDİ

Konuşması sırasında bazı taraftarların Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunması üzerine Polat, bu tezahüratlara müdahale ederek, ''Arkadaşlar lütfen, biz rakiplerimizi sahada yenerek büyüklüğümüzü kanıtlayalım. Başka yöntemlere gerek yok'' dedi. Daha iyi maddi imkan ve tesisleri olsa da kendilerinin 526 yıllık kültürüne kimsenin sahip olamayacağını söyleyen Polat, "Bunun nezaketini göstermeliyiz'' dedi. Başkan Adnan Polat, daha sonra sahneye Çarşamba günü Fenerbahçe ile finalin son maçını bugün oynayacak olan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nın oyuncularını davet ederek "Dişi aslanlarımız netice ne olursa olsun, bizim gönlümüzün aslanları oldular. Onlara final maçında iyi şanslar diliyoruz." dedi.

SEZGİN 'DEN FELDKAMP'A TEŞEKKÜR

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonluğun ekip çalışması olduğunu belirterek, kendilerine inanmayanlar olsa da inanarak şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi. Eski teknik direktör Feldkamp ve yardımcısına da teşekkür eden Sezgin, " 'Feldkamp gitti, böyle oldu' denmesi çok yanlış. Bizde önemli emekleri var.'' şeklinde konuştu. Geceye katılan futbolcular da birliktelik oluşturdukları ve inandıkları için şampiyon olduklarını dile getirdiler. Gecede havai fişek gösterileri de yapılırken, Boğaz Köprüsü de sarı kırmızı ışıklandırıldı.

14.05.2008


 

F.Bahçe'nin dinamosu Aurelio

FENERBAHÇE'NİN Brezilya asıllı oyuncusu Mehmet Aurelio, 2007-2008 sezonunda ortaya koyduğu performansla örnek bir tablo çizdi.

Sarı-lacivertli ekibin sezon boyunca yaptığı 53 resmi maçın 49'unda sahaya çıkan Aurelio, takımının adeta istikrar abidesi oldu. Fenerbahçe'nin sezon boyunca vazgeçilmez oyuncusu olan Aurelio, Turkcell Süper Lig, Avrupa Şampiyonlar Ligi, Fortis Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarında sahaya çıktığı 49 maçta toplam 4 bin 204 dakika sahada kaldı. (A) Milli Takım forması da giyen Aurelio, Fenerbahçe'deki 49 maçın yanı sıra sezon içinde 5 kez de milli maça çıkarak sezonu 54 resmi maçla tamamladı.

27 FUTBOLCU GÖREV ALDI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2007-2008 sezonunda mücadele ettikleri kulvarlarda toplam 27 futbolcuya görev verdi. İstatistik tablosuna bakıldığında Brezilyalı çalıştırıcının yaklaşık 16 futbolcuya sıklıkla görev verdiği görüldü. Sezon içinde Appiah ve Deniz uzun süreli sakatlıklar yaşarken, Tümer özel durumu nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

F. BAHÇE GÖKHAN ZAN HABERİNİ YALANLADI

FENERBAHÇE Kulübü, Beşiktaşlı Gökhan Zan'ı transfer etme düşünceleri olmadığını açıkladı. Kulübün resmî internet sitesinde yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde Fenerbahçe'nin Gökhan Zan ile anlaşma yolunda olduğuna dair haberlerin yer aldığı belirtilerek, ''Adı geçen oyuncu ile bir görüşmemiz ya da kendisini kulübümüze transfer etme gibi bir düşüncemiz yoktur'' denildi.

14.05.2008


 

Sivas: UEFA Kupası bizim hakkımız

SİVASSPORLU yöneticiler, UEFA'ya Beşiktaş yerine Sivasspor'un katılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Müsabaka Talimatının 13. maddesine göre; Sivasspor'un ligi 3. sırada tamamladığını öne süren yöneticiler, bu konuyla ilgili Federasyon'a yazı gönderdi. Süper Ligde 2007-2008 sezonunun son maçında, Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 2-0 yenmesi UEFA mücadelesi veren Sivasspor'un hesaplarını karıştırdı. Bu sonuçla Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor ligi 73 puanla tamamladı. Ligin zirvesinde yaşanan bu karışıklık nedeniyle kimin hangi şampiyonaya katılacağı konusu günlerce tartışıldı.

ÜÇLÜ AVERAJ NEREDEN ÇIKTI?

Ligler statüsünün 'puan usulü ve averaj' başlıklı 13. maddesi gereği ligi 73'er puanda tamamlayan F.Bahçe, Sivasspor ve Beşiktaş'ın kendi aralarında oynadıkları maçlara göre yapılan puan cetvelinde, Siyah-Beyazlılar, eksi 2 averajla eksi 3 averaja sahip Sivasspor'un üzerinde yer aldı. Bu değerlendirmenin ardından Beşiktaş UEFA'ya Sivasspor ise İnter Toto'ya katılma hakkı kazandı. Ancak bu yıl ilk kez uygulanan üçlü averaj sistemi Sivasspor cephesinde pek de hoş karşılanmadı. Sivassporlu yöneticiler, dün basın toplantısı yaparak, ligin henüz tescillenmediğini ve Sivasspor'un ligi 3. sırada tamamlayarak, UEFA'ya katılma hakkı kazandığını ileri sürdü.

14.05.2008


 

Piontek: Türkiye ilk 3'e girebilir

ESKİ Türk Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Sepp Piontek, Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Adamları Derneği'nin (TÜRFAD) davetlisi olarak İstanbul'a gelen Piontek ve eşi Gitte, dernek üyeleri ve basın mensuplarıyla Polat Renaissance Otel'de öğle yemeği yedi. Sepp Piontek, Türkiye'yi çok sevdiğini ve her yıl Kuşadası'ndaki yazlıklarına geldiklerini ifade ederek, ''Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılmasından gurur duydum. Fatih Terim ile beraber Türkiye'nin bu duruma gelmesinden memnunluk duyuyorum. Görüyorum ki artık Türk halkı bu işi kendi başına yapabiliyor'' dedi.

İTALYA, ALMANYA VE FRANSA FAVORİLERİM

Sepp Piontek, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3 takımı favori olarak gördüğünü belirterek, ''Şampiyonada İtalya, Almanya ve Fransa favorilerim. Türkiye'de bunların arkasında geliyor'' dedi. Piontek, milli takımın aday kadrosu ve Hakan Şükür'ün kadroya alınmamasıyla ilgili soruları şöyle cevapladı: ''Hakan Şükür'ü 18-19 yaşından beri tanıyorum, ama bu Fatih Terim'in tercihidir. Galatasaray'ın son maçlarını izlemedim. Kalbim Hakan'ın katılmasından yana, ama şartlar teknik direktörü ilgilendirir. Yıldıray Baştürk, Almanya'da iyi performans gösterdi. Nihat Kahveci'yi izliyorum. Tuncay orta sahada benim favorim. Kaleciler de gayet başarılı. Diğer oyuncular Fatih Terim'in kararıdır. Hamit Altıntop da Bayern Münih'te başarılıydı.'' Piontek, Türkiye'de genç antrenörlerden Ertuğrul Sağlam ve Bülent Uygun'u beğendini sözlerine ekledi.

14.05.2008


 

Zico ile Maradona karşı karşıya oynadı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Zico, İtalya'nın başkenti Roma'da oynanan yardım maçında Arjantinli yıldız Maradona'yla birlikte forma giydi. Stadı dolduran sporseverler, yıldızların maçına büyük ilgi gösterdi.

Roma kaptanı Francesco Totti tarafından organize edilen ve geliri Roma'da daha fazla yeşil alan açılmasına yönelik sosyal amaçlı bir projeye bağışlanacak olan yardım maçına, yıldız isimlerden büyük destek geldi. Ünlü şarkıcılardan Gigi D'Alessio, Biagio Antonacci, Claudio Baglioni, Diego, Paolo Vallesi gibi isimler ile birlikte Maradona, şarkıcılar takımında forma giydi. Rakip takım olan Unica'da (Tek) ise Roma Teknik Direktörü Luciano Spalletti, aktör Sebastiano Somma, eski Roma oyuncularından Bruno Conti, Formula 1 pilotu Giancarlo Fisichella ile birlikte Zico yer aldı.

MARADONA İLE SIK SIK ŞAKALAŞTI

Yakın arkadaşı olan Maradona ile Zico, sık sık şakalaşırken, bir süre sohbet etti. Bu arada Zico, yaptığı açıklamada oldukça yorgun olduğunu belirterek, şakayla karışık, "Artık genç değilim. Yaşım 55" dedi. Bu arada yardım amaçlı maçta forma giymekten çok mutlu olduğunu belirten Zico, organizasyonu düzenleyenleri tebrik etti. Zico, bu tür organizasyonların sosyal yaşantıda önemli olduğunu ve sık sık yapılması gerektiğini belirtti. Roma'da kısa süre kalacak olan Zico, Brezilya'ya gideceğini belirterek, dinlenmek istediğini söyledi.

14.05.2008


 

İstanbul Park'ın geleceği tehlikede

İSTANBUL Park'ta geçtiğimiz pazar günü düzenlenen GP2 yarışı sırasında piste 2 köpeğin girmesinden dolayı Pilotlar Derneği sert eleştirilerde bulunurken, İspanyol basını F1 Başkanı Bernie Ecclestone'dan dolayı piste ciddi bir ceza verilmesinin zor olduğunu iddia etti.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından soruşturma açılan piste köpek girmesi olayıyla ilgili açıklama yapan Pilotlar Derneği'nin (GPDA) yöneticilerinden olan Mark Webber, ''2008 yılındayız. Bu tip olayların meydana gelmediği yerlerde yarışmalıyız. FIA iyi bir tavır gösterdi, çünkü bu sorun tahmin ettiğimizden çok daha ciddi. Sadece 2 köpeğin girmesinden dolayı değil. Yarıştığımız alanların içine ya da yakınlarına insanların girmesine de izin verilmemeli. Sadece onlar için değil pilotlar için de tehlikeli. Güvenlik eksikliği yarış kaybettirebilir'' dedi.

DÜNYANIN EN İYİ PİSTİ AMA..

İspanyol spor gazetelerinden As, ''Türkiye, güvenliğinden mercek altında'' başlığı altında verdiği haberde, ''Tüm olanlara ve eleştirilere rağmen F1 Başkanı Bernie Ecclestone'un İstanbul Park'ın işletme hakkına sahip olmasından dolayı, F1 takviminden çıkartılması gibi ciddi bir ceza verilmesinin zor olduğu'' iddia edildi. Ecclestone'un İstanbul Park için ''Dünyanın en iyi pisti'' dediği hatırlatılarak, Ecclestone'unİstanbul Park'taki işletme haklarını aldığında ''en kötü yatırımlarından biri'' ifadesini kullandığı ve ''Bununla para kazanmayacağım, ama F1'deki geleceğinden Türkiye'ye güveniyorum'' diye eklediği bildirildi.

14.05.2008


 

Şampiyon Kocaelispor krallar gibi karşılandı

SÜPER Lig'e çıkan Kocaelispor, kente gelişini taraftarlar krallar gibi karşıladı. Üstü açık otobüsle gelen takımı vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Bank Asya 1. Ligi'nde İzmir'de Altay'ı yenerek şampiyon olan ve Süper Lig'e çıkan Kocaelispor, dün İzmit'te geldi. Havaalanından üstü açık otobüsle gelen takımı, taraftarlar coşku ile karşıladı. Şampiyonluk kupasını alan takımı, 2 saat boyunca şehir içinde çember oluşturarak gezdirdi. Şehir içinde vatandaşlar da balkonlarında takımın bayrağını sallayarak destek verdi. Şehir içinde uzun süre gezdirilen takım, daha sonra binlerce taraftarın bulunduğu Sabri Yalım Parkı'na getirildi. Parkta kutlamalar devam ediyor.

14.05.2008


 

Denizlispor'lu Yusuf'a Yunanistan kancası

SÜPER Lig takımlarından Denizlispor'un tecrübeli kaptanı Yusuf Şimşek, yeşil-siyahlı takımdan ayrılmak gibi bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, Denizlispor'la sözleşme yenilediğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kulüp başkanı Ali İpek ile görüştüklerini, ancak henüz sözleşmeye imza atmadığını ifade eden Şimşek, karşılıklı görüşmelerde birçok konuda uzlaşma sağladıklarını kaydetti. Şimşek, ''Denizlispor'dan gitmek gibi bir düşüncem yok. Yunanistan'a gidiyorum. F.C. Skoda Xanthi takımıyla görüşüp döndükten sonra yeniden konuşacağız'' dedi.

14.05.2008


 

UEFA Kupası bugün sahibini buluyor

RUSYA'NIN Zenit St. Peterborg ile İskoçya'nın Glasgow Rangers takımları arasında bugün İngiltere'nin Manchester kentinde oynanacak olan 2007-2008 sezonu UEFA Kupası finalinde şampiyon belli olacak.

Bayer Münih'i eleyen ve temsilcimiz Fatih Tekke'nin de forma giydiği Zenit St. Peterborg ile Fiorentina'yı safdışı bırakan Glasgow Rangers arasındaki zorlu mücadele City of Manchester Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak karşılaşmayı İsveçli hakem Peter Fröjdfeldt yönetecek. yardımcılıklarını Stefan Wittberg ve Henrik Andren yapacak.

14.05.2008


 

Potada bayanların şampiyonluk maçı

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) 2007-2008 sezonu şampiyonu bugün belli olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, play-off final serisindeki 5. ve son maçta Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 20.00'de başlayacak dev maçı Recep Ankaralı, Ahmet Ersan Ergüler hakem ikilisi yönetecek. Karşılaşma FBTV ve GSTV'den naklen yayınlanacak. 0-0 eşitlikle başlayan final serisinde geride kalan 4 maçta ezeli rakipler birbirlerine karşı 2'şer galibiyet elde etti. Yarınki son müsabakayı kazanacak takım, 2007-2008 sezonu şampiyonu olacak. 1980-81 sezonunda başlayan ligin 27 yıllık geçmişinde Galatasaray 11, Fenerbahçe ise 5 kez şampiyon oldu. Geçmişte 9 kez üst üste şampiyonluğa ulaşarak rekor kıran sarı-kırmzılı ekip, 7 sezondur bu başarıya hasret. Fenerbahçe antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, şampiyonluğu seyircinin önünde kazanmak istediklerini ifade ederek, "Son karşılaşmayı kaybetmiş olsak da şampiyonluğu kimseye bırakmaya niyetimiz yok. Kendi sahamızda taraftarımızın da desteğini arkamıza alarak şampiyonluğa ulaşacağız" dedi.

14.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler