Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Eskişehir 12 yıl sonra Süper Lig'e kavuştu

BANK Asya 1. Lig play off finalinde Boluspor'u mağlup ederek, 12 yıl aradan sonra Türkcell Süper Lig'e çıkan Eskişehirspor'un taraftarları büyük sevinç yaşadı.

Final maçını, Vali Kadir Çalışıcı ile Porsuk Bulvarı'ndaki kafelerde izleyen kırmızı-siyahlı taraftarlar maçın ardından, ''Şampiyon Eskişehirspor'' sloganı atarak cadde ve sokakları doldurdular. Sevinç gösterilerine kırmızı siyah bayraklarla süsledikleri otomobilleriyle katılan Eskişehirsporlular, İsmet İnönü, Kızılcıklı, İki Eylül ve Atatürk caddelerinde tur attılar. Sevincini taraftarlarla paylaşan Vali Çalışıcı da Eskişehirspor'un Süper Lig'e çıkmasının tüm kenti sevince boğduğunu ifade etti. Çalışıcı, maçı izleyenlere kahve ve yemek ısmarladı.

Eskişehirspor, 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmayı başardı. Süper Lig'de en son 1995-96 sezonunda mücadele eden kırmızı-siyahlılar, 12 yıllık hasretlerine Boluspor maçı ile son vererek taraftarlarını sevindirdi. Süper Lig'de bundan önce 22 sezon mücadele eden Eskişehirspor, gelecek sezon 23. kez bu ligde yer alacak. Kırmızı-siyahlılar, daha önceki 22 sezonda toplam 700 maç oynamış, 242 galibiyet, 228 beraberlik, 230 yenilgi alıp, 761 gol atmış, 739 da gol yemişti.

BİYEDİÇ: SÜPER LİGE RENK KATACAĞIZ

Eskişehirspor teknik direktörü Nejat Biyediç, takımının lige renk katacağını ifade etti. Biyediç, ilk dakikalarda rakiplerinden bir oyuncunun kırmızı kartla oyundan atılmasına vurgu yaparak, ''Sayısal olarak rakibimizden üstündük. Buna rağmen belki oyun olarak çok iyi değildik. Ama mücadelemizle bunu hak ettik. Takımımın Süper Lig'e renk katacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun'' şeklinde konuştu. Eskişehirspor'un golcü futbolcusu Coşkun Birdal ise, iyi bir takım olduklarını ancak geçirdikleri düşüş sürecinin takımı sarstığını ifade ederek, ''İstanbul'da kısmetmiş. Böyle bir atmosferde oynamak herkese nasip olmaz. Biz de bu destek altında elimizden gelen her şeyi yaptık. Bugün bize kısmet oldu. Boluspor da iyi mücadele etti. Bütün Eskişehir'e hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.

20.05.2008


 

Gökhan Ünal: G.Saray'la anlaşmadım

KAYSERİSPORLU milli futbolcusu Gökhan Ünal'ın Galatasaray ile gizlice anlaştığı yönündeki haberler futbolcu ve menajeri tarafından yalanlandı. Gökhan Ünal ve menajeri Batur Altıparmak, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, iddiaların doğru olmadığını savundu.

Futbol camiasının daha duyarlı olmasını ve duyumlarla değil, belgelerle ispatı olan gerçeklere göre hareket etmesi istenilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

2009'A KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

''Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur tarafından (Aldığımız duyumlara göre Galatasaray Başkanı Adnan Polat, mukavelesi devam etmesine rağmen ayarttığı oyuncumuzla 24 Mart'ta gizli anlaşma imzalamış) şeklindeki Gökhan Ünal hakkındaki yapılan açıklama tamamen gerçek dışıdır. Gökhan Ünal'ın Kayserispor kulübüyle olan sözleşmesi 31 Mayıs 2009 tarihine kadar devam etmektedir. Ayrıca, FIFA ve Futbol Federasyonu'nun transfer talimatına göre Gökhan Ünal'ın ne Galatasaray, ne de herhangi bir futbol kulübüyle anlaşma imzalaması mümkün değildir. Gökhan'ın Galatasaray Spor Kulübü'yle anlaştığını iddia eden söylem ve haberlerin hiçbir doğruluk payı taşımadığını bir kez daha spor kamuoyuna duyururuz.''

20.05.2008


 

İstanbul Cup'ta sürpriz! 3. seribaşı Floris elendi

WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası eleme maçlarının son gününde Çek Cumhuriyeti'nden Veronika Chvojkova günün sürprizini gerçekleştirip, 3 numaralı seri başı İtalyan Anna Floris'i elendi ve ana tabloya dahil oldu.

İstanbul Cup'ta eleme maçları tamamlandı ve ana tabloya dahil olan 4 raket belli oldu. Elemelerin 1 numaralı seri başı raketi Sloven Polona Hercog, 2 numaralı seri başı Rumen Liana Unsur, 6 numaralı seri başı Sloven Masa Zec Peskiric ve 8 numaralı seri başı Çek Cumhuriyeti'nden Veronika Chvojkova bugünkü maçlarını kazanarak ana tabloya dahil oldular.

3 NUMARALI SERİBAŞI FLORİS ELENDİ

Günün sürprizini Çek Cumhuriyeti'nden Veronika Chvojkova gerçekleştirdi. Elemelerin 3 numaralı seri başı İtalyan Anna Floris ile karşılaşan Çek raket, rakibini 3-6, 6-3 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup etti. Günün ikinci sürprizine imza atan Sloven Masa Zec Peskiric oldu. 4 numaralı seri başı Rus Arina Rodionova ile karşılaşan 6 numaralı seri başı Sloven raket, rakibini 6-2'lik setlerle 2-0 yendi. Günün diğer 2 eleme maçında ise 1 numaralı seri başı Sloven Polona Hercog, Bulgar Dia Evtimova'yı 7-6 ve 6-1, 2 numaralı seri başı Rumen Liana Ungur da, Gürcü Sofia Shapatava'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup edip, ana tablodaki yerlerini aldılar.

ANA TABLO MAÇLARI BAŞLADI

İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda ana tablo 1. tur karşılaşmaları da dün start aldı. Ana tabloda bugün 8 karşılaşma programa alınırken, Türk sporcu İpek Şenoğlu da ilk maçını Belaruslu sporcu Olga Govortsova ile yapacak.

20.05.2008


 

İspanya basını Nihat'ı Villarreal'in en iyisi seçti

İSPANYA'NIN El Mundo gazetesi, İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2007-2008 sezonunu 2. olarak tamamlayan Villarreal takımının en iyisini Nihat Kahveci olarak gösterdi.

Villarreal'de ''sonucu getiren futbolcu'' olarak belirtilen Nihat için yapılan yorumda, ''Sportif anlamda tam olarak iyileşti. Oyunu açma ve gol kokusunu alma hissi Türk futbolcunun en iyi sezonunu geçirmesini sağladı'' denildi. Nihat ayrıca, İspanya'nın en fazla satan spor gazetelerinden olan Marca kuruluşunun 70. yılı dolayısıyla verilecek olan ve juri başkanlığını Real Madrid'in onursal başkanı ve eski futbolcusu Alfredo di Stefano'nun yaptığı sezonun en iyisi ödülünde La Liga'daki 50 aday futbolcu arasına girdi. Kararı juri verse de futbolseverler arasında internette yapılan oylamada Nihat 24. sırada yer aldı. Nihat, sezonu 18 golle kapatarak, takımın en golcü, La Liga'nın da 4. en fazla gol atan oyuncusu oldu.

20.05.2008


 

F.Bahçe, Efes'i yenerse finalde

FENERBAHÇE Ülker ile Efes Pilsen, Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 2. maçında bugün karşı karşıya gelecek.

Seride 2-0 önde bulunan Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 19.30'da başlayacak olan karşılaşmayı kazanması halinde finale çıkacak. Seriye 1-0 önde başlayan Fenerbahçe Ülker, 17 Mayıs Cumartesi günü oynanan serinin ilk karşılaşmasında Efes Pilsen'i 76-65 mağlup ederek seride 2-0 öne geçmişti. Efes Pilsen'in yarınki karşılaşmayı kazanması durumunda ise serinin 3. maçı 22 Mayıs Perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak. Fenerbahçe Ülker antrenörü Boğdan Tanjeviç, Efes Pilsen önünde çok iyi bir averaj yakaladıklarını belirterek, "Bu sezon rakibimize hiç yenilmedik. İlk maçta da çok iyi savunma yapıp, maçı kazandık. Oyuncularım bugünkü karşılaşmada da çok iyi bir mücadele örneği sergileyip, finale çıkacaklarına inanıyorum" şeklinde iddialı konuştu.

20.05.2008


 

Ersen Martin'li Recreativo kümede kalmayı başardı

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2007-2008 sezonu bugün tamamlanırken, Türk futbolcu Ersen Martin formasını giydiği Recreativo Huelva, sahasında oynadığı maçta 1-1 berabere kalmasına rağmen Real Zaragoza'nın deplasmanda Mallorca'ya yenilmesiyle ligde kalmayı başardı.

La Liga da kalma mücadelesini son haftaya kadar sürdüren Recreativo, kendisi gibi düşme olasılığı bulunan Valladolid ile karşılaştı. Huelva'da oynanan maç 1-1 berabere biterken, her iki takımda ligde kalmış oldu. Recreativo'da Ersen Martin 54. dakikada Marco Ruben'in yerine oyuna girerken, maçın uzatma dakikalarında takımın beraberlik golünü attıran pasını verdi. Maçta sarı kart gören ancak oldukça hırslı olduğu gözlenen Ersen, son düdük çaldıktan sonra takım arkadaşlarıyla birlikte saha içinde büyük sevinç yaşadı. Bu arada deplasmanda Mallorca'ya 3-2 yenilen Zaragoza ise Levante ve Murcia'dan sonra La Liga'ya veda eden 3. takım oldu. Öte yandan, La Liga'nın düşen takımlarından Levante'de futbolcular 2 yıldır maaşlarını alamadıkları için sürdürdükleri grevi anlaşma sağlayarak sonuçlandırdılar.

20.05.2008


 

TERİM: BİRİNCİ KALECİM VOLKAN DEMİREL

MİLLÎ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bir televizyon programında EURO 2008'de kalede ilk tercihinin Volkan Demirel olacağını açıkladı.

Terim, "Üç kalecimiz de bugün milli takımlarda oynamış. Çok tecrübeli bir Rüştü var. Ayağının da en iyi durumda olduğunu düşünüyorum. En kritik zamanlarda görev almış olan Volkan da çok iyi durumda. Ve Tolga da fiziğiyle ve duruşuyla bizi çok iyi taşır. Ama birinci kalecimiz Volkan Demirel'dir" dedi.

Bu arada millî kaleci Volkan Demirel de kendi internet sitesinde yayınladığı mesajında hazırlık kampının çok iyi geçtiğini ve kendisini iyi hissettiğini açıkladı. Volkan internet sitesinde şu görüşlere yer verdi. "Çok güzel bir atmosferde başlayan Antalya kampında, aile ortamı oluşturduk ve güzel bir kaynaşma ortamı oldu. Şu an Almanya'dayız. Çok iyi çalışma ortamı ile birlikte en iyi şekilde hazırlanıyoruz, çünkü hedefimiz büyük: Avrupa Şampiyonluğu! Milli takım olarak güzel zaferler yaşatmak istiyoruz ülkemize. Çünkü bu zafer ve başarıları hak ediyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını şampiyona da alarak mutlu sona ulaşmayı hedefliyoruz. Sakatlığımla ilgili olarak da, kasığımdaki ağrılar ve oluşan yırtık, kendini yenilemeye başladı. Son iki gündür kendimi çok iyi hissediyorum. Şu an itibariyle hem saha içi, hem de saha dışı çalışmalarımı sürdürüyorum. En kısa zamanda takımımın antremanına katılmak için kendimi hazırlıyorum. Avrupa Şampiyonası'nda 70 milyon insanımızın dualarının da bizlerle birlikte olduğunu biliyor, kupa ile ülkemize dönmeyi ümit ederek, tüm Ülkemizi sokaklara dökmek istiyoruz."

20.05.2008


 

19 Mayıs Maratonu'nu Çağlayan ve Kiraz kazandı

nSamsun'da düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda birinciliği erkeklerde Mehmet Çağlayan, bayanlarda Ümmi Kiraz kazandı.

Startı Doğu Park Bandırma Vapuru alanında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilen 21.7 kilometrelik yarı maratona, 20'si bayan, toplam 100 sporcu katıldı. Yarışta erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcusu Mehmet Çağlayan 1.06.25 ile birinci olurken, yine aynı takımdan Abdül Ceylan ikinci, Galatasaray Kulübü'nden Ercan Muslu ise üçüncü oldu.

20.05.2008


 

F. Bahçe millî atlet Selim Bayrak'ı transfer etti

FENERBAHÇE Atletizm Şubesi, 10 bin metre Avrupa Kupası birincisi, Etiyopya asıllı milli atlet Selim Bayrak'ı renklerine bağladı.

Fenerbahçe Kulübü Atletizm Şube Kaptanı Fikret Çetinkaya'nın ofisinde, kendisini sarılacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza atan Selim Bayrak, Nisan ayında İstanbul'da yapılan Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nda Türkiye rekoru derecesiyle birinci olmuş ve bu başarısı ile Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA) yaptığı oylamada, bayanlarda Elvan Abeylegesse ile birlikte Avrupa'da nisan ayının en iyi atleti seçilmişti.

20.05.2008


 

Mehmet Topuz, 2010'a kadar Kayserispor'da

KAYSERİSPOR yönetimi, Süper Lig'de transferi en çok konuşulan futbolculardan Mehmet Topuz'un sözleşmesinin uzatıldığını açıkladı.

Takım kaptanı Mehmet Topuz, kulüp tesislerinde yöneticiler Şaban Miraboğlu ve Şahin Akarsu ve kulüp genel menajeri Süleyman Hurma ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kayserispor'da kalmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Takımı ile birlikte büyük başarılara imza attığını ve takımına nankörlük yapmadığını belirten Topuz, ''Ben Kayserispor'da Mehmet Topuz oldum. Buradan milli takıma seçildim. Arkadaşlarımla birlikte başarılara imza attım. Takımıma nankörlük etmedim, bundan sonra da etmeyeceğim. Kayseri'yi ve Kayserispor'u çok seviyorum. Burada olmaktan mutluyum'' diye konuştu. Genel menajer Süleyman Hurma da Mehmet Topuz'un 31 Mayıs 2009'a kadar olan sözleşmesini 2010 yılına kadar bir yıl daha uzattıklarını açıkladı.

20.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler