Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ahmedinejad ile Faysal arasındaki Lübnan atışması

Lübnan’da iktidarda bulunan çoğunluğun lideri Saad Hariri, Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, meydana gelen olayların bütün sorumlusunun Hizbullah olduğunu belirterek, “Hizbullah’ın silahlı ayaklanması, mezhepler arası çatışmanın kapısını açtı.

Sünni-Şii çatışması başlamıştır” diye konuştu. Beyrut’ta Hizbullah ile iktidarda bulunan hükümet güçleri arasındaki silahlı çatışmalardan sonra basının karşısına çıkan, öldürülen eski Başbakan Refik Hariri’nin oğlu Gelecek Hareketinin lideri Saad Hariri, konuşmasının başında ölen Lübnanlılar için bir dakikalık saygı duruşu yaptı. Hariri, ölen masum sivillerin akan kanından, savaş kararını alanların sorumlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bizim silahlı militanlarımız, burs verdiğimiz 40 bin öğrencidir. Biz savaş yapmayı bilmeyiz. Bizim kafamıza silah dayıyorlar ve sonra da görüşme yapmak istiyorlar. Eğer bizi öldürme tehditleriyle masaya oturtmak istiyorlarsa biz bu türlü diyaloğa karşıyız. Arap Bakanlar Komitesinin Lübnan’a gelmesini olumlu karşılıyoruz.”

Hariri, Genelkurmay Başkanı Mişel Süleyman’ın bütün tarafların üzerinde uzlaştığı cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, kendilerine yönelik bu tür silahlı saldırılar olmasa cumhurbaşkanını seçeceklerini söyledi. Babası Refik Hariri’nin öldürüldüğü zaman, onun öldürülmesinden sorumlu olan yönetimle pazarlık yapmadıklarını belirten Hariri, silahlar kendilerini yöneltilmesi halinde de pazarlık yapmayacaklarını belirtti. Hariri, kendilerinin silahlı militanları olmadığını, kendi silahlarına sahip olan vatandaşların kendilerini korumak amacıyla saldırılara karşılık verdiklerini söyledi. Hariri, Lübnan’daki duruma Hizbullah’ın kendi kararıyla değil, Suriye ve İran’ın verdiği kararlarla gelindiğini iddia etti.

FAYSAL İLE NEJAD ATIŞMASI

Öte yandan Suudi Arabistan, Lübnan’daki şiddet olaylarının, Hizbullah’ı desteklemekle itham edilen İran yönetimiyle Arap ülkeleri arasındaki ilişkilere tesir edebileceğini açıkladı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, düzenlediği basın toplantısında, “İran’ın Hizbullah’a destek vermesinin Arap ülkeleriyle ilişkilerine doğal olarak yansıması olur” diye konuştu. Faysal, Lübnan’da gelinen durumdan kaygı duyduklarını belirtti ve Hizbullah’ın girişimini “darbe” olarak niteledi. Ve Lübnan hükümetinin somut olarak suçunun ne olduğunu sordu. Suudi Bakan, İran ile Suriye’yi ima ederek bölge ülkelerinden, Lübnan’ın içişlerine karışmamalarını istedi. Bu arada, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad başta ABD olmak üzere herkesin Lübnan’ın içişlerine karıştığını birn tek kendilerinin karışmadığını ve bu yüzden de Faysal’ın konuşmasının yanlış olduğunu ve Kral Abdullah’nı talimatlarına da aykırı olduğunu ileri sürdü.

/ Beyrut - Riyad

15.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Myanmar’da bir kasırga daha

  BARAJ YIKILDI, SULAR ALTINDA KALDILAR

  Ahmedinejad ile Faysal arasındaki Lübnan atışması

  Afganistan İran’ı protesto etti

  Nejad: Ölünün doğum gününü kutluyorlar

  Türkiye beni ikna edemedi

  Kraliçeye Rahman Sûresi

  Hillary Clinton yarıştan çekilmiyor

  Lora yüzünden içkiyi savaş yüzünden de golfü bırakmış

  ‘İsyancı lider Halil İsrail bağlantılı çıktı’

  Sünni vekil Samarrai uikasttan kurtuldu

  Ürdün’den Bush’a jest

  Google’dan Facebook’a rakip sosyalleşme sitesi

  Ekonomik krize İslâmî çözüm

  Anka Kuşu hedefe yaklaştı

  Larousse internet ansiklopedisi oldu

  Vatikan’dan uzaylılara yeşil ışık